Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru a cucerit Cupa României la juniori, pentru cea mai bună performanță a competiției (GALERIE FOTO)

ro

25 Jul, 2024 17:00 337 Marime text

 
  • Trofeul i-a revenit lui Matei Silivestru datorită rezultatului obținut în proba de 100 m liber.
 
Reprezentanții secției de natație a Palatului Copiilor Constanța la Cupa României de la Tg. Mureș au fost din nou la înălțime. Cei mai buni înotători din țară s-au întrecut la categoriile de vârstă juniori I (15 - 16 ani), juniori II (14 ani), tineret (17 - 18 ani) și seniori (peste 19 ani).
 
Antrenorul emerit Octavian Tileagă a îndrumat la fața locului trei înotători de la Palatul Copiilor, Matei Silivestru (15 ani), Vladimir Nicolaev (18 ani) și Eric Lefterică (14 ani). Dintre aceștia, cele mai multe medalii le-a obținut Matei Silivestru, care, în plus, a cucerit Cupa României la categoria juniori, decernată sportivului cu cea mai bună performanță a competiției. Trofeul i-a revenit cu 767 de puncte (după Tabela Internațională de Punctaj), datorită rezultatului obținut în proba de 100 m liber, 51.19 s (nou record personal; vechiul record - 51.77 s - dimineața în serii).
 
17 probe înotate în 20 de zile
 
„Final fericit în Cupa României. Cu sau fără ghinioane, până la urmă am rămas în topul național. Bravo, Matei! După 17 probe înotate în ultimele 20 zile, știu cât de obosit si epuizat ai concurat! În concluzie, aprecierea mea este de două ori mai mare. Bravo, Vladimir Nicolaev, revenire spectaculoasă pe podiumul național. Mă bucur mult. Meritai, dom inginer! Eric Lefterică, încă în acumulare de experiență. Concluzia finală este pozitivă, Ericuță! Ai înotat bine, dar încă nu știi să-ți dozezi efortul. Oricum, ai înregistrat un progres de peste 25 locuri în clasamentele naționale. Anul viitor avem ca prim obiectiv calificări în finale. Felicitări!“, a fost mesajul lui Octavian Tileagă.
 
Record personal și pentru Vladimir Nicolaev
 
Matei Silivestru
a urcat pe podium la 100 m liber, cu 51,19 s - aur la juniori I și la tineret, bronz la seniori, și la 50 m liber, cu 24,49 s - argint la juniori I. Vladimir Nicolaev a obținut argintul la 50 m bras tineret (29,72 s) și bronzul la 100 m bras tineret (1:05.15 - nou record personal, vechiul record - 01:05:34). Pe podiumul de la seniori la 100 m liber, între ocupantul primei poziții, Alex Richard Szilagyi, și Matei Silivestru, de pe locul trei, a fost o diferență de vârstă de 11 ani (26 - 15), „semn că Mateiuț e pe drumul bun“, după cum a punctat Octavian Tileagă.
     
Medalie în finala Open ratată la zece sutimi
 
Vladimir Nicolaev
a fost foarte aproape de încă o medalie, la Open 100 m bras, în care s-a clasat pe locul patru.  
 
„Un ochi râde / unul plânge. Băieții s-au autodepăsit în finalele de azi, cucerind 4 medalii (2 Aur + 2 Bronz), dar au și pierdut una la sutimi de secundă. În Finala Open la 100m.Bras, Vlăduț Nicolaev (culoarul 2), deși a fost permanent în poziția a treia, până la ultima jumătate de metru, n-a putut aprecia corect distanta la sosire (el poartă ochelari), așa că a ratat la 10 sutimi medalia de Bronz. Din fericire, cu timpul obținut a cucerit totuși medalia de Bronz la categoria Tineret. Matei, concurând și el în Finala Open (culoarul 3), dar la proba 100m.Liber, a reușit Medalia de Bronz în confruntarea cu seniorii. În completare, a mai cucerit si medaliile de Aur la categoria Tineret și tot de Aur la categoria Juniori. Bravo, băieți! Ați fost la înălțime!“, a menționat Octavian Tileagă.
 
Cel mai mic în vârstă la categoria juniorilor
 
Și Matei Silivestru se putea clasa mai bine la o probă, 50 m liber juniori I, la care, concurând pe culoarul 2, a ratat aurul pentru opt sutimi de secundă! „Matei, Matei! De ce mi-a fost frică n-am scăpat. Am luat Argintul, dar am pierdut medalia de Aur din lipsa unei motivații, a încrederii prea mare în sine și a lipsei de atenție. E drept că Matei a fost cel mai mic în vârstă la categoria juniorilor, concurând cu adversari mai mari cu 1-2 ani, dar relaxarea prematură (deja s-a crezut în vacanță) l-a costat Aurul. Timpul a fost sub posibilitățile reale. Recordul său personal era de 23.91“, posta Octavian Tileagă în „jurnalul de competiție“ de pe Facebook.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă)
 
Citește și:

Palatul Copiilor Constanța
Înotătorul Matei Silivestru a urcat de șapte ori pe podium la Concursul Țărilor Central Europene (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii