„Proiectul Ro-Beats“ Sportivii CS Farul, alături de parteneri din trei țări, sprinturi pe ergometru (GALERIE FOTO)
„Proiectul Ro-Beats“: Sportivii CS Farul, alături de parteneri din trei țări, sprinturi pe ergometru (GALERIEÎn cadrul proiectului Ro-Beats, sportivii de la CS Farul Constanța au luat startul la o cursă transnațională de canotaj de coastă, pe „distanța“ de 10.000 de metri.
Nu a fost, însă, una convențională, ci una pe ergometru, parteneri din patru țări (Grecia, Italia, Germania și România) luptând cu timpul pentru a-și câștiga întâietate.
Parteneriatul este format din patru membri: Clubul Sportiv Farul Constanța (România), Naftikos Omilor Limnou (Grecia), Rowing Club Adriatico (Italia) si RuderKlub Flensburg E V (Germania).
Deși cursa desfășurată la distanță nu a fost una competitivă, scopul fiind acela de a testa capacitatea sportivilor și antrenorilor angrenați în proiectul Ro-Beats de a se mobiliza și a folosi și mijloace neconvenționale de întrecere, acțiunea a avut succes. Buna dispoziție, colaborarea între participanți de naționalitate diversă și spiritul de echipă au fost ingredientele unei acțiuni la care a contribuit, până la urmă, și dorința de a câștiga. Mulțumim pentru găzduire și sprijin în sala Centrului Olimpic de Canotaj de la Năvodari, pentru care aducem mulțumiri coordonatorilor centrului și conducerii Federației Române de Canotaj, se arată pe site-ul oficial al CS Farul Constanța.
Pentru Clubul Sportiv Farul au concurat, în cinci schimburi, pe distanțe diferite, Ionuț Pavel (5.000 m), Florin Monoranu (2.000 m), Andrei Hemen (1.000 m), Petruța Popa (1.000 m) și Anton Avacariței (1.000 m ).
Atentă la timpul înregistrat de fiecare component al echipei a fost antrenorul Ana Maria Ogulturk, care i-a supravegheat și încurajat pe sportivi în momentele în care aceștia aveau nevoie de un surplus de concentrare și energie.
„Team Farul“ a fost completată de Antonia Iancu, care a contribuit, de această dată, cu aptitudinile sale de producator și analist video.
Potrivit sursei citate, Ro-Beats este un proiect finanțat prin Programul Erasmus+ de către Comisia Europeană, care urmărește să valorifice contactul direct cu natura prin abordarea decalajului între generații și promovarea egalității între vârste, vehiculul ales fiind canotajul de coastă, disciplina acceptată drept probă olimpică pentru Los Angeles 2028.
Sursa foto galerie: CS Farul Constanța
Citește și:
Constanța. Canotaj de coastă
Doi specialiști din Grecia, vizită la CS Farul, în proiectul RoBeats (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp