Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Podiumul ultramaratonului Autism 24 h „Marea Neagră“ a fost ocupat numai de alergătoare (galerie foto)

ro

03 May, 2020 13:11 5132 Marime text
S-a încheiat ultramaratonul Autism 24 h „Marea Neagră“,  iar, pentru prima dată în istoria competiției, evenimentul nu s-a desfășurat pe plaja din stațiunea Mamaia, ci în domiciliul fiecărui participant, din cauza crizei generate de pandemia Covid-19.  

Astfel, cei 150 de participanți înscriși la cursă, care au avut și calitatea onorifică de ambasadori ai întrecerii, au alergat în propria casă, pentru sprijinirea financiară a copiilor cu autism izolați în casă și care nu au posibilitatea de a-și continua tratamentul.

După cum a precizat psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Autism 24h „Marea Neagră“, dintre cei 150 de alergători cel puțin 100 au parcurs, în timpul celor 24 de ore cât a durat concursul, peste 100 de kilometri, iar pe podium s-au clasat trei femei:

1. Mara Guler - 225,18 km
2. Mariana Nenu - 220,98 km
3. Ștefania Gabriela Iaciu - 218,20 km.

Adrian Gemănaru a subliniat performanța lui Zoltan Kiss, concurent în scaun cu rotile, care a realizat 231,12 km.
 

Efortul lui Zoltan Kiss a fost remarcabil. Distanța parcursă este cu siguranță un record național realizat de o persoană aflată în fotoliu rulant la un asemenea eveniment caritabil de 24 de ore. Pentru efortul său deosebit, Zoltan Kiss va fi invitat special și la următoarea ediție a evenimentului nostru, din toamna acestui an, cînd este invitat să dea și startul, a precizat Adrian Gemănaru.      


Poziția a patra i-a revenit unui concurent, Răzvan Farcaș, cu 201 km.

Militarul gălățean Laurențiu Cobzaru  (MApN, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, Poliția Militară) a parcurs 193,20 km, clasându-se pe poziția a șasea. Caporalul Cobzaru a stabilit și un record personal la 100 km, cu 9 ore și 50 de minute.  


Năvodăreanul Ioan Chifu a fost al șaptelea în competiție, cu 188,60 km parcurși, în timp ce un alt militar, brăileanul Costel Mazâlu (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila) s-a clasat pe locul 16, cu 147 km

Evenimentul a avut scop caritabil și a urmărit strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism. 

Le mulțumim celor 150 de concurenți, care s-au luptat cu cele 24 de ore. Pe timpul nopții, a fost incredibil de greu, a venit oboseala. Din ce știu, în România este singurul ultramaraton desfășurat în izolare. Poate voi lua și eu parte la un astfel de eveniment și poate vor fi și altele. La început, credeam că vor fi 10 - 20 de participanți, dar apoi am ajuns la 150 de suflete, de la est la vest și de la nord la sud, oameni care au tras până în ultima clipă, a declarat Adrian Gemănaru.    

Citește și:

#ConstanțaEsteBine Adrian Gemănaru - „Nu sunt singur pe acest drum dedicat copiilor cu nevoi speciale“

Sursa foto: Facebook (Dotto TV, Mihaela Rovența, Laurențiu Cobzaru)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii