Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptătorul Alex Filip demarează la Constanţa un program pentru copiii afectaţi de fenomenul bullying

ro

22 Jan, 2020 00:00 11595 Marime text

Cel mai cunoscut luptător constănţean, Alex Filip, de la clubul Sharks Gym, vine în sprijinul copiilor care au suferit din cauza bullying-ului, acea formă de violenţă fizică şi psihologică, de intimidare, terorizare sau brutalizare.
 
Pe lângă antrenamentele pe care le efectuează pentru el, Alex Filip pregăteşte şi mici luptători la Sharks Gym, iar de curând a fost cu ei în cantonament la Sinaia. Alex nu a rămas indiferent la drama copiilor din Constanţa afectaţi de bullying, astfel că s-a decis să vină în sprijinul acestora.     
 
„Salutare, prieteni! După data de 10 februarie doresc să încep un program pentru copiii care au suferit de aşa-zisul fenomen «bullying», copii care sunt agresaţi la şcoală, în societate, la locul de joacă! Le voi oferi o lună gratuită şi se vor antrena alături de copii care fac kickboxing de performanţa şi care îi vor ajuta să-şi recâştige încrederea în ei! Nu este o campanie, nu este o reclamă, ci doar îmi doresc să vadă ce înseamnă să faci parte dintr-un grup unit, în care respectul şi curajul primează! Aştept mesajele voastre! Alex Filip - Sharks Gym!“, a postat luptătorul de 34 de ani pe Facebook.
 
Demersul lui Alex Filip a cules aprecierile celor apropiaţi. „Super iniţiativă, Alex!“, „Felicitări! Asta trebuie să vedem la ştiri, la TV. Tot respectul!“, „Jos pălăria în faţa ta, Alex Filip!“, „Bine gândit, un exemplu!“ sau „Ideea e genială. Eşti primul care face acest gest. Felicitări! Enorm de mulţi copii au nevoie de susţinere morală“, au fost câteva dintre mesaje.     
 
Potrivit Wikipedia, „bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere şi de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Cuvântul «bullying» nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existenţa unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorinţa unor persoane de a-şi câştiga puterea şi autoritatea, punându-i pe alţii într-o lumină proastă. Fenomenul bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacţionează unele cu altele: la şcoală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între ţări etc. Se creează astfel o stare de conflict, care nu poate fi depăşită decât dacă se conştientizează existenţa fenomenului. Bullying-ul este considerat o formă de violenţă fizică şi psihologică, o conduită intenţionată care vizează producerea unor prejudicii (rănire, distrugere, daune) unor persoane (inclusiv propriei persoane), cu diferite cauze care determină noi forme de violenţă“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citeşte şi:
 

Mici luptători de la Sharks Gym Constanţa, demonstraţie de kickboxing pe plajă, la Antena 1, la „Neaţa cu Răzvan şi Dani“ (galerie foto + video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii