Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micile gimnaste de la CSS1 Constanța și-au testat abilitățile practice la Muzeul de Artă Populară Constanța (GALERIE FOTO)

ro

26 Jun, 2024 17:00 740 Marime text

 
  • Sportivele CSS1 Constanța au confecționat păpuși din fire colorate în cadrul unui atelier educativ, organizat sub îndrumarea specialiștilor din muzeu.  
 
Experiență inedită și plăcută pentru micile sportive de la grupa de începătoare (6-8 ani) a secției de gimnasticăritmicăa Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, care au participat la un atelier educativ la Muzeul de Artă Populară Constanța, în cadrul unui protocol de colaborare care există între instituția școlară de sport și cea de cultură.
 
Însoțite de cea care le pregătește la gimnastică ritmică, Maria Magdalena Rusu, fetițele au confecționat păpuși din fire colorate, activitate care le-a plăcut nespus. „Micile sportive de la Clubul Sportiv Școlar Numărul 1 Constanța și-au testat abilitățile practice la Muzeul de Artă Populară Constanța, confecționând păpuși din fire colorate în cadrul unui atelier educativ, organizat sub îndrumarea specialiștilor din muzeu“, se arată pe pagina de Facebook a muzeului.
 
„Educația prin sport nu presupune numai elementele tehnice și pregătirea de specialitate, nu este vorba numai de minge și panglică, în cazul nostru, spre exemplu. Activitățile extrasportive au rolul și importanța lor, folosesc tuturor. Ne dorim să avem copii sănătoși și educați și folosim fiecare ocazie pentru a ne îndeplini acest obiectiv“, a declarat Maria Magdalena Rusu.
 
Pe podium la Trofeul Ritmic Gym Brașov
 
Anterior, la Cupa 1 Iunie la gimnastică ritmică, 60 dintre elevele grupelor de începători (prof. Magda Rusu) și avansați (prof. Vasilica Râșniță) au marcat Ziua internațională a copilului prin mișcare, cu multă bucurie și grație.

Totodată, reprezentantele CSS1 Constanța au participat la Trofeul Ritmic Gym Brașov, cu următoarele rezultate: Natalia Paris - argint la coardă, Anastasia Iancu - bronz la fără obiect (profesor, Mariana Paris); Evelyn Mirea - aur la panglică, bronz la cerc, Meylin Gafar - argint la panglică și cerc (profesor, Filis Șerif). „Felicitari sportivelor noastre, părinților acestora, precum și organizatorilor competiției!“, este mesajul CSS1 Constanța.
 
  • În ce privește alte secții ale CSS1 Constanța, la atletism, în finala Campionatului Național Under-18, ștafeta masculină de 4X100 m a ocupat locul doi.
  • La Campionatul Național de copii Under-14 - Under-13, de la București, CSS1 Constanța a participat cu doi sportivi: Anelis Ibraim - la înălțime - locul 8 (cu record personal) și Matei Drăghici - la 300 m - locul 10.
 
  • Tot la atletism, CSS1 Constanța a participat cu 17 sportivi la Campionatul Național U-16 și U-18, etapa I, și la Campionatul Municipal București. Rezultate: Gabriel Postolache - locul II - 400 m și 800 m (cu record personal), Mateo Dumitrescu - 100 m (cu record personal), Eduard Durău - înălțime locul VI, Viviana Neață - triplusalt locul VII, Ștefan Popa - 400 m (cu record personal), Matei Drăghici - 300 m locul VI și 80 m locul III, Anelis Ibrahim - înălțime locul VI și lungime locul VII (cu record personal), Claudiu Andrei - lumgime locul I și 50 m locul II, Nadia Monoranu - 200 m locul IV.


„Toți sportivii au concurat foarte bine cu recorduri personale, unii fiind la primul lor concurs (locurile 4 - 10). Felicitări sportivilor, antrenorilor și părinților care ne-au susținut!“, este mesajul CSS1 Constanța.
 
  • La baschet, CSS1 Constanța a participat cu echipele de baby baschet și minibaschet la Cupa Aegyssus, la Tulcea, dar și la Campionatul de minibaschet pe regiunea Sud-Est.
  • Nu în ultimul rând, echipa de baschet feminin Under-10 a a pornit cu încredere în prima ei întrecere oficială, Competiția Națională de Baschet U-10 Costinești 2024, sub îndrumarea prof. Cătălin Oprea. La Skills contest Babybaschet Costinești 2024, Daiana Cristea a ocupat locul 13, iar Simona Nejlovean s-a clasat pe poziția a 21-a.
 
  • Campionatul Național de gimnastică artistică pe echipe și individual junioare III și II, etapa a II-a, de la Constanța, i-a adus echipei B a CSS1 Constanța locul 3, iar echipei A - locul 7.  
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Muzeul de Artă Populară Constanța, CSS1 Constanța)
 
Citește și:
 
Cristina Halep visează la Jocurile Olimpice
Simona Halep are o nepoată performeră la gimnastică ritmică. Lansată în performanță de CSS1 Constanța (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii