Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata a primit licenţa pentru Liga I

ro

08 Jun, 2011 01:44 1804 Marime text
sageata.jpgCealaltă formaţia constănţeană clasată în primele zece locuri în Seria I, FC Viitorul, nu a primit licenţa

La începutul acestei săptămâni, Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a anunţat încheierea procesului de licenţiere pentru Liga I a primelor zece clasate din cele două serii ale eşalonului secund.

Deşi iniţial i-a fost refuzată licenţa pentru Liga I, conducerea celor de la Săgeata Năvodari a făcut apel la această decizie, iar Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor a admis recursul clubului năvodărean, hotărârea fiind definitivă. „Apelul formulat de clubul AFC Săgeata Năvodari împotriva Hotărârii nr. 29/18.05.2011, pronunţată de Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor, prin care s-a decis respingerea cererii de acordare a licenţei, înregistrată sub nr. 28/25.03.2011. Apelul a fost admis şi s-a acordat licenţa pentru Liga I clubului AFC Săgeata Năvodari pentru sezonul competiţional 2011 - 2012", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. În ciuda acestei decizii, Săgeata a încheiat ediţia de campionat 2010 - 2011 din Liga a II-a pe poziţia a treia în Seria I, în afara locurilor care asigurau promovarea, după ce o bună parte a sezonului a fost pe locul secund. Mai mult, la mijlocul campionatului, FRF a decis că Săgeata nu are drept de promovare timp de trei ani, după ce în anul 2009 a obţinut dreptul de participare în Liga a II-a fără a fi respectat principiul meritului sportiv. În altă ordine de idei, cealaltă formaţie constănţeană clasată între primele zece echipe la finalul campionatului, FC Viitorul (locul 8), nu a primit licenţa pentru Liga I, alături de FC Botoşani (Seria I) şi UTA Arad (Seria a II-a).

Atacă promovarea sezonul viitor

Deşi nu va avea drept de promovare nici pentru sezonul care urmează, conducerea clubului năvodărean a anunţat că accederea în primul eşalon rămâne principalul obiectiv în ediţia viitoare de campionat. În cazul în care se va clasa pe un loc promovabil, oficialii grupării năvodărene sunt hotărâţi să conteste decizia FRF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În acest sens, oficialii clubului se vor întâlni mâine pentru a stabili obiectivele şi echipa cu care se va pleca la drum sezonul viitor. Primele măsuri au fost deja luate. Astfel, şefii clubului au încetat colaborarea cu antrenorul principal Aurel Şunda, acesta fiind la final de contract cu gruparea de pe litoral, iar din lotul echipei năvodărene s-a renunţat la şapte jucători (Itu, Mircea Gheorghe, Olah, Decebal Gheară, Ariton, Petruş şi Andrei Boroştean), pe care conducerea i-a anunţat să-şi caute echipă chiar după meciul cu Dunărea Galaţi (scor 0-3) din ultima etapă a sezonului recent încheiat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii