Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Universitatea Craiova Hagi - „Meci decisiv. Avem nevoie de victorie, care ne ține în joc“ (VIDEO)

ro

12 May, 2024 12:41 3957 Marime text
 
  • Echipa de pe litoral a câștigat toate cele trei partide de până acum din acest campionat cu Universitatea Craiova (două în sezonul regular, 2-0 și 2-1, una în play-off, 2-1).   

Aflată în lupta pentru calificarea în cupele europene, Farul Constanța, campioana României din sezonul 2022/2023 și clasată pe locul patru în acest moment, cu 35 de puncte, întâlnește în ultimele două etape ale turneului play-off din ediția 2023/2024 a Superligii, contracandidatele Universitatea Craiova (locul 3, cu 40 de puncte) - pe teren propriu și CFR Cluj (locul 2, cu 43 de puncte) - în deplasare.

Meciul Farul Constanța - Universitatea Craiova, din etapa a noua, se joacă luni, 13 mai 2024, de la ora 20.30, pe arena principală a Complexului Sportiv al Academiei Hagi, de la Ovidiu. Aceasta este ultima partidă a Farului în propriul fief din acest campionat. Echipa de pe litoral a câștigat toate cele trei partide de până acum din acest campionat cu Universitatea Craiova (două în sezonul regular, 2-0 și 2-1, una în play-off, 2-1).    

Vezi oferta Superbet pentru duelul cu CSU Craiova!

În etapa precedentă, Farul a cedat la scor pe teren propriu, 1-4 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în timp ce formația din Bănie a învins cu 2-0 acasă FCSB, noua campioană, cea care, în seara zilei de sâmbătă, 11 mai 2024, după meciul de pe teren propriu cu CFR Cluj (pierdut cu 0-1), a primit trofeul și medaliile de campioană, sărbătorind titlul alături de fani.      

Mult a fost, puțin a rămas, suntem la sfârșit de an. Avem un meci important acasă și putem merge și mai departe, spunându-i și decisiv. Avem nevoie de victorie, care ne ține în joc. Trebuie să fim noi. În acest an, contra Craiovei am jucat foarte bine. Sperăm să o facem la fel și de această dată și să putem câștiga. Craiova e schimbată tactic, în sens bun, având rezultate de când a venit Costel Gâlcă. Este un antrenor pe care îl apreciez foarte mut, dar pe noi ne interesează să câștigăm și să rămânem astfel în joc. Sper să fiu inspirat la alegerea formației de start și la schimbări. Ultima impresie contează, jucăm acasă și trebuie să uităm partida cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, intrând pe gazon optimiști, cu gândul de a câștiga, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.


„Marinarii“ nu îi au apți pentru acest meci pe atacantul Ionuț Cojocaru și mijlocașul Tudor Băluță, în timp ce clubul de pe litoral și mijlocasul ofensiv Constantin Budescu au stabilit, de comun acord, să înceteze relațiile contractuale.  

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Partida de luni a fost prefațată din partea Farului și de jucătorii Ionuț Vînă și Mihai Popescu.

Va fi un meci foarte dificil, ca toate de altfel. Avem de partea noastră rezultatele, am învins în toate cele trei meciuri de până acum din acest campionat. Sperăm să o face și mâine. Atât timp cât ne-au mai rămas șanse la locul trei, vom lupta pentru ele. Vom vedea mâine seară ce va fi, a declarat mijlocașul Ionuț Vînă.

Din moment ce are șanse la locul doi și având în vedere că i-am învins în toate partidele de până acum din această stagiune, Craiova va veni cu gândul la victorie. Dar mă interesează mai puțin ce vor ei, mă gândesc la ce avem noi de făcut. Sperăm să fim mult mai bine ca la meciul precedent. Eșecul cu Sepsi OSK poate fi un avantaj pentru noi, trebuind să demonstrăm că nu suntem noi cei din acea partidă, a spus și fundașul Mihai Popescu.       


Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Program etapa a 9-a play-off / play-out
 
Vineri, 10 mai
 
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – Rapid București 3-2 (play-off)
 
Sâmbătă, 11 mai
 
FCSB – CFR Cluj 0-1 (play-off)
 
Duminică, 12 mai
 
Ora 21:30: Dinamo – UTA (play-out)
Ora 21:30: FC Voluntari – Universitatea Cluj (play-out)
Ora 21:30: Oțelul Galați – FC Botoșani (play-out)
Ora 21:30: Poli Iași – Petrolul Ploiești (play-out)
Ora 21:30: FC U Craiova 1948 – FC Hermannstadt (play-out)
 
Luni, 13 mai
 
Ora 20:30: Farul Constanța – Universitatea Craiova (play-off)
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
Clasament play-off
 
1. FCSB – 49p – CAMPIOANĂ
2. CFR Cluj – 43p
3. CSU Craiova – 40p
4. Farul Constanța – 35p
5. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – 34p
6. Rapid – 29p
 
Clasament play-out
 
1. UTA – 37p
2. Oțelul Galați – 33p
3. Hermannstadt – 31p
4. U Cluj – 30p
5. Petrolul Ploiești – 29p
6. FC Botoșani – 25p
7. FC Voluntari – 24p
8. Poli Iași – 24p
9. Dinamo – 22p
10. FC U Craiova 1948 – 22p.
 
Ca și în sezonul trecut, în play-off evoluează primele șase clasate după sezonul regular, iar restul de zece formații joacă în play-out, punctajul înjumătățindu-se înaintea părții a doua a campionatului. FCSB, echipa care a ieșit campioană, va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două formații vor juca în turul doi preliminar al Conference League, iar câștigătoarea Cupei României - în primul tur preliminar al Europa League. Ultimele două clasate în play-out, locurile 9 și 10 (15 și 16) vor retrograda direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8 (13 și 14) vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor de pe 3 și 4 din Liga a 2-a. Pe de altă parte, primele două clasate în play-out vor juca între ele o semifinală, iar cine va avea câștig de cauză va întâlni apoi o echipă de play-off, cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Superliga 2023/2024
Etapa a 9-a din play-off este deschisă de Sepsi – Rapid. În play-out, cinci echipe se luptă pentru salvarea de la retrogradare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii