Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O noua remaniere la CVM Tomis

ro

30 Jun, 2010 03:28 1565 Marime text
cvmtomis.jpgŞase jucători au fost deja transferaţi la formaţia pregătită de Viktor Sidelnikov, fiind posibil să mai sosească în această perioadă încă doi

După unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie, vicecampioana Club Volei Municipal Tomis îşi remaniază în această vară lotul din temelii. Astfel, dintre jucătorii care au evoluat sezonul trecut la Constanţa, este posibil să mai rămână doar patru.

Cu un singur obiectiv realizat, din cele trei propuse (titlul de campioană, Cupa României şi un parcurs cât mai lung în cupele europene), conducerea grupării de pe litoral a reluat, la fel ca anul trecut, restructurarea lotului de jucători. De data aceasta însă, preşedintele clubului, Sorin Strutinski, a spus că se va merge pe un lot întinerit, renunţându-se astfel la cei care au peste 30 de ani şi care nu au confirmat aşteptările oficialilor constănţeni. Până în acest moment, la CVM Tomis au ajuns nu mai puţin de şase jucători, printre care şi doi de peste 30 de ani, însă foarte experimentaţi: universalul naţionalei României, Cristian Chiţigoi (31 de ani), transferat de la Dinamo, şi brazilianul Marcos de Oliveira (37 de ani), venit de la formaţia franceză, Beauvais Oise Universite Club, ocupanta locului 5 în sezonul precedent. Ceilalţi sunt coordonatorul de joc, Marin Lescov (20 de ani, 1.90 metri) şi extrema Dmitri Bahov (19 ani, 1.96 metri), ambii veniţi de la Unirea Dej, ucraineanul Igor Marcusev (26 de ani, 1.96 metri), de la Budivelnik Dinamo Bukovina Cernăuţi (locul 4 în campionatul Ucrainei). Cea mai surprinzătoare achiziţie este cea a extremei Alexandru Zahar, în vârstă de doar 16 ani. Acesta este un internaţional de juniori, format la Clubul Sportiv Şcolar din Tulcea. Campania de transferuri nu se va opri aici, preşedintele CVM Tomis precizând că echipa se va întări pe posturile de coordonator şi extremă. În acest sens, gruparea constănţeană poartă negocieri cu doi dintre jucătorii de bază ai campioanei României, Remat Zalău. Aceştia sunt brazilianul Adriano Lamb şi danezul Mads Ditlevsen. În schimb, la formaţia zălăuană a ajuns în aceste zile fostul jucător al Tomisului, Andrei Laza. Centrul naţionalei României a refuzat să-şi mai prelungească contractul cu gruparea de pe litoral şi a acceptat oferta campioanei, urmând să evolueze sezonul viitor în Liga Campionilor. Andrei Laza are 22 de ani şi a mai evoluat pentru Explorări Baia Mare şi CVM Tomis. Aceste schimbări vin după ce sezonul trecut, CVM Tomis a ratat aproape toate obiectivele propuse: în campionat a ratat cucerirea titlului, în detrimentul echipei Remat Zalău, în timp ce în cupele europene, echipa de la malul mării a fost eliminată în primul tur al Cupei Challenge de sârbii de la Ribnica Kraljevo, după ce, ulterior, a părăsit Cupa CEV din turul inaugural, după o dublă întâlnire cu francezii de la Montpellier.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii