Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vi se pare corect?“ Nemulţumirile de la CSU Neptun au ajuns în faţa consilierilor judeţeni (galerie foto)

ro

29 May, 2015 00:00 1940 Marime text
Serhan Cadâr, directorul executiv de la CVM Tomis Constanţa (însoţit de patru voleibalişti campioni ai României - doi de la seniori şi doi de la juniori - plus doi antrenori), dar şi o handbalistă de la CSU Neptun Constanţa, Adriana Stoian, au luat cuvântul, ieri, în faţa consilierilor judeţeni. Necazurile financiare de la echipele constănţene ridică în continuare probleme. 
 
Jucătoarea a dat glas nemulţumirilor colegelor sale în ce priveşte întârzierile salariale (de aproape şase luni) existente în sânul lotului. „Vom primi din luna iunie nişte bani, dar pentru a antrena nişte copii. Vi se pare corect ca handbalistele să nu fie plătite pentru munca depusă în teren?“, a fost întrebarea dinspre CSU Neptun.

Cristinel Dragomir - „Nu trebuie să ne întindem mai mult decât ne e plapuma“


„Nu este treaba noastră, a Consiliului Judeţean, ce se întâmplă în interiorul cluburilor sportive din Constanţa. Noi doar le sprijinim. Atât timp cât au proiecte şi sunt eligibile, aşa cum scrie la lege, noi finanţăm. Dovadă clubul de handbal fete (club nou, de drept public, nu a fost în litigiu cu noi), pe care îl finanţăm. Le-am finanţat proiectul. Că proiectul am observat astăzi (n.r. ieri) că nu coincide şi cu dorinţa unor jucătoare, nu e problema mea. La CJC nu e nicio petiţie în scris în acest sens. Ce am înţeles eu e că proiectul de finanţare n-ar satisface şi chestiunile salariale din cadrul clubului. Însă, pe Legea 350, mai mult de 15% din valoarea proiectului nu poate fi pentru salarii. Pentru acoperirea acestora, trebuie alte surse. Am mai spus-o. Nu trebuie să ne întindem mai mult decât ne e plapuma. Ni s-au solicitat 680.000 de lei pentru desfăşurarea activităţii în sezonul competiţional actual şi am încheiat contract exact pe această sumă. Ce ne-au cerut le-am aprobat. Că ei nu discută în cadrul clubului... Noi discutăm cu directorul executiv, că aşa e normal. S-a prezentat Silviu Băiceanu cu proiectul, am analizat, ni s-au părut rezonabile cererile lor. Proiectul cuprinde, în afară de indemnizaţia salarială, care nu poate depăşi 15% din proiect, cazare, transport, susţinătoare de efort, echipament. Cheltuieli normale. Nu de mofturi. Nu am avut niciun motiv să nu aprobăm acest proiect. Am reţinut că domnişoara este nemulţumită de modul cum s-a întocmit proiectul, că n-au fost prinse sume mai mari. Nu este problema noastră că nu se virează salariile. Îmi pare rău, pentru că CJC e totuşi o instituţie serioasă şi nici n-am ştiut că de fapt nu vrea să ne spună nimic. Dar nu vreau să fiu răutăcios. E un subiect închis, din punctul meu de vedere“, a spus Cristinel Dragomir, vicepreşedintele CJC cu atribuţii de preşedinte.

Campioni pentru Constanţa


Voleibaliştii s-au dus cu trofeele cucerite şi i-au oferit lui Cristinel Dragomir un tricou cu mesajul „Campioni pentru Constanţa“, medalii şi poze cu echipele campioane. „Aşa este normal, ca atunci când se încheie o competiţie, să mulţumeşti tuturor celor care te-au ajutat să obţii performanţa. Le-am oferit un tricou, cupele şi medaliile pe care le-am câştigat, în semn de preţuire pentru ce au făcut pentru noi în 2014. În 2015, sunt nişte aspecte legislative pe care vom încerca să le rezolvăm şi sperăm ca până începe noul campionat să putem accesa fondurile prevăzute. Suntem înscrişi în Liga Campionilor, vom găsi ca întotdeauna soluţiile şi vom participa“, a spus Serhan Cadâr.

Serhan Cadâr - „Nu credeţi că ne dăm singuri o palmă şi ne facem de râs în faţa întregii Românii?“


Directorul executiv al CVM Tomis s-a plâns însă şi de probleme existente la cluburile constănţene, pe care le-a adus lipsa finanţării. „În condiţiile în care, în 2014, Constanţa a fost declarată oraş european al sportului, credeţi că e normal şi corect ca sportul constănţean să dispară de pe firmament? Nu credeţi că ne dăm singuri o palmă şi ne facem de râs în faţa întregii Românii? Până acum, Constanţa era considerat judeţul în care sportul de echipă este sus, la vârf. Iar acum, peste noapte, situaţia s-a schimbat. Este normal şi corect ca întreceri de beach-volley să se desfăşoare în afara litoralului? Noi nu facem politică. Nu am lucrat cu niciun partid politic şi nu vom lucra nici în continuare. Noi lucrăm cu sportul, pentru sport şi pentru tinerii care vin din urmă. Vrem ca aceşti tineri, în loc să bea, să stea prin baruri, să umble prin discoteci şi să-şi bage seringi în venă, să stea pe terenul de sport. Oricât am încercat să găsim fonduri (avem, în acest sens, şi o scrisoare trimisă oamenilor politici şi agenţilor economici), nu am primit niciun semnal“, a mai spus Serhan Cadâr.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii