Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul vrea titlul in urmatorii doi ani

ro

24 Jun, 2010 03:22 1459 Marime text
rcjfarul.jpgPână la reluarea campionatului, programată la sfârşitul lunii viitoare, conducerea clubului doreşte să mai întărească echipa cu încă doi jucători, pe lângă cei trei transferaţi în această perioadă

După mai multe sezoane ratate, obiectivul formaţiei Rugby Club Judeţean Farul este cucerirea a cel puţin un titlu naţional în următorii doi ani. În acest sens, conducerea grupării de pe litoral încearcă să formeze o echipă puternică, prin achiziţia unor jucători de certă valoare.

După mai bine de 14 ani de la ultimul din cele şase titluri din istorie, formaţia constănţeană îşi propune ca în acest sezon sau cel târziu în ediţia viitoare de campionat să spargă gheaţa şi să adauge în vitrina clubului cel de-al şaptelea trofeu de campioană. Astfel, în această pauză competiţională, conducerea clubului constănţean a reuşit să aducă pe litoral nu mai puţin de trei jucători cu experienţă. Primii au fost fraţii samoani, Alvin Halo şi Rambo Morrison Tavana, cei doi semnând cu Farul pe o perioadă de un an şi jumătate, cu opţiunea de prelungire. Jucătorii provin din campionatul Franţei şi îi vor înlocui în echipă pe Ben Aoina, care a părăsit Farul şi Jeff Makapelu, accidentat grav la finalul sezonului trecut. „Ambii i-au impresionat pe antrenori încă de la primele antrenamente. S-au căutat jucători din ţară pentru posturile pe care evoluează cei doi, însa nu am găsit nimic peste ceea ce aveam deja în lot. Vrem să continuăm tradiţia rugby-ului constănţean şi în maximum doi ani să câştigăm titlul. Încercăm prin transferurile pe care le facem să eliminăm toate punctele slabe şi să formăm o echipă foarte puternică", a declarat noul preşedinte al RCJ Farul, Cristinel Dragomir. O altă achiziţie importantă pentru formaţia constănţeană este cea a lui Darryl de la Harpe, jucător namibian care a câştigat de curând IRB Nations Cup cu naţionala ţării sale, competiţie desfăşurată la Bucureşti. Conducerea clubului a anunţat că transferurile din această pauză competiţională nu se vor opri aici şi va încerca să mai obţină semnătura unui alt internaţional namibian. De asemenea, Marian Butugan, jucător care evoluează în Irlanda, este aproape să vină la Constanţa, transferul său urmând să fie finalizat în perioada următoare. Astfel, după ce a dezamăgit anul trecut ocupând locul 4 la finalul campionatului şi aflată pe aceeaşi poziţie în clasamentul play-off-ului, echipa de la malul mării devine în acest sezon un candidat serios la titlu, alături de Baia Mare, Steaua şi Dinamo.

Cantonament la Piatra Arsă

La sfârşitul acestei luni, lotul pregătit de Mircea Paraschiv va susţine primul cantonament al acestei veri la Piatra Arsă. Printre cei care nu vor face deplasarea în Valea Prahovei se numără Pasol, Baltag, Bulgac şi Vlas, jucători la care clubul vrea să renunţe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii