Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Sărbătoare pe litoral Fotbalistele de la Farul Constanța au primit trofeul de campioane (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

18 May, 2024 12:36 1161 Marime text
După ce, săptămâna trecută, a devenit matematic campioana României, echipa feminină de fotbal Farul Constanța primește astăzi, 18 mai 2024, medaliile, tricourile si trofeul de campioană.

Festivitatea are loc pe stadionul central al Academiei Hagi, de la Ovidiu, la finele partidei cu Csikszereda Miercurea Ciuc, din etapa a 11-a (penultima din campionat), care începe la ora 12.30.

Momentul festiv va cuprinde și un spectacol pirotehnic, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, la titlul obținut de băieți.   

Intrarea spectatorilor la acest eveniment deosebit este liberă. 

Performanța cuceririi, în premieră, a titlului de campioană e cu atât mai importantă cu cât echipa de pe litoral, pregătită de Raluca Sârghe-Simes, a ieșit pe locul întâi în eșalonul de elită din postura de nou-promovată, la primul an de evoluție în Superligă!
 
Prin acest titlu, Farul a pus capăt hegemoniei în România a echipei Universitatea Cluj, echipa din Ardeal fiind campioana ultimilor 12 ani! 

De altfel, formația de la malul mării a obținut matematic titlul de campioană (cu două etape înainte de final) tocmai într-un meci cu Universitatea, 2-1 la Ovidiu, după ce oaspetele au condus cu 1-0, în condițiile în care evoluau cu o jucătoare mai puțin din minutul 18. 

Farul s-a mobilizat însă și a întors scorul, marcând pentru victorie și implicit pentru titlu în minutul 90! 

Au înscris Johnson Mikhail (autogol 37), Ana-Maria Stanciu (90) / Carolina Țabur (24). 

UPDATE: ora 12.30

Meciul a început. Echipa oaspete a făcut un gest de fair-play, compunand, asa cum se obișnuiește, un culoar, prin care au pătruns pe teren campioanele României.

Farul Constanța a început meciul cu: Onyango - Craiovan, Stanciu, Guțu, Enez,  Cristea, Bortan, Iordăchiuși (cpt.), Rus,  Croitoru, Chiper. Rezerve: Pop-Ganea, Bogoș, Bortea, Vasile, Băcanu, Deca, Istrate, Laiu, Stancu.

UPDATE: ora 13.10

Scorul a fost deschis în minutul 37, Farul marcând prin atacantul Laura Rus. Farul - Csikszereda 1-0!

UPDATE: ora 13.16

S-a incheiat prima repriza. Farul conduce cu 1-0.

UPDATE: ora 13.32

A început partea secunda a meciului.

UPDATE: ora 13.59

Echipa oaspete a avut doua ocazii importante de egalare. La prima a intervenit salutar portarul Pop-Ganea (care a întrat în locul lui Onyango in repriza a doua), la a doua, în minutul 70, mingea s-a dus puțin pe lângă poarta Farului.

UPDATE: 14.09

În minutul 81, portarul Pop-Ganea are o noua intervenție excelenta, păstrând scorul de 1-0 pentru Farul.

UPDATE: ORA 14.21 

Meciul s-a incheiat, Farul a castigat cu 1-0.

Victorie și în ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon pentru formația noastră, care si-a respectat încă o dată statutul și s-a impus deși miza partidei cu Csikszereda era numai una de palmares. Laura Rus a marcat singurul gol al partidei, în min.37, si a adus un nou succes în dreptul Farului. La finalul jocului, Farul a primit trofeul de campioană a României, urmând ca în acest an să reprezinte România în Woman's Champions League, se arată pe site-ul oficial al Farului.

Farul: Onyango (61 Ganea) - Craiovan, Stanciu, Guțu (81 Băcanu), Enez - Cristea (86 Stancu), Bortan, Iordăchiuși - Croitoru (61 Istrate), Rus (81 Laiu), Chiper. Rezerve: Bortea, Bogos, Deca, Vasile.
UPDATE: ora 14.30

Urmează festivitatea de premiere a sportivelor de la FC Farul Constanța. Se pregătește podiumul pentru festivitatea de premiere. Reprezentanții Federației Romane de Fotbal la eveniment sunt Mihai Stoichiță și Massimo Pedrezzini. De asemenea la festivitate este prezent și atacantul Denis Alibec. 

Medaliile de campioane sunt înmânate de Massimo Pedrazzini selecționerul echipei feminine a României și Denis Alibec, iar trofeul a fost înmânat de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.
 

Noua campioană a României va evolua în ediția 2024-2025 a Woman's Champions League. Constanța devine astfel capitala fotbalului feminin românesc, iar clubul dobrogean anunță deja că acesta este numai începutul unor noi performante de răsunet, este mesajul Farului Constanța.

Olga Iordăchiuși: Super fericire. Este visul fiecăreia dintre noi, este minunat când poți ridica trofeul, când munca unui întreg campionat este încununată astfel. Mulțumim suporterilor, tuturor celor care au crezut în noi, care au făcut acest trofeu posibil. A fost greu, dar cu atât mai frumos și acum de abia aștept să sărbătorim. Vrem ca an de an să urmeze și alte trofee pentru că la Farul sunt cele mai bune condiții de performanță.

 

Laura Rus: Mă bucur foarte mult pentru acest titlu pentru care am luptat în tot sezonul. Este primul titlu pe care o echipă îl câștigă după 12 ani de dominație a Clujului și suntem cu atât mai bucuroase. Am format un grup foarte bun și am avut mereu încredere în forta noastră, am demonstrat ca suntem cele mai bune, iar acum vor urma alte provocări.

 

Raluca Sîrghe-Simes, antrenor Farul: Este primul meu titlu ca antrenoare și bineînțeles că sunt foarte fericită. E un sentiment incredibil, felicit toate fetele, staff-ul, pe cei din conducere și pe țoți ceilalți care au fost alături de noi în acest sezon. Ne bucurăm, vom sărbători așa cum se cuvine și apoi vom privi spre viitor. Cu siguranță vrem să fie nunai un început.


Iată și jucătoarele care au contribuit la titlul câștigat în acest sezon: Lilian Onyango, Mirela Pop-Ganea, Adelina Voinescu, Diana Năcuță* - portari; Nathalie Stoicescu, Androniki Michalapoulou*, Ioana Bortan, Felicia Guțu, Ana Maria Stanciu, Nicoleta Putină*, Adriana Istrate, Olga Iordăchiuși, Francesca Covali*, Laura Rus, Andreea Laiu, Claudia Chiper, Nicoleta Deca, Teodora Vasile, Sara Bortea, Denisa Băcanu, Nadejda Colesnicenco*, Estelle Gnaly, Anastasia Radu, Enez Mango, Ioana Stancu, Maria Cristea, Angelina Geambazu, Jeaqueline Craiovan, Bianca Bălan*, Violeta Bogos, Tabita Croitoru.

Staff tehnic: Raluca Sârghe-Simes (antrenor principal), Mihai Radu (antrenor secund), Valentin Dumitrică și Emil Dobre (antrenori portari), Gabriel Zaharia (preparator fizic), George Puflene, Marcel Serseniuc și Iulian Ciucă (doctori), Florina Caragea (kinetoterapeut), Dorel Zaharia (manager), Alexandru Anghel și Andrei Canazîru (team-manageri), Bogdan Micu (analist video).

* - nu mai fac parte din lotul Farului.




Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:
Farul Constanța
Spectacol pirotehnic la festivitatea de premiere a campioanelor României. Cine participă de la FRF

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii