Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:06 01 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierea sportivilor si olimpicilor a fost o reusita

ro

28 Dec, 2002 00:00 974 Marime text

O varianta moderna

La gala din acest an s-a renuntat la alternativa concertului extraordinar, care pe multi ii plictisea * Elemente de gimnastica artistica, ritmica si aerobica s-au completat foarte bine cu dansul sportiv si cu melodiile la chitara, trompeta sau vioara * Cele mai mici premii au depasit 5 milioane de lei * Multi dintre laureatii galei au lipsit, fiind plecati din tara * Cluburile CS Farul, LPS CSS si CSS 1 au fost premiate * La anul, 50 de olimpici vor pleca la Shanghai (China)

Gala de premiere a celor mai buni sportivi si a olimpicilor constanteni a fost in acest an, dupa parerea multora dintre cei prezenti, o mare reusita. Spargand tiparele concertelor plictisitoare din anii trecuti, acum s-a venit cu ceva nou. Nu s-a mai apelat la "extraordinarul spectacol" lung, tinut in acordurile viorilor, contrabasurilor, trompetelor si mai stiu eu ce tiuitori. De data asta, a fost ceva modern. A fost ceva pe placul tuturor celor prezenti in sala. Cand afirm asta, imi aduc aminte ca, in anii trecuti, necunoscatori fiind in marea lor majoritate, sportivii dadeau impresia ca se plictisesc. Cei care se bucurau de aceste "privilegii" erau, poate, doar unii dintre olimpici, restul, daca nu erau de "specialitate", preferau holul Teatrului "Ovidius". Acum s-a impacat si capra, si varza, stand pe scaune pana la finalul spectacolului atat sportivii, cat si olimpicii. Apoi, premierea s-a facut treptat, si nu deodata, ca un fluviu de nume rostite. S-au citit maximum 10-12 nume la un "calup" de prezentare, dupa care a urmat un moment de destindere. Interesanta a fost si alternanta acestor momente, trecandu-se din sport in arta si invers. Elemente de gimnastica artistica, ritmica si aerobica s-au completat foarte bine cu dansul sportiv si cu melodiile la chitara, trompeta sau vioara. Astfel, dupa un intro al corului Liceului de Arta, a urmat discursul lui Stelian Dutu, presedintele Consiliului Judetean Constanta. Dutu a tinut sa le faca o provocare olimpicilor. Gratie unui parteneriat cu municipalitatea din Shanghai, cei mai buni 50 de elevi vor pleca, la anul, intr-o excursie de 10 zile in China, urmand ca 50 de tineri chinezi sa viziteze, la randul lor, municipiul Constanta. O repriza de dans sportiv sustinuta de elevii de la LPS CSS a deschis calea premierilor. Pentru olimpicii de pe primul loc s-au dat cate 9 milioane de lei, mai putin cu doua milioane luand cei de pe locul al doilea si cu patru milioane cei de pe treapta a treia a clasamentului. Si unitatile de invatamant au fost premiate. Au fost felicitate urmatoarele institutii de invatamant: Colegiul Tehnic "Tomis", Grup Scolar Industrial Auto "Dimitrie Leonida", Grup Scolar Agricol "Palas", Grup Scolar Electrotehnica si Comunicatii, Colegiul Comercial "Carol I", Grup Scolar Agricol Poarta Alba, Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia, Colegiul National Pedagogic "Constantin Bratescu", Scoala cu clasele I-VIII nr. 1 Constanta, Scoala cu clasele I-VIII nr. 12 Constanta, Scoala cu clasele I-VIII nr. 24 Constanta, Scoala cu clasele I-VIII nr. 1 Medgidia, Liceul International de Informatica, Colegiul National "Mircea cel Batran", Liceul Teoretic "Ovidius", Liceul "Kemal Atat=FCrk", Liceul Teoretic "George Calinescu", Liceul de Arta, Palatul Copiilor.

Ploaie de absente

Premierea sportivilor s-a facut la doua categorii: seniori si juniori. Din pacate, la ambele, sportivii cu cele mai mari performante din acest an au lipsit din diverse motive. La seniori, Mihaela Pohoata, castigatoarea Premiului Judetean pentru Sport, Daniela Maranduca, Cristina Marin, Mirela Rusu, ocupantele primului loc, precum si Remus Nicolai si Aurelia Ciurea, ambii aflati pe treapta a patra, nu au fost prezenti, fiind plecati din tara. De asemenea, nu au fost prezenti rugbistii Petrisor Toderasc si George Chiriac, in ancheta DTSJ clasati pe pozitia a opta. Si la juniori au lipsit din numele "grele". Tenismanul Horia Tecau, castigator al Premiului Judetean pentru Sport, se afla si el, in aceasta perioada, plecat in SUA. Criteriul dupa care s-a facut premierea a fost urmatorul: Premiul Judetean pentru Sport si locul I - 10 milioane de lei, locurile 2-3 - 7 milioane de lei, locurile 4-10 - 5 milioane de lei. Au fost premiate si cele mai bune cluburi sportive: 1. CS Farul, 2. LPS CSS, 3. CSS 1, iar atletul veteran Paul Lazar (74 de ani) a primit premiul pentru "Promovarea tolerantei si fair-play-ului prin sport". De asemenea, au fost premiate Elena Francu, director DTSJ, si Paloma Petrescu, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean. In finalul galei, cele doua i-au acordat lui Stelian Dutu o diploma de recunostinta pentru sustinerea sportului, respectiv invatamantului constantean.P.S.: Nu poate decat sa ne bucure faptul ca aceasta gala a fost una reusita. Si asta pentru ca atat anul trecut, cat si in acest an, ziarul nostru a militat pentru schimbarea acelui concert extraordinar cu un spectacol mai "sportiv". Salutam varianta moderna si, zicem noi, profesionista in care s-a desfasurat gala din acest an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii