Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lot tricolor definitivat Gimnastele Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, din Constanța, la Jocurile Olimpice Paris 2024

ro

01 Jul, 2024 10:25 321 Marime text
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică. Sursa foto: Emilia Nicolae
România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice Paris 2024, la gimnastică, de Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea (CSM Constanța), Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda (CSM Constanța) și Andrei Muntean.
 
Configurația lotului feminin pentru JO 2024 a fost definitivată de Federația Română de Gimnastică.
 
Ultimul concurs de selecție a fost RomGym Trophy (ediția a patra), desfășurat la Sala Polivalentă din București, la care au concurat 48 de gimnaști din Canada, Algeria, Egipt, Ungaria, Panama, Elveția, Portugalia, Azerbaijan și România.
 

În condițiile în care, prin prisma rezultatelor anterioare, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea si Lilia Cosman aveau locul asigurat în echipă, în urma celor 3 concursuri de selecție cele mai bune punctaje le-au obținut Amalia Ghigoarță și Andreea Preda. Din cauza problemelor de sănătate Maria Ceplinschi, Ella Oprea Crețu, Amalia Puflea și Ioana Danciu au ieșit din calculi, este mesajul Federației Române de Gimnastică.

 

Pentru gimnastele tricolore, competiția RomGym Trophy a avut o miză dublă: verificare și selecție. În condițiile în care antrenorii lotului olimpic au decis ca gimnastele să fie menajate, iar în finale să se participe doar pentru a verifica anumite elemente, Ana Maria Bărbosu a concurat la sărituri, Lilia Cosman la paralele, Amalia Ghigoarță la paralele și la sol și Andrea Preda la bârnă. Sabrina Maneca Voinea s-a retras și nu a concurat. Reamintim că, la masculin, vom fi reprezentaţi de Andrei Muntean. Felicitări și mult succes la Paris reprezentanților gimnasticii românești!, se menționează pe pagina de Facebook a Agenției Naționale pentru Sport.

 
La RomGym Trophy, Ana Maria Bărbosu a câştigat cu o medie de 13,534 (13,767 şi 13,300) la sărituri, Amalia Ghigoarţă a fost a doua la sol (13,300) şi a patra la paralele (12,900), Lilia Cosman, a treia la paralele (13,100), iar Andreea Preda, a şasea la bârnă (11,633).
 
FRG mai precizează că, aflate în primul an în competiția senioarelor, Alexia Vânoagă și Miruna Botez, componente ale lotului național de la Constanța, au făcut o figură frumoasă în finalele în care au concurat. Astfel, Alexia a câștigat medalia de bronz la bârnă (13.033), iar Miruna a fost a 4-a la sărituri (12.650) și a 6-a la sol (12.333).
 
Citește și:


CSM Constanța
Gimnasta Sabrina Maneca Voinea nu va participa la RomGym Trophy
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii