Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportivul din Techirghiol Pe locul doi! De ziua sa, Arun Asan a alergat 24 de kilometri la Maratonul Granitul Greci 2024 (GALERIE FOTO)

ro

13 Aug, 2024 17:00 1492 Marime text

 Arun Asan, medaliat. Sursa foto: Facebook (Arun Asan)
  • Arun Asan nu este numai un alergător înflăcărat, care participă la multe curse pe distanțe lungi, ci și un temerar, care și-a făcut un obicei din a face baie în Marea Neagră și în lunile de iarnă!
 
Îndrăgostit iremediabil de mișcare și exercițiu fizic, Arun Asan, alergătorul veteran din Techirghiol, județul Constanța, nu și-a putut înfrâna plăcerea de a concura nici măcar de ziua sa de naștere, care l-a găsit printre participanții de la ediția 2024 a Maratonului Granitul Greci, din județul Tulcea.
 
Arun Asan a evoluat în proba de semimaraton (24 km), clasându-se pe locul doi la categoria sa de vârstă, +40 ani. „Locul 2 la categorie… așa, de ziua mea!“, a fost mesajul alergătorului din Techirghiol. „Mulțumim de participare la Maratonul Granitul Greci! Ai ales să alergi pe meleagurile noastre chiar de ziua ta de naștere, chiar dacă ai parcurs 200 km cu mașina. Tot respectul, prietene!“, au subliniat organizatorii evenimentului sportiv eforul făcut de Arun Asan.
 
Start și finish în locul numit „La Curba“
 
„Organizatorul evenimentului este Asociația Clubul Sportiv de Atletism Greci, în colaborare cu Vali Ionescu. Maraton Granitul Greci este un eveniment dedicat în special sportivilor amatori. Dar care poate fi deschis si elitelor. Este o competiție mixtă cu startul și finish-ul în Comuna Greci, la locul numit «La Curba». Prima cursă va fi cea de 24 Km de Trail Montan (+800), în perimetrul Munților Greci și a Parcului Național Munții Măcin. Cele mai înalte puncte ale traseului sunt vârfurile Țuțuiatu, Ghiunaltu și Cavalu. De altă parte, traseul cursei de 10 Km va fi plat și fără obstacole. După plecarea primelor doua curse se vor ține Cursele Scurte care se vor întinde de la start până la zona «picnic» și se vor desfășura doar pe asfalt“, s-a menționat pe site-ul oficial al competiției.
 
Alături de prietenul Vasile Apetroaie
 
Arun Asan nu este numai un alergător înflăcărat, care, de-a lungul anului, participă la multe curse pe distanțe lungi, atât în țară, cât și în străinătate, ci și un temerar, care și-a făcut un obicei, de la care nu se abate, din a face baie în Marea Neagră și în lunile de iarnă! Asan participă la competiții fie singur, fie alături de un alt alergător veteran, Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, cu care e prieten la cataramă. 
 
În luna mai a acestui an, cei doi au evoluat și la Maratonul de la Varna, tradiționala întrecere din Bulgaria. Vasile Apetroaie a concurat în proba de 10,5 km și s-a clasat pe locul doi la categoria +45 ani, cu 00:42:41, fiind învins de un atlet din Rusia mult mai tânăr (cu 13 ani). „A fost o cursă destul de grea, din pricina căldurii și a traseului solicitant“, a declarat Vasile Apetroaie.
 
Dacian Ghizilă, pe locul 4

Un rezultat foarte bun a obținut la Varna și constănțeanul Dacian Ghizilă, clasat pe locul patru la semimaraton. Podiumul a fost ocupat de Mohamed Chabout (Maroc), Benard Koros (Kenia) și Stoyan Vladkov (Bulgaria). La semimaraton a evoluat și Arun Asan, care a fost al 22-lea la categoria +45 ani.
 
Baie în mare, cu cravată tricoloră, de Ziua Națională a României
 
În ce privește obiceiul de a intra în apa mării iarna, Vasile Apetroaie și Arun Asan au făcut baie și la începutul lunii ianuarie 2024, la Eforie Nord, în zona Steaua de Mare. Cu acest prilej, Vasile Apetroaie a marcat, cu intrarea în mare, și ziua numelui.
 
În 2023, Arun Asan nu a ratat nici Ziua Națională a României pentru a face o baie în Mare Neagră. Sportivul veteran a intrat în apă la Eforie Nord, în zona Debarcader, marcând momentul special pentru toți românii și printr-o „cravată“ tricoloră pe care a purtat-o. În același loc, Arun Asan a făcut baie și în noiembrie 2023, după un antrenament în care a alergat peste 20 de kilometri.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Eforie
Alergătorii veterani Vasile Apetroaie și Arun Asan au făcut baie în mare și în ianuarie 2024 (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii