Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luni, 17 iunie 2024 Cine transmite meciul România - Ucraina, de la EURO 2024. Mesajul lui Denis Alibec

ro

17 Jun, 2024 10:44 1858 Marime text


Ziua Z a sosit, iar astăzi, 17 iunie 2024, echipa națională de fotbal a României va debuta la Campionatul European de fotbal din Germania.

Tricolorii fac parte din grupa E, iar în primul meci întâlnesc Ucraina, la Munchen, de la ora 16.00.

Partida este transmisă în direct de Pro TV.

Arbitrul meciului este Glenn Nyberg (Suedia). Asistenți: Mahbod Beigi, Andreas Soderqvist (Suedia). Al patrulea oficial: Espen Eskas (Norvegia). Arbitru VAR: Rob Dieperink (Țările de Jos). Asistenți VAR: Pol van Boekel (Țările de Jos), Jerome Brisard (Franța).
 
Șase dintre cei 26 de jucători convocați de selecționerul Edward Iordănescu pentru EURO 2024 (Alexandru Cicâldău, Răzvan Marin, Ianis Hagi, Florinel Coman, Denis Drăguș și Denis Alibec) sunt formați pe litoral. Iar șapte dintre cei 26 vin de la echipe din SuperLiga României (patru de la campioana FCSB, doi de la CFR Cluj și unul de la Universitatea Craiova).

„Față de turneul final din 2016, în primul rând aș vrea să joc mai mult. Cu siguranță, voi da totul în acele minute. Eu aș vrea să ajungem și în finală, dacă se poate, dar trebuie să o luăm meci cu meci și să câștigăm punctele necesare pentru a merge mai departe. Știm toate cele trei echipe din grupă, le știm jucătorii și stilul de joc. Sunt trei formații foarte bune. Ucraina, primul adversar, are jucători în top cinci campionate și cred că va fi un meci frumos. Trebuie să ne ridicăm la nivelul lor și să o facem cât mai bine. Noi suntem foarte uniți. Unitatea ne va ajuta mult. Suntem o familie, avem talent și am arătat că nu renunțăm niciodată. Teama de a nu mai rămâne acasă încă patru ani a dus la unitatea noastră. Echipa aceasta are multe de arătat. România are talente individuale foarte bune“, a declarat Denis Alibec, originar din Mangalia, golgeterul Farului Constanța în sezonul 2022/2023, cel în care echipa de pe litoral a ieșit campioană.    


În grupa E a turneului final, selecționata tricoloră le are ca adversare pe Ucraina, Belgia și Slovacia, programul din serie fiind:

Etapa 1 - luni, 17 iunie 2024 - România - Ucraina (Munchen, ora 16.00 - Pro TV); Belgia - Slovacia (Frankfurt, ora 19.00 - Pro TV)
Etapa 2 - vineri, 21 iunie 2024 - Slovacia - Ucraina (Dusseldorf, ora 16.00 - Pro TV); sâmbătă, 22 iunie 2024 - Belgia - România (Koln, ora 22.00 - Pro TV)
Etapa 3: miercuri, 26 iunie - Slovacia - România (Frankfurt, ora 19.00 - Pro TV), Ucraina - Belgia (Stuttgart, ora 19.00 - Pro Arena).

În prima fază eliminatorie a Euro 2024, se califică câștigătoarele celor șase grupe, echipele de pe locul doi și cele mai bune patru echipe clasate pe poziția a treia. 

Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României)  

Citește și:


EURO 2024
Astăzi, 16 iunie 2024, selecționerul Edward Iordănescu își serbează ziua de naștere. Cu o zi înainte de România - Ucraina!


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii