Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:14 19 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia Copiii, în vizită la pilotul campion Emil Ghinea. „M-am bucurat să le povestesc despre sport și motorsport“ (GALERIE FOTO)

ro

14 Oct, 2023 17:00 1175 Marime text
  • Emil Ghinea face spectacol în curse cu bolizii săi, Norma M20F și Renault Clio V6, iar povestea sa din motorsport este una fascinantă.
 

Mangalia are un pilot celebru, Emil Ghinea, multiplu campion și medaliat național în Campionatul de Viteză în Coastă al României și participant cu rezultate deosebite și în Campionatul Național de Super Rally.

Emil Ghinea face spectacol în curse cu bolizii săi, Norma M20F și Renault Clio V6, iar povestea sa din motorsport este una fascinantă. Astfel că mai mulți copii din Mangalia, elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Gala Galaction”, s-au bucurat nespus când i-au făcut o vizită campionului, acțiunea fiind organizată în programul „Școala Altfel“.
 

i avut nevoie de o jucărie, ca să puteți face o mașină?“

„Am avut plăcerea vizitei mai multor generații de copii. «Scoala Altfel»… m-am bucurat să le povestesc despre sport, Motorsport, provocările unui sportiv profesionist și pașii pe care ei, viitorul din toate disciplinele sportive, vor trebui să îi parcurgă să ajungă printre cei mai buni!“, s-a declarat încântat și Emil Ghinea, în urma întâlnirii cu micuții. Aceștia au ascultat pe nerăsuflate explicațiile și sfaturile campionului și s-au simțit ca într-un basm în garajul acestuia, admirând bolizii, celelalte materiale auto și cupele câștigate de Emil Ghinea la concursuri. Nu au lipsit întrebările. „Ați avut nevoie de o jucărie, ca să puteți face o mașină? Că văd acolo una!“, a întrebat inocent un copil, stârnind râsul.
 

Una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice din România

„Viteza în coastă reprezintă una dintre cele mai accesibile forme de motorsport, fiind totodată și una dintre cele mai vechi discipline sportive automobilistice atestate în România. Într-o cursă de viteză în coastă fiecare concurent urmărește să obțină cel mai scurt timp (de unde termenul de viteză) pe un traseu de asfalt cu diferență de nivel parcurs în urcare (de aici și denumirea de „coastă”). Startul se dă individual, la interval de 30 de secunde sau 1 minut, fiecare concurent fiind singur pe traseu. Spre deosebire de raliuri, cursele de viteză în coastă necesită doar prezența pilotului, printre automobilele prezente la start regăsindu-se și monoposturi. Conform regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv, un traseu poate fi omologat pentru o etapă de Campionat Național de Viteză în Coastă dacă are minim 3 km lungime, iar asfaltul este de bună calitate. Pe traseu sunt amplasate posturi ale comisarilor de traseu, iar cronometrarea se face cu un sistem de fotoceluleׅ“, este descrisă succint pe site-ul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv întrecerea de viteză în coastă.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto: Facebook (Emil Ghinea)



Citește și:

Viteză în coastă 2023
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe locul doi la Trofeul Valea Uzului. „Un podium foarte muncit și motivat“ (GALERIE FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii