Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ștefan Simedre, de la OP Cernavodă Un arbitru de fotbal domină, la Constanța, „Marșul factorilor poștali“. O nouă victorie! Urmează faza națională (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

16 Jul, 2024 17:00 218 Marime text
  • Ștefan Simedre a început arbitrajul în anul 2000, iar ca factor poștal activează din 1999.
 
Stadionul „Iftimie Ilisei“ din Medgidia a găzduit, în organizarea OJPC Constanța, faza județeană a competiției profesional-sportive „Marșul factorilor poștali“ 2024, întrecerea ajungând la ediția cu numărul 44.
 
„Tradiția este menită, an de an, să scoată în evidență abilitățile și dedicarea factorilor poștali. Felicitări tuturor participanților și mult succes la faza națională!“, se arată pe pagina de Facebook „Compania Naţională Poşta Română“.
 
Pe podium au urcat:
 
Categoria feminin:
 
Locul I - Emanuela Berechet (OP Cernavodă)
Locul II - Mirabela Vlad (OP Cernavodă)
Locul III - Virginia Jeler (OP Medgidia 2).
 
Categoria masculin:
 
Locul I - Ștefan Simedre (OP Cernavodă)
Locul II - Ion Poantă (OZP Medgidia, Agenția Negrești)
Locul III - Daniel Șerban (OZP Medgidia, Agenția Viile).
 
Cei mai tineri participanți:
 
Categoria feminin - Denisa Buluță (OZP Medgidia, Agenția Mircea Vodă)
Categoria masculin - Florin Sticlaru (OP Lumina).
 
Cei mai vârstnici participanți:
 
Categoria feminin - Iulia Hanu (OP Medgidia 2)
Categoria masculin - Florin Eseanu (OP Medgidia 1).
 
Cei mai tehnici participanți:
 
Categoria feminin - Bianca Georgescu (OP Constanta 2)
Categoria masculin - Constantin Ivan.
 
Are un atu în plus
 
Câștigătorii s-au calificat la faza națională, care se va disputa la Iași, în perioada 2-4 august 2024.  Învingătorul de la masculin, Ștefan Simedre, este arbitru de fotbal (asistent), având categoria I și fiind delegat la meciuri pe plan județean. În vârstă de 48 de ani, el este originar din Seimenii Mici și, din lotul actual județean, este unul dintre arbitrii cu cea mai îndelungată activitate, începând arbitrajul în anul 2000. Ca factor poștal activează din 1999, iar cele două activități fac casă bună în cazul său. Cu rezistență fizică de la meciurile de fotbal la care participă, Ștefan Simedre are un atu în plus atunci când concurează, an de an, la „Marșul factorilor poștali“, arbitrul fiind câștigător cam la fiecare ediție județeană din 1999 încoace.
 
Ținut în priză
 
„Într-adevăr, pregătirea suplimentară de la arbitraj, o activitate care mă ține în priză din punct de vedere fizic săptămână de săptămână, e un avantaj pentru mine. Pe de altă parte, faptul că merg mult pe joc, ca factor poștal, mă ajută și la arbitraj, mereu trec fără probleme testele fizice, deși am o vârstă. Îmi place foarte mult arbitrajul, e o pasiune a mea care îmi acoperă weekendul și dezvoltă relații interumane“, a declarat Ștefan Simedre.
 
Locul 7 pe plan național
 
Acesta a făcut și fotbal, dar la nivel de juniori, la Axiopolis Cernavodă, iar la vârsta de 24 de ani a decis să urmeze școala de arbitri. În calitate de câștigător al fazei județene Constanța a „Marșului factorilor poștali“, Ștefan Simedre a participat la multe ediții naționale, ultimele două desfășurându-se la Alba Iulia și la București. Cea mai bună clasare a sa la etapa finală este locul 7, iar obiectivul lucrătorului de la OP Cernavodă e să doboare această performanță personală și să se situeze pe o poziție superioară. Faza națională se desfășoară pe distanța de 7.000 m marș.
 
Pasionat și de drumețiile montane
 
În afară de arbitraj, Ștefan Simedre are și un alt hobby, drumețiile montane intense. A fost în Retezat, în Făgăraș, iar în curând intenționează să revină în Retezat. „Activitatea fizică face parte din AND-ul meu“, menționează arbitrul de fotbal, care, în afară de „Marșul factorilor poștali“, participă și la alte concursuri de alergare.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Ștefan Simedre, Compania Naţională Poşta Română)          
 
Citește și:
 
Constanța
Predare de ștafetă, la Gala Arbitrilor 2023. Plugușorul, varianta cu fluier și fanion, a răsunat din nou (GALERIE FOTO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii