Mădălina Bereș și Robert Glință, desemnați purtători de drapel pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Mădălina Bereș și Robert Glință, desemnați purtători de drapel pentru România la Jocurile Olimpice de
01 Jul, 2021 13:45
ZIUA de Constanta
3930
Marime text
- Ultimii doi sportivi care s-au aflat în această onorantă postură, la JO Rio 2016 și JO Londra 2012, sunt din Constanța.
Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român a decis azi, prin vot, desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Aceștia sunt canotoarea Mădălina Bereș și înotătorul Robert Glință.
Pe pagina de Facebook a COSR s-a făcut o scurtă prezentare a celor doi.
Astfel, Mădălina Bereș este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 și campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Ea este reprezentantul celei mai numeroase delegații din Team Romania. Canotajul a calificat 36 de sportivi la JO Tokyo 2020. Mădălina este al treilea reprezentant al acestei discipline care va purta steagul după Iulică Ruican – Atlanta 1996 și Elisabeta Lipă – Sydney 2000, Atena 2004.
Robert Glință este primul înotător din România care a reușit să câștige aur la Campionatele Europene și a fost primul sportiv calificat la JO Tokyo 2020. El este multimplu medaliat european și va fi primul reprezentant al acestei discipline care va purta drapelul la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice de Vară.
Ce poate fi mai înălțător decât să porți drapelul țării tale la cea mai importantă competiție sportivă a planetei? Să conduci Echipa Olimpică ”Team Romania ” în arenă și să transmiți onoare și mândrie națională.
Noi, Team Romania, suntem mândri să-l purtăm în arena olimpică.
Mari campioni ai sportului românesc au avut onoarea de a purta drapelul la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice de Vară. Simbolul național, drapelul tricolor, a fost de fiecare dată cinstit prin victoriile olimpice. Imaginile stau mărturie eforturilor pe care campionii Team Romania le-au depus pentru a câștiga, pentru a urca pe podiumul olimpic.
Desemnarea celor care au purat drapelul la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice a ținut mereu cont de palmaresul sportivilor, de sportul pe care îl reprezintă, de prestanță și de respect pentru valorile olimpice, se arată pe pagina de Facebook a COSR.
La precedenta ediție a JO, Rio 2016, drapelul României a fost purtat de gimnasta constănțeană Cătălina Ponor, iar un alt sportiv constănțean, jucătorul de tenis Horia Tecău, s-a aflat în aceeași onorantă postură la JO 2012, de la Londra.
Lista purtătorilor de drapel:
JO 1936 Berlin – Ștefan Mănciulescu – tir
JO 1952 Helsinki – Constantin Dumitru – atletism
JO 1956 Melbourne – Iosif Sârbu – tir
Stockholm( călărie) – Nicolae Marcoci – călărie
JO 1960 Roma – Alexandru Bizim – atletism
JO 1964 Tokyo – Aurel Vernescu – kaiac-canoe
JO 1968 Mexico – Aurel Vernescu – kaiac-canoe
JO 1972 Munchen – Aurel Vernescu – kaiac-canoe
JO 1976 Montreal – Nicolae Martinescu – lupte
JO 1980 Moscova – Vasile Andrei – lupte
JO 1984 Los Angeles – Corneliu Ion – tir
JO 1988 Seoul – Nicu Vlad – haltere
JO 1992 Barcelona – Costel Grasu – atletism
JO 1996 Atlanta – Iulică Ruican – canotaj
JO 2000 Sydney – Elisabeta Lipă – canotaj
JO 2004 Atena – Elisabeta Lipă – canotaj
JO 2008 Beijing – Valeria Beșe – handbal
JO 2012 Londra – Horia Tecău – tenis
JO 2016 Rio – Cătălina Ponor – gimnastică
JO 2020 Tokyo – Mădălina Bereș și Robert Glință.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto: Facebook (COSR)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii