Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soarta Farului s-ar putea decide astazi

ro

17 Jun, 2010 04:39 1729 Marime text

farul.jpgConducerea clubului trebuie să prezinte cu ocazia Adunării Generale şi situaţia actuală a grupării de pe litoral, sub toate aspectele

Aflat într-o situaţie extrem de delicată, clubul de fotbal Farul ar putea fi salvat de la colaps, prin implicarea autorităţilor locale. Astăzi, la sediul clubului, sunt şanse mari să fie organizată o nouă Adunare Generală a Membrilor Fondatori, după o lună de la ultima întâlnire.

Adunarea, programată pentru ora 17.00, va avea drept principal punct pe ordinea de zi situaţia delicată în care se află gruparea de pe litoral şi posibilele soluţii care ar putea fi puse în practică pentru salvarea clubului. Astfel, după ce şi-a păstrat cu mari emoţii locul în Liga a II-a, FC Farul a intrat în vacanţă, însă nimeni nu ştie ce se va întâmpla cu gruparea de pe litoral în această pauză competiţională. „Marinarii" au fost foarte aproape de a fi excluşi din campionat chiar pe finalul sezonului, după ce erau în pericol să nu fie programaţi pentru meciul din penultima etapă cu Steaua II. Chiar dacă au scăpat şi au terminat sezonul tot în eşalonul secund, nici antrenorii, nici jucătorii nu au reuşit să discute cu patronii clubului constănţean şi nu s-a stabilit nicio dată clară pentru o eventuală reunire a lotului. În acest moment, există datorii uriaşe pe care conducerea trebuie să le plătească către jucători, antrenori sau utilităţi, motiv pentru care conturile clubului sunt blocate, astfel că viitorul echipei este sub semnul întrebării. În ajutorul clubului ar putea sări chiar autorităţile locale, cele pe care patronul grupării de pe litoral, Giani Nedelcu, le ruga să se implice sub orice formă la club. Primul pas spre normalitate a fost făcut, după ce la sediul clubului a fost reluată alimentarea cu apă, problemă în urma căreia a avut de suferit atât echipa cât şi gazonul. Totodată, în urma Adunării Generale a Membrilor Fondatori, s-ar putea lua şi alte măsuri care ar menţine clubul constănţean pe linia de plutire. În acest sens, unul dintre membri fondatori, Elena Frâncu, a cerut ca patronul Giani Nedelcu să prezinte situaţia exactă în care se află clubul la ora actuală.

Matei şi Măţel, peste hotare

O sursă de finanţare sigură în această vară ar putea veni în urma vânzării căpitanului Alexandru Măţel şi a lui Cosmin Matei. Patronul Farului, Giani Nedelcu, a declarat că în aceste zile aşteaptă un răspuns de la o echipă din străinătate, în ceea ce priveşte transferul celor doi. La un moment dat, au existat şi zvonuri potrivit cărora Măţel şi Matei ar putea ajunge la pachet la gruparea din Liga I, Internaţional Curtea de Argeş, conducerea echipei constănţene respingând această variantă. Un alt jucător aflat aproape de un transfer este fundaşul stânga senegalez Gaston Mendy. Acesta va semna săptămâna aceasta un contract în Portugalia, cu nou-promovata în prima ligă Portimonense, jucătorul urmând să plece de la Farul liber de contract.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii