Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oină Clubul Sportiv Tradisport Constanța, argint și bronz la Campionatele Naționale de juniori II (GALERIE FOTO)

ro

07 Aug, 2024 12:02 188 Marime text
 CS Tradisport Constanța. Sursa foto: Facebook (Federația Română de Oină)
 
 
Campionatele Naționale de juniori II la oină, desfășurate pe iarbă (meciuri desfășurate în 11 jucători) și pe plajă (8 jucători), i-a adus două medalii Clubului Sportiv Tradisport Constanța, argint (pe plajă) și bronz (pe iarbă).  
 
Pe plajă, Tradisport Constanța a fost învinsă în finala mare de Hoina Craiova, iar pe iarbă s-a impus în finala mică împotriva echipei Olimpicii Țițești.
 

Performanțe notabile pentru Clubul Sportiv Tradisport Constanța. Formată în urma unui proiect ambițios, echipa C.S. Tradisport Constanța a participat cu mult entuziasm la Campionatele Naționale de juniori II, atât pe iarbă, cât și pe plajă, unde a reușit să urce de fiecare dată pe podium, ceea ce reprezintă o performanță, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Oină.

 
Lotul echipei Tradisport Tomis Constanța a fost format din Școala Gimnazială Nr. 1 Târgușor (Luca Alexandru – căpitan, Fratutu Florin, Enache Răzvan, Patlagea Robert, Leancu Andrei, Sztan Darius, Ciuciumis George, Chiper Alexandru), Școala Gimnazială Nr. 1 Mircea Vodă (Radu Marius, Costache Ionel, Ivan Alexandru, Ciurariu Andrei), Școala Gimnazială Nr. 1 Pantelimon (Anghel Vasilica, Aschiopoaie George, Grecu Victoria, Aschipoe Alexandru), Școala Gimnazială Nr. 1 Ciocârlia (Vasile Gabriel și Horțea Bogdan).
 
Profesorul antrenor Alexandru Dumitru a declarat, potrivit sursei citate mai sus:
 

,,Ceea ce face ca această realizare să fie și mai importantă este faptul că echipa s-a antrenat împreună doar de două ori înainte de competiții. Unii dintre copii veneau de la muncă, schimbau două mijloace de transport pentru a veni la antrenamente. Acestă echipă inedită a fost compusă din 18 elevi și foști elevi ai patru unități de învățământ care în ciuda diferențelor de pregătire și a lipsei de experiență colectivă au arătat o sincronizare și o întelegere deosebită a jocului. Antrenamentele echipei au fost coordonate de doi antrenori dedicați, Lupșe Bogdan și Dumitru Alexandru, care au reușit să le insufle tinerilor sportivi atât cunoștințele tehnicile necesare, cât și spiritul de echipă. În ciuda timpului limitat petrecut împreună, noi am planificat sesiuni intensive de antrenament axate pe dezvoltarea abilităților de bază, tactici și strategii de joc.
 
La campionatul național de juniori II pe plajă, deși copiii nu s-au antrenat niciodată pe nisip, au demonstrat o rezistență fizică și mentală deosebită, reușind să ajungă în finala competiției. Jocurile intense desfășurate sub soarele arzător au pus la încercare limitele tuturor echipelor, dar tinerii noștri au dat dovadă de perseverență și determinare, câștigând locul al doilea. Pe terenul de iarbă echipa a continuat să impresioneze prin coeziune și tehnică. Jocurile au fost strânse și competitive, iar echipa noastră a arătat că se poate lupta de la egal la egal cu cele mai bine pregătite echipe din țară.

Această echipă a demonstrat că succesul nu depinde doar de numărul de ore petrecut pe terenul de antrenament ci și de pasiunea, dedicarea și spiritul de echipă. Prin munca lor, acești tineri au reușit să aducă o contribuție importantă la promovarea oinei și să dea un exemplu de urmat pentru alți tineri sportivi.
 


Performanțele lor sunt dovada clară că indiferent de obstacole, talentul și efortul pot conduce la rezultate remarcabile. Vreau să le mulțumesc copiilor în primul rând pentru performanțele lor, prietenului meu antrenorul Bogdan Lupșe, celor trei colegi profesori, Marinescu Andreea, Dumitru Diana și Chiper Mariana, care au fost cu noi pe toată durata competiției, domnului președinte al Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, Clubului Tradisport Tomis Constanța, Primăriei Comunei Târgușor - primar Mădălina Negru, precum și tuturor celor care ne-au susținut“.

 
Joi, 8 august 2024, în intervalul orar 9.00 – 13.00, pe plaja Belona din Eforie se va disputa Campionatul Național de Oină pe plajă Junioare IV, în organizarea Federației Române de Oină, în colaborare cu Agenția Națională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și CS Tradisport Constanța.
 
Participă CS Tradisport Constanța, ACS Galicea Mare, ACS Ambiția Mădălin și CS Dacia Mioveni 2012.
 
Citește și:
 
Oină
CS Tradisport Constanța, prima participare la o întrecere rezervată seniorilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii