Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune imposibilă pentru HCM

ro

03 Mar, 2011 02:41 1623 Marime text
hcm.jpgÎn meciul tur, spaniolii s-au impus cu scorul de 34-28

Campioana României, HCM Constanţa, va da piept astăzi, la Sala Sporturilor, spaniolilor de la Renovalia Ciudad Real, meci contând pentru ultima etapă din Grupa D a Ligii Campionilor.

Deşi sunt ca şi eliminaţi din cupele europene, după înfrângerea dramatică de la Sarajevo, handbaliştii pregătiţi de Ion Crăciun încă mai speră la o calificare miraculoasă în faza superioară a Ligii Campionilor. „Nu e imposibilă victoria, nu se poate spune despre ceva că este imposibil. Noi trebuie să facem un meci aproape perfect, ei să aibă destule greşeli, să ezite. Problema e că şi ei vin foarte concentraţi, pentru că victoria lor înseamnă să fie primii în grupă", a declarat antrenorul secund al formaţiei constănţene, Alexandru Buligan, potrivit sport365.ro. La rândul său, antrenorul Ion Crăciun speră ca echipa sa să termine cu fruntea sus faza grupelor. „Trebuie să uităm cât mai repede de eşec şi să facem tot ce depinde de noi pentru un rezultat bun în meciul de joi. Nu putem intra bătuţi în teren. Trebuie să ne jucăm şansa, pentru că oricum nu mai avem nimic de pierdut. Eu o să încerc să îi mobilizez pe băieţi, să găsesc soluţii care să-i ajute să terminăm cu fruntea sus în aceasta grupă", a spus Crăciun, conform aceleiaşi surse. Optimismul se regăseşte şi printre jucătorii constănţeni: „Noi sperăm. Mai avem un meci. Nu se ştie niciodată. Un meci de handbal începe de la 0-0 şi avem şansa noastră acasă", a declarat George Buricea, completat şi de Rudi Stănescu: „Eu cred că HCM a demonstrat că este o echipă mare şi cred că se poate bate de la egal la egal cu Ciudad Real". HCM Constanţa ocupă ultimul loc în clasamentul Grupei D, cu un sigur meci rămas de disputat în această fază a competiţiei. Constănţenii au adunat în cele nouă partide din faza grupelor doar patru puncte, aflându-se la egalitate de puncte cu ruşii de la HC Sankt Petersburg. Pentru a se califica în optimile Champions League, campioana României are nevoie de cel puţin un egal în meciul de astăzi cu ibericii, coroborat cu eventualele eşecuri ale celor două contracandidate la ocuparea locului 4 în grupă.

Spaniolii, fără doi titulari

De cealaltă parte, Ciudad Real vine la Constanţa pentru a-şi asigura poziţia de lider în Grupa D. Formaţia antrenată de Talant Dushebaev a sosit ieri în România, fiind cazată la hotelul Malibu. În această dimineaţă, spaniolii efectuează antrenamentul oficial înaintea jocului din această seară. Pentru partida cu HCM, conducerea tehnică a madrilenilor a decis să-l odihnească pe căpitanul Jose Javier Hombrados, veteranul de 39 de ani din poarta lui Ciudad. De asemenea, mai lipseşte din lotul ibericilor şi extrema dreaptă Roberto Garcia Parrondo, care a efectuat luni un RMN şi i s-a descoperit o leziune musculară ce îl va ţine departe de teren circa o săptămână. Partida dintre HCM şi Ciudad Real va începe luni la ora 19.00 şi va fi condusă de maghiarii Peter Horvath şi Balazs Marton, fiind supervizată de delegatul EHF cipriot Telemachos Savvides. Preţul unui bilet la meci este de 30 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihai 03 Mar, 2011 13:50 Partida va incepe joi la ora 19, adica astazi! Hai, trezirea!