Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maria - Diana Dimaca, elevă la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Jucătoare de tenis din Constanța, semifinalistă la turneul de la Edinburgh (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

07 Jul, 2024 17:00 502 Marime text
  • La întrecerea Lexus Junior International Edinburgh, Maria - Diana Dimaca a făcut pereche cu italianca Camilla Charlotte Ambrosio.
 
Rezultat important înregistrat de tânăra jucătoare de tenis din Constanța Maria - Diana Dimaca (13 ani), care a disputat semifinală la dublu fete, categoria de vârstă Under-14, la turneul Lexus Junior International Edinburgh, în capitala Scoției, Edinburgh.
 
Maria - Diana Dimaca, de la Tenis Club Bright Constanța, a evoluat alături de italianca Camilla Charlotte Ambrosio, iar cele două s-au confruntat în penultimul act al întrecerii disputate pe zgură artificală cu perechea formată din Paula Cortes Medrano (Spania) și Milica Sakamoto Milojevic (Marea Britanie), care s-au impus cu 6-2, 6-1. În sferturi, constănțeanca și partenera ei au dispus de perechea Elodie Dick - Lara Karein (ambele din Marea Britanie), scor 6-4, 6-4. Maria - Diana Dimaca a evoluat la Edinburgh și la simplu, oprindu-se în „16“-imi, după 4-6, 2-6 cu Amy Lamb (Marea Britanie).

„Este o fată muncitoare, cu perspective frumoase“
 
Tânăra jucătoare este pregătită de George Vanghele și Cosmin Onțică, primul fiind antrenorul ei principal, de trei ani. Maria - Diana a început tenisul la vârsta de cinci ani, cu Andrea Omer-Ali, iar apoi a lucrat, de la vârsta de 6 ani, până acum un an, cu Andrei Baciu.

Sportiva este elevă (a terminat clasa a 6-a) la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța (având-o dirigintă pe Marina Marinescu) și reușește să facă față cu brio pe ambele domenii, sport și carte. „Maria este o fată muncitoare, cu perspective frumoase. Nu lipsește de la niciun antrenament, iar de două - trei ori pe săptămână face și pregătire fizică. Se lucrează intens, are un program încărcat, cu școală, antrenamente și participarea la competiții (atât în țară, cât și în străinătate), dar își împarte foarte bine timpul, reușind să aibă rezultate deosebite și la tenis, și la carte“, a declarat George Vanghele.

A câștigat meciul, iar apoi a plecat la olimpiadă

Un exemplu grăitor în acest sens este este dat de modul în care Maria - Diana, o elevă premiantă, a ales să gestioneze participarea la un turneu în București, care se suprapunea cu faza județeană a olimpiadei de limba română la care era calificată. A câștigat meciul din prima zi, iar apoi a decis să se retragă din turneu și să plece la Constanța, renunțând la meciul de a doua zi și la turneu, pentru a putea fi prezentă în bancă, la concursul școlar.  

Pe podium și la turneul de la LPS „Nicolae Rotaru“

În clasamentul național, Maria - Diana Dimaca ocupă momentan locul 98 (cu 992 puncte) la categoria U-14 și poziția a 129-a (cu 679 puncte) la U-16. Ea a participat și astăzi, 7 iulie 2024, la un turneu, desfășurat la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța, ocupând locul 3 la U-16. De obicei, joacă la dublu alături de Caroline Ciobotaru, de la Galați. În străinătate, Maria - Diana a mai participat, în afară de Scoția, la turnee în Macedonia de Nord (Skopje), Turcia (Istanbul - de două ori) sau Grecia (de două ori - Kalymnos și Olympia). Atingerea semifinalei la Lexus Junior International Edinburgh reprezintă cel mai bun rezultat extern de până acum al jucătoarei din Constanța.    

O familie de sportivi
 
Pasiunea pentru sport a Mariei - Diana vine din familie, tatăl ei, Gelu Dimaca, fiind profesor de sport la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ Constanţa, antrenor de fotbal la ACS Luceafărul 2013 Constanța, fost fotbalist (la Portul Constanța) și fost arbitru de fotbal (asistent) la nivelul primei ligi. Cum așchia nu a sărit departe de trunchi, microbul sportului îl are și celălalt copil al familiei Dimaca, un băiat, Andrei (12 ani), care e fotbalist la grupa 2012 la ACS Luceafărul 2013 Constanța.              
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (George Vanghele)
 
Citește și:

Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ Constanţa
Echipa feminină, campioană județeană la categoria Under-10 (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii