Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalia Pilotul Emil Ghinea, trei victorii consecutive în CNVC, ultimele două - cu record național absolut de traseu (GALERIE FOTO + VIDEO + DOCUMENT)

ro

01 Jul, 2024 17:00 286 Marime text
  • Recordul traseului de la Mediaș nu fusese doborât de nimeni din 2019, de când fusese stabilit de Emil Nestor.
 
Și în ediția 2024 a Campionatului Național de Viteză în Coastă pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, se numără printre eroii principali ai întrecerii, în care, după trei etape, se află pe locul întâi în clasamentul Open.
 
Mai mult, sportivul de pe litoral, care pilotează un bolid Norma M20F Evo, are trei victorii consecutive în CNVC, în etapele de la Rânca, Mediaș și Harghita, iar în ultimele două a stabilit record național absolut de traseu și a primit și titlul de King of the Hill! Recordul traseului de la Mediaș nu fusese doborât de nimeni din 2019, de când fusese stabilit de Emil Nestor. 
 
„Ar părea simplu, record după record. Dar nuuuu, simplu nu a fost. Deloc. Am început ziua antrenamentelor cu moralul ridicat, obținând timpi din ce în ce mai buni, doborând recordul traseului încă din manșele de recunoașteri. Mici probleme tehnice m-au scos din joc pentru prima manșă de antrenamente, însă a doua a fost foarte bună. Ziua concursului a decurs perfect, reușind să opresc cronometrul la 1:34,871, stabilind un nou record de traseu. Mulțumesc in primul rând Normei că a ținut, echipei mele fantastice, familiei, oamenilor care mă urmăresc cu sufletul la gură si nu în ultimul rând partenerilor. S-o ținem tot așa! Ne pregătim pentru Reșița“, a fost mesajul lui Emil Ghinea după victoria de la Harghita Challenge 2024.
 
Recordul pe traseu de la această cursă data de anul trecut, de când fusese stabilit de Octavian Ciovică. Acum, multiplul campion național Emil Ghinea a scos un timp mai bun cu trei secunde.
 
Anterior, la Cupa Mediașului 2024, pilotul de la Mangalia stabilise timpul de 1:25.462. „Mediaș: «King of the Hill»... odată cu doborârea unui record de traseu stabilit de 5 ani de zile, titlul are cu adevărat însemnătate! Sunt mândru că am atins aceste performante într-o etapă organizată exemplar, cu un public minunat! Mulțumesc echipei tehnice, familiei și partenerilor, fără de care toate acestea nu ar fi fost posibile!“, a punctat Emil Ghinea după etapa CNVC de la Mediaș.
 
În continuare, în campionat mai sunt patru runde: Reșița, Valea Uzului, Straja și Baia Mare. Bolidul Norma M20F Evo cu care concurează Emil Ghinea se comportă bine, cu mici probleme, pentru că are un motor sensibil. Campionul de pe litoral s-a obișnuit cu bipostul și merge tot mai tare, astfel că diferitele recorduri pe care le stabilește nu sunt întâmplătoare. „Le mulțumesc tuturor partenerilor mei și așteptăm și alții alături de noi. Avem nevoie de susținere pentru a duce bătălia până la final. Lupta pentru clasamentul Open generează costuri foarte mari“, a mai spus Emil Ghinea.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Emil Ghinea)
 
Citește și:
 
Federația Română de Automobilism Sportiv
Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, trofee și la Gala Campionilor 2023 (GALERIE FOTO + VIDEO)
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii