Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nationala feminina forteaza accesul la Mondiale

ro

16 Jul, 2009 02:46 2337 Marime text

volei.jpgDupă desfăşurarea acestui turneu, componentele CS Volei 2004 Tomis, Claudia Gavrilescu-Cârstoiu şi Ioana Pristavu, vor reveni la Constanţa în vederea reluării pregătirilor pentru noul sezon competiţional 

În urma unei evoluţii bune în Liga Europeană de volei, unde, din păcate, a ratat calificarea în Final Four, reprezentativa feminină de volei a României va participa, în perioada 17-19 iulie, la Subotica (Serbia), la ultimul turneu de calificare la Campionatul Mondial din 2010, când va avea ca adversare echipele Croaţiei, Serbiei şi Spaniei.

Jucătoarele pregătite de Florin Grapă au obţinut dreptul de participare, după ce s-au clasat pe locul al treilea la cel de-al doilea turneu de calificare, din Bulgaria. În lot a revenit, după o absenţă de patru ani, ridicătoarea Luminiţa Pintea Trombiţaş, care a declarat că România se va lupta pentru locul doi cu echipa Spaniei. Altfel, lotul de jucătoare va rămâne în mare parte neschimbat, tehnicienii Florin Grapă şi Bogdan Paul vor apela, în mare parte, la aceleaşi jucătoare, care au evoluat şi în Liga Europeană. Printre acestea se numără şi constănţencele Claudia Gavrilescu şi liberoul Ioana Pristavu. „Am venit la echipa naţională după patru ani de la ultima participare, în încercarea de a ajuta să ne calificăm la turneul final al Campionatului Mondial din Japonia. Nu va fi uşor deloc, nu vreau să vorbesc acum de şanse mari sau mici, dar să nu uităm că jucăm cu Serbia, prima favorită, o echipă tânără, dar foarte omogenă, dar şi cu Croaţia, pe care nu o cunosc, dar provine din aceeaşi şcoală iugoslavă. Formaţia spaniolă o cunosc mai bine, valoric este sub Serbia cel puţin, dar va depinde totul de noi. Dacă vom prinde o zi bună, vom începe turneul cu curaj şi ne vom sprijini în teren, orice e posibil. Probabil ne vom lupta cu Spania pentru locul doi. Personal, nu pot spune multe. Am ajuns la naţională după zece săptămâni de pauză, după încheierea campionatului în Franţa, dar dacă am venit, voi face tot ce pot să ajut echipa", a spus Trombiţaş, în vârstă de 38 de ani, care este campioană en-titre a Franţei, cu RC Cannes. Reunirea lotului a avut loc la Buzău, iar în cursul zilei de ieri a fost programată plecarea la Subotica. Naţionala României va evolua, în ordine, cu Croaţia (mâine, ora 21.30), cu Serbia (sâmbătă, ora 19.00) şi cu Spania (duminică, ora 19.00). Primele două clasate din grupa I se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial din Japonia, programat între 29 octombrie şi 14 noiembrie 2010. După desfăşurarea acestui turneu, cele două jucătoare ale vicecampioanei CS Volei 2004 Tomis, convocate la naţionala României, Claudia Gavrilescu-Cârstoiu şi Ioana Pristavu vor reveni la Constanţa în vederea reluării pregătirilor pentru noul sezon competiţional, alături de echipa de club. Formaţia constănţeană va reveni la antrenamente la începutul lunii august, urmând să debuteze în noua ediţie de campionat, pe 10 octombrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii