Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest inedit Angajaţi ai aparatului constănţean din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, în grevă japoneză (galerie foto)

ro

21 Mar, 2017 00:00 3507 Marime text
În jur de 80 de persoane, angajaţi ai aparatului constănţean din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, s-au aflat, ieri, timp de oră, în grevă japoneză, protestând astfel, alături de colegii din ţară, faţă de problemele salariale cu care se confruntă. La acţiune au participat atât angajaţi ai Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa, cât şi ai Clubului Sportiv Farul Constanţa şi ai bazelor DJST Constanţa din teritoriu.
 
Participanţii la protest au stat cu faţa spre sigla MTS de la fiecare instituţie în parte şi cu spatele la aparatul de fotografiat, iar potrivit lui Marian Ţuţuianu, liderul Grupului Sindical Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, mesajul a fost: „Ministerul şi-a întors spatele către angajaţii din teritoriu, dar aceştia şi-au respectat mereu sarcinile de serviciu, în ciuda problemelor salariale existente“. „A fost un mesaj unitar, la nivel naţional. În toată ţara, au participat DJST-urile, cu tot ce înseamnă baze (sportive şi de tineret), colegi de la cluburile sportive din subordinea MTS, cum e CS Farul la Constanţa, de la casele de cultură ale studenţilor, de la centrele de tineret, de la complexurile sportive naţionale, de la complexuri olimpice, deci tot aparatul din subordinea Ministerului, dar şi de la federaţiile naţionale afiliate la Sindicatul Naţional Sport şi Tineret. În total, cam 3.500 de persoane“, a mai spus Marian Ţuţuianu. 

Protestatarii constănţeni 

În judeţul Constanţa, au fost prezenţi la greva japoneză, la sediile respective, angajaţi ai DJST Constanţa, ai Complexului Sportiv Tomis Constanţa, ai Sălii Sporturilor Constanţa, ai hotelului Sport, ai restaurantului Sport, ai complexului de la Năvodari, ai Centrelor de Agrement pentru Tineret 2 Mai şi New Paradise Eforie Sud şi ai centrului de la Eforie Nord.
 
„Ţinând cont că unii angajaţi au avut azi (n.r. ieri) zi liberă, estimez că, în judeţul nostru, prezenţa a fost undeva la 80 de persoane“, a precizat Marian Ţuţuianu.

„MTS nu caută soluţii pentru cererile unităţilor din teritoriu“

„Angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret, au ales azi, 20 martie 2017, alături de colegii din ţară, constituiţi în grupuri sindicale, să tragă un semnal de alarmă împotriva discriminărilor salariale la care sunt supuşi, de ani buni, angajaţii ce reprezintă Ministerul Tineretului şi Sportului în teritoriu. În contextul actual, în care cadrul juridic nu permite organizarea grevei generale, protestul îmbracă o formă unitară la nivel naţional. Procesul desfăşurându-se sub forma mediatizării prin realizarea de fotografii de grup în timpul protestului, într-o manieră inedită, grupul situându-se cu spatele la fotograf şi cu faţa spre instituţia unde activează, evidenţiind astfel poziţia conducerii Ministerului Tineretului şi Sportului, care a întors spatele unităţilor din teritoriu şi nu caută soluţii pentru cererile lor.
 
Protestul s-a desfăşurat sub forma unei greve japoneze la nivel naţional, în cadrul unităţilor teritoriale ale Ministerului Tineretului şi Sportului - cluburi sportive municipale, direcţii judeţene pentru sport şi tineret, complexuri sportive naţionale şi case de cultură ale sindicatelor“, se arată într-un comunicat al Grupului Sindical Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa. 

Revendicări la nivel naţional 

Potrivit aceluiaşi document, sunt aduse în discuţie următoarele probleme şi revendicări la nivel naţional: „Politica neunitară de creşteri salariale şi neaplicarea corectă a dispoziţiilor Deciziei CCR nr. 749/2016 şi a prevederilor HG 1/2017 (în practica stabilirii salariale, dispoziţiile HG 1/2017 au intrat în conflict şi s-au suprapus cu alte prevederi legale, determinând inechităţi salariale în raport cu nivelul studiilor, activităţi profesionale şi al vechimii în muncă); soluţionarea cererilor de recalculare a drepturilor salariale şi reîncadrarea personalului pe funcţii corespunzătoare activităţii prestate; necesitatea iniţierii şi aprobării unui regulament de sporuri pentru personalul angajat în cadrul instituţiilor ce reprezintă MTS în teritoriu şi transparentizarea acordării premierilor“.
 
Sursa foto: Facebook (Sindicatul Naţional Sport şi Tineret - filiala Constanţa; Clubul Sportiv Farul Constanţa) 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii