Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Merg la Guadalajara „Tricolorii" s-au calificat in Final Four

ro

05 Jul, 2010 04:18 1403 Marime text
volei__.jpgCăpitanul naţionalei şi al formaţiei CVM Tomis Constanţa, Radu Began, a fost unul dintre cei mai buni jucători în meciul de sâmbătă

Naţionala masculină de volei a României s-a calificat în premieră la turneul final al Ligii Europene, după ce a reuşit să se impună în primul din cele două meciuri de pe terenul Slovaciei.

După ce a dezamăgit în calificările pentru Campionatul European, formaţia pregătită de Stelian Moculescu va evolua pentru prima dată în Final Four-ul Ligii Europene după ce sâmbătă, a reuşit să se impună cu scorul de 3-1 (25-21, 24-26, 25-21, 25-18) la Nitra, în Slovacia. Încă din primul set, românii au preluat frâiele partidei şi s-au impus cu 25-21, căpitanul Radu Began (CVM Tomis) reuşind în momentele cheie să blocheze câteva atacuri periculoase ale formaţiei gazdă. Setul secund a fost mult mai echilibrat, ambele echipe mergând cap la cap până spre final. Un blocaj reuşit de slovacul Piovarci la scorul de 25-24 pentru gazde stabileşte egalitate la seturi. Cel de-al treilea parţial a confirmat forma bună a echipei pregătite de Stelian Moculescu, care, la al doilea time-out tehnic, conduceau cu scorul de 16-12. Avantajul a fost păstrat până la final, „tricolorii" reuşind să se impună cu scorul de 25-21.

Demoralizaţi, slovacii nu au mai reuşit să revină în joc în al patrulea set. România s-a distanţat încă din startul parţialului şi nu a mai cedat până la final, reuşind să-şi adjudece setul, cu 25-18 şi inclusiv meciul cu 3-1, după o oră şi 44 minute de joc efectiv. La finalul meciului, selecţionerul Stelian Moculescu s-a declarat extrem de bucuros de victorie şi de faptul că a reuşit cu o echipă fără jucători cu multă experienţă să se califice la turneul final al Ligii Europene. „Vreau să-mi felicit echipa. Au jucat foarte bine, au tratat meciul cu răbdare şi au rezolvat momentele cheie mai bine decât adversarii de astăzi. Cu acest rezultat mergem în Final Four şi suntem extrem de fericiţi pentru acest lucru. Nu avem foarte mulţi jucători experimentaţi în România, dar încercăm să construim o echipă care să joace cel mai bun volei cu putinţă", a spus Moculescu. Duminică seară, voleibaliştii români au susţinut al doilea meci cu slovacii, ultimele două meciuri din grupa A fiind programate pe teren propriu, la Constanţa, în 9 şi 10 iulie, cu Spania. Ibericii sunt calificaţi, în calitate de naţiune organizatoare a turneului Final Four, celelalte două adversare urmând să fie stabilite după disputarea ultimei etape din cealaltă grupă. Se califică primele două clasate în fiecare din cele două grupe, plus formaţia de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament. Turneul final al Ligii Europene va avea loc pe 16 şi 17 iulie, în Spania, la Guadalajara, oraş situat la 55 de kilometri distanţă de capitala Madrid.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii