Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oină Cupa Regelui, cucerită de Frontiera Tomis Constanța pentru a opta oară (GALERIE FOTO)

ro

25 Jun, 2024 10:07 568 Marime text
 
 
Echipa de oină Frontiera Tomis Constanța își continuă dominația pe plan național, cucerind pentru a opta oară Cupa Regelui.
 
În meciul pentru trofeu, disputat pe stadionul din Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf“ București, echipa de pe litoral (campioana națională din sezonul trecut) a întâlnit Izvorul Chiuiești, in județul Cluj (vicecampioana națională), de care a dispus cu 17-6.

Cupele, medaliile și diplomele echipelor învingătoare (la masculin și feminin) au fost înmânate de Alteța Sa Regală Principele Radu, care a și semnat tricourile, mingile şi bastoanele oferite formațiilor câştigătoare.
 
Federația Română de Oină se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei.
 
Cupa Regelui la masculine a ajuns la a 11-a ediție.
 

Pe parcursul întregii zile, spectatorii prezenți la eveniment au avut ocazia să asiste la meciuri de o calitate remarcabilă, demonstrând nivelul înalt de pregătire și talentul jucătorilor.
 
Frontiera Tomis Constanța a reușit să se impună în fața adversarilor cu o combinație de strategie bine pusă la punct și execuții tehnice precise, confirmându-și astfel statutul de favoriți.
 
Dedicăm această victorie tuturor suporterilor noștri și în special conducerii Gărzii de Coastă pentru tot sprijinul acordat precum și sponsorului acestei competiții, TIKA, care a asigurat toate cele necesare desfășurării acestui evenimente precum și premii pentru sportivii care au luat parte atâta la Cupa Regelui, precum si la Cupa Reginei.


 
Cupa Regelui rămâne unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din calendarul competițional, aducând laolaltă echipele care și-au câștigat locul la această întrecere în urma rezultatelor anului trecut.
 
Frontiera Tomis Constanța și-a consolidat astfel poziția de lider în oina românească, iar performanța lor din acest an va rămâne cu siguranță în amintirea tuturor iubitorilor acestui sport, este mesajul Frontierei Tomis Constanța.

 
Președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre, a felicitat echipa câștigătoare și a subliniat importanța acestui sport tradițional:
 

„Oina este o parte esențială a patrimoniului nostru cultural, iar performanțele echipei Frontiera Tomis Constanța contribuie la promovarea și dezvoltarea acestui sport în România. Le mulțumim tuturor participanților și susținătorilor pentru implicare și pasiune”.

 
Căpitanul echipei constănțene, Mihai Georgescu, a declarat:
 

„Suntem extrem de mândri de această victorie și de efortul colectiv al echipei. Meciul a fost o provocare, dar am reușit să ne mobilizăm și să dăm tot ce avem mai bun pe teren“.

 
Sursa foto: Facebook (Frontiera Tomis Constanța)
 
Citește și:

 
Oină
Frontiera Tomis Constanța, pe primul loc după turneul regulat al Campionatului Național (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii