Mihaela Jeremic, de la CS Medgidia Are doar cinci degete la ambele mâini și e campioană la volei. Poveste impresionantă!
Mihaela Jeremic, de la CS Medgidia: Are doar cinci degete la ambele mâini și e campioană la volei. Poveste impresionantă!
08 Dec, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
4991
Marime text
- Reușitele sale, în viață și în sport, au făcut din Mihaela un exemplu, iar, recent, sportiva din Medgidia a fost invitată și la emisiunea „La Măruță”, de la Pro TV.
- Deși îi lipsesc cinci degete de la mâini, Mihaela este o voleibalistă de mare performanță.
- În vara acestui an, a revenit în orașul ei natal, transferându-se la echipa CS Medgidia.
Echipa feminină de volei CS Medgidia, din Divizia A1, are în rândurile sale o sportivă cu o poveste de viață extraordinară. Născută chiar în municipiul constănțean, Mihaela Jeremic (fostă Ozun) s-a născut cu numai cinci degete la ambele mâini (trei la stânga, două la dreapta), dar aceasta nu o împiedică să fie fără complexe, ca om, ba mai mult, să facă și sport de mare performanță!
Să practici voleiul (un sport în care lovești mingea numai cu mâinile), având doar cinci degete, și să urci pe cea mai înaltă treaptă într-o competiție europeană, așa cum a reușit Mihaela, cucerind Cupa Challenge (în 2016, cu CSM București), aceasta este cu adevărat o performanță incredibilă, la care „Miki” a ajuns cu încredere, cu muncă și cu o dorință incredibile! Reușitele sale, în viață și în sport, au făcut din Mihaela un exemplu, iar, recent, sportiva din Medgidia a fost invitată și la emisiunea „La Măruță”, de la Pro TV.„Dacă ne dorim ceva din suflet, reușim”
„Povestea ei este fabuloasă. Această fată ne arată că, dacă ne dorim ceva din suflet, reușim. Mesajul este că se poate, trebuie să-ți dorești și nu să stai mereu să te plângi. O apreciem. E de admirat. E foarte simpatică, mă bucur mult că am cunoscut-o, ne-a dat o mare energie”, a spus realizatorul emisiunii, Cătălin Măruță. Într-adevăr, show-ul TV a surprins și el o tânără jovială, optimistă și plină de viață, făcând abstracție de problema cu care s-a născut. Iar astfel se explică și succesul pe care îl are în sport.
Toată forța ei stă în cele cinci degete
„Sigur că mi-a fost mai greu decât unui om normal, doar că părinții mei m-au crescut în așa fel încât să nu cred niciodată că sunt diferită. La fel și antrenorii mei. Mi-au spus: «Ești un copil normal, faci volei normal». Eu m-am învățat așa. Cred că mi-ar fi fost greu să am zece degete, acum nu cred că m-aș descurca. Noi, colegele, rîdem între noi, că eu deschid sticlele cu apă, că sunt mai puternică, toată forța mea e în degetele acestea și le folosesc doar pe ele, clar”, a povestit Mihaela în cadrul emisiunii.
„O adevărată lecție de viață, ambiție, perseverență și succes”
În vârstă de 28 de ani, Miki are 1,66 m și 56 kg și joacă pe postul de libero. La junioare, a fost campioană națională cu CS SLEN ‘90 Cernavodă, a urcat pe podium și la beach-volley, iar la senioare, în afară de CS Medgidia, a mai jucat, având un palmares bogat, la formații precum CSU Medicina Tg. Mureş, VC Unic LPS Piatra Neamţ, CSM Bucureşti, UVT Agroland Timișoara, CSM Târgoviște sau FC Argeș Pitești. În 2010, la Campionatul Național de junioare 1, a fost desemnată cel mai bun libero. „O adevărată lecție de viață, ambiție, perseverență și succes”, este mesajul CS Medgidia, formație antrenată de Florin Voinea și Radu Began, aflată pentru al doilea an în prima divizie, la care Mihaela s-a transferat în vara acestui an.„Suntem o familie”
Sportiva face volei de la opt ani, astfel că în lumea acestui sport e cunoscută de mult. „«E Miki de la Medgidia, n-are degete, o știm cu toții», povestește voleibalista că se spune despre ea. „În Europa, când am început să joc, la început se uitau la mine. Eu cunosc acele priviri. Sunt din Medgidia, acum m-am întors acasă, sunt foarte fericită. Avem o echipă formată aproape numai din românce, o singură străină e în lot. Suntem o familie și mă simt cu adevărat acasă. Știu că vom face o figură frumoasă în campionat, întrucât vrem să demonstrăm că româncele pot. E mai greu pentru toată lumea cu pandemia, dar ne descurcăm”, a mai spus voleibalista, la show-ul „La Măruță”.„Am învățat să trăiesc așa”
Mihaela Jeremic este mândră de ce a reușit în sport și în viață. „Această chestie m-a făcut să fiu foarte ambițioasă. Dacă aveam toate cele zece degete și eram un om normal, poate că făceam sport, dar poate că nu eram atât de ambițioasă. Așa m-am născut și de aceea cred că mi-a fost mai ușor, am învățat să trăiesc așa. Nu s-a întâmplat pe parcurs, să fiu nevoită să învăț să trăiesc așa. Sunt mândră că am putut și vreau să cred că sunt un exemplu. Văd că sunt persoane care au alte probleme și aș vrea să le spun: «Știți, se poate!». Când eram mai mică, jucam ridicătoare, acum sunt libero. Nu am făcut exerciții speciale, pur și simplu antrenorii mi-au arătat: «Se face așa», iar eu am făcut. Cred că m-a ajutat Dumnezeu, este un talent. Nu mi-ar fi fost așa de ușor în volei dacă nu eram și puțin talentată“, punctează Miki.Scrie frumos și e și șoferiță
Voleibalista menționează că părinții săi au fost cheia succesului. „Niciodată nu mi-au spus: «Nu poți să faci asta». Îi apreciez foarte mult. Le-a fost greu la început. Nu știi ce viitor va avea copilul, e normal să fii temător. Au înțeles că asta sunt eu, așa m-au iubit și așa m-au învățat să trăiesc. Am avut noroc și de colegi, și de prieteni foarte buni. Nu m-a supărat nimeni, contând și faptul că eu fac volei de la opt ani și toți mă admirau, Scriu cu dreapta, unde am două degete. Și scriu și frumos. Deși am numai cinci degete, nu mi-e greu să fac nimic. Fac absolut orice. Sunt și șoferiță“, a spus sportiva la emisiunea de la Pro TV.A inspirat o fetiță din Brașov
Mihaela a menționat că și-a dorit să apară în public și să-și spună povestea, gîndind că, la un moment dat, va putea să inspire pe cineva. Ceea ce s-a și întâmplat.„Cunosc o fetiță din Brașov, Ariana, care, în urma unui accident, a rămas fără două degete. Tatăl ei m-a găsit pe internet, iar povestea mea i-a dat curaj să o facă și pe ea ambițioasă. Ea practica handbalul, iar acum, după doi ani, joacă volei. Îmi spune că nu se gândește la problema ei și că va ajunge voleibalistă foarte bună”, punctează sportiva de la CS Medgidia.
„Pe jumătate sârboaică”
Mihaela este căsătorită cu baschetbalistul sârb Mladen Jeremic, iubirea dintre ei născându-se pe când jucau la Timișoara. Nunta a avut loc în Serbia, în orașul natal al lui Mladen, iar acum voleibalista râde și spune că e pe jumătate sârboaică.„La început, am avut emoții, nu știam cum să-i spun lui Mladen, «Știi, eu sunt OK, dar nu am cinci degete»! Însă a fost în regulă. Îl plăceam foarte mult și nu voiam să fie un impediment aceasta, să aibă o reținere. Pentru el nu a fost însă niciodată o problemă. E foarte mândru de mine, mă ajută foarte mult și e mereu lângă mine. Știu mai multe cuvinte în sârbește. Am făcut și cursuri de limba sârbă. Nu vorbesc foarte bine, dar, când merg în Serbia, mă descurc. Am mulți nepoți, trebuie să vorbesc cu ei. Mă înțeleg foarte bine și cu mama soacră, mă iubește foarte mult”, a arătat sportiva, la Pro TV.
„În fiecare zi sunt 5, iar asta o numesc calitatea mea!”
Într-o postare cu ceva vreme în urmă, Mihaela Jeremic a vorbit despre universul ei și despre ce înseamnă 5 (numărul degetelor pe care le are la mâini) pentru ea.„Acum mult timp am scris câteva ganduri despre tot ce înseamnă 5 pentru mine.
5. Plus sau minus?
A trecut mult timp de când mă gândesc cum să scriu despre o viață cu 5 și despre ce înseamnă 5…
5 înseamnă viața mea, 5 înseamnă puterea mea, dar și curajul, un 5 pe care l-am văzut mereu ca pe un plus, ca pe un avantaj, dar pe care alții l-au văzut ca pe un lucru ce mie îmi lipsește. Și cum trăiești cu un lucru pe care tu-l vezi plus și alții minus?Simplu, nu te uiți stânga sau dreaptă, ci doar în mintea și sufletul tău. 5 înseamnă numărul degetelor pe care eu le am, LE AM.
M-am născut așa cu 5, iar acest număr mi-a fost putere nu numai în viața de zi cu zi, ci și în carieră. Sunt sportivă, sunt voleibalistă, iar faptul că m-am născut cu un handicap nu m-a făcut să mă opresc din dorință, luptă și încredere.
Există vreo regulă ca atunci când poți să reușești trebuie să fii într-un anume fel ? NU! Regulile le facem noi, în mintea noastră. Eu mi-am făcut regulile mele, iar cea mai importantă este: POT ORICE!
Din acest punct am pornit să lupt, pentru că, dacă eu mă văd un om obișnuit, nu înseamnă că și restul mă văd așa. Am muncit să devin sportivă, iar asta m-a ajutat să fiu mai «normală» decât o arată un diagnostic. Dar până să ajung în punctul ăsta, nu toată lumea crede în tine, ești un experiment sau poate o glumă, poate chiar doar o întrebare!
Astăzi, pot spune că am reușit, cel puțin în sufletul meu, pentru că oameni noi apar mereu, iar oamenii nu cred de la început în tine, dar când realizezi că demonstrația ți-o faci ție și persoanelor care te iubesc, atunci ai reușit!
Pe scurt, sunt Mihaela Jeremic și în fiecare zi sunt 5, iar asta o numesc calitatea mea!”, a fost postarea sportivei.
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini cu Mihaela Jeremic.
Sursa foto: Facebook (Mihaela Jeremic) și captură Youtube (Cătălin Măruță)
Citește și:
Mihaela Ozun din Medgidia, face performanţă cu doar cinci degete la ambele mâini (video)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii