Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul, start pentru titlu

ro

13 Apr, 2011 02:10 1210 Marime text
rcjfarul.jpgEchipa antrenată de Cristian Brănescu este pe prima poziţie în clasament, cu 14 puncte, la egalitate cu CSM Baia Mare şi Steaua

Cu un lot de jucători schimbat în această iarnă, Rugby Club Judeţean Farul a început în forţă prima ediţie a Superligii, reuşind să câştige primele trei meciuri din sezonul regulat.

După ce sezonul trecut s-a clasat pe locul 3 în campionat, fapt ce a dus la demiterea lui Mircea Paraschiv de pe banca tehnică, formaţia pregătită începând cu acest an de Cristian Brănescu este lider în clasamentul Supeligii după trei etape, reuşind să treacă peste două dintre contracandidatele titlul naţional, RCM Timişoara şi Dinamo. De asemenea, constănţenii au reuşit şi scorul campionatului în etapa a doua, după ce a învins CSU Arad cu 84-3. Deşi în unele momente jocul Farului nu a strălucit, în special prima parte a întâlnirilor cu Timişoara şi Dinamo, trupa lui Brănescu a arătat că este o candidată serioasă în lupta pentru cel de-al şaptelea titlu de campioni din istorie. Jocul bun al constănţenilor se datorează în mare parte campaniei de transferuri derulată în această iarnă, conducerea Farului reuşind să păstreze ce a avut mai bun în sezonul trecut şi căutând să aducă jucători puternici pe posturile pe care în ediţia trecută de campionat echipa a fost deficitară. Astfel, nu mai puţin de 12 jucători au fost achiziţionaţi de gruparea de pe litoral, printre aceştia numărându-se şi Derek Carpenter, rugbist adus din prima ligă neozeelandeză, şi Van Wyk McGrath, internaţional namibian. „Ştim că va fi greu, însă nu imposibil. Am făcut eforturi mari în această iarnă pentru a ne întări şi cred că, în momentul de faţă, avem unul din cele mai competitive loturi din România", a declarat directorul sportiv al grupării de pe litoral, Aurelian Arghir. Constănţenii au în palmares şase titluri de campioni, ultimul trofeu fiind obţinut pe vremea când actualul tehnician, Cristian Brănescu, evolua ca jucător la Farul.

Repetiţie pentru duelurile cu Steaua şi Baia Mare

Etapa viitoare, programată la sfârşitul acestei săptămâni, constănţenii se vor deplasa la Cluj-Napoca, pentru meciul contra echipei locale CS Universitatea. Pentru formaţia constănţeană partida contra clujenilor va reprezenta doar o repetiţie pentru următoarele două jocuri, când elevii lui Cristi Brănescu vor întâlni campioana şi vicecampioana ediţiei trecute de campionat. Astfel, săptămâna viitoare, constănţenii vor susţine primul test cu adevărat important din acest debut de sezon, urmând să primească vizita echipei Steaua Bucureşti. De asemenea, peste două săptămâni, Farul va juca pe terenul campionilor de la Baia Mare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii