Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga 2023/2024 Rapid - FCSB, duel al orgoliilor care încheie turneul play-off

ro

18 May, 2024 16:32 995 Marime text
  • Deși are cel mai slab bilanț dintre toate formațiile din play-off, Rapid e neînvinsă în meciurile cu FCSB din acest sezon, înregistrând două victorii și un egal în cele trei întâlniri directe, golaveraj 8-3!


Turneul play-off al Superligii 2023/2024 se încheie duminică, 19 mai 2024, cu partida dintre Rapid, ultima clasată, și FCSB, noua campioană a României.

Meciul din etapa a zecea începe la ora 21.00 și nu mai are nicio miză în clasament, FCSB devenind campioană în urmă cu trei etape, în vreme ce Rapid, dezamăgirea turneului play-off, nu mai poate urca în ierarhie nici în cazul unei victorii.


Duelul va mai conta doar la capitolul orgoliilor, Rapid încercând să obțină prima victorie din play-off, echipa giuleșteană având opt înfrângeri și un egal în cele nouă meciuri disputate până acum. Paradoxal, deși are cel mai slab bilanț dintre toate formațiile din play-off, Rapid e neînvinsă în meciurile cu FCSB din acest sezon, înregistrând două victorii și un egal în cele trei întâlniri directe! Mai mult, în ultima etapă din sezonul regular, Rapid a învins cu 4-0 pe teren propriu și intra pe cai mari în partea secundă a campionatului. Ce a urmat a fost însă un fiasco. În turul din play-off, pe terenul FCSB, a fost 2-2, iar în turul din sezonul regular Rapid s-a impus în deplasare cu 2-1.


FCSB a devenit matematic campioană în urma victoriei din meciul cu Farul Constanța (2-1), iar următoarele două meciuri, din etapele opt și nouă, le-a pierdut, 0-2 în deplasare cu Universitatea Craiova și 0-1 acasă cu CFR Cluj.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

În această etapă, Farul Constanța, campioana din sezonul trecut, va juca în deplasare cu CFR Cluj, sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 21.00. Aflată pe locul patru, cu 36 de puncte, echipa de pe litoral a ieșit etapa trecută, după egalul de pe teren propriu cu Universitatea Craiova (3-3), din cursa pentru podium, dar își apără locul patru, amenințat de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. De cealaltă parte, CFR Cluj joacă pentru a-și proteja locul doi, cel care duce direct în turul doi preliminar al Conference League.

În meciul cu CFR Cluj din tur din play-off, Farul a câștigat cu 5-1 la Ovidiu. În sezonul regular, echipa din Gruia s-a impus pe teren propriu cu 3-1, iar pe litoral a fost 1-1.

Vezi oferta Superbet pentru duelul cu CFR Cluj!

Program etapa a 10-a play-off


Sâmbătă, 18 mai


Ora 21.00: CFR Cluj – Farul Constanța
Ora 21.00: Universitatea Craiova – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe


Duminică, 19 mai


Ora 21.00: Rapid – FCSB.


Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Clasament play-off
 
1. FCSB – 49p – CAMPIOANĂ
2. CFR Cluj – 43p
3. Universitatea Craiova – 41p
4. Farul Constanța – 36p
5. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – 34p
6. Rapid – 29p
 
Clasament play-out
 
1. UTA – 37p
2. Oțelul Galați – 36p
3. Hermannstadt – 34p
4. U Cluj – 33p
5. Petrolul Ploiești – 29p
6. Poli Iași – 27p
7. Dinamo – 25p
8. FC Botoșani – 25p
9. FC Voluntari – 24p
10. FC U Craiova 1948 – 22p.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

UTA și Oțelul Galați dispută semifinala pentru Europa

FCSB, echipa care a ieșit campioană, va evolua în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. Alte două formații din play-out vor juca în turul doi preliminar al Conference League (locul doi - direct, locul trei - în urma unui baraj), iar câștigătoarea Cupei României, Corvinul Hunedoara (Liga a 2-a), după ce va primi verde de la UEFA, va juca în primul tur preliminar al Europa League.


Ultimele două clasate în play-out, FC Voluntari (locul 9) și FC U Craiova 1948 (locul 10), au retrogradat direct, iar formațiile de pe pozițiile 7 și 8, Dinamo și FC Botoșani, vor susține un baraj de promovare / menținere în Superligă în compania formațiilor din Liga a 2-a Csikszereda Miercurea Ciuc, respectiv CS Mioveni.


Pe de altă parte, primele două clasate în play-out, UTA și Oțelul Galați, vor juca între ele o semifinală (duminică, 19 mai, de la ora 14.30), iar cine va avea câștig de cauză va întâlni apoi o echipă de play-off (cea care se va clasa pe locul trei), Universitatea Craiova sau CFR Cluj (duminică, 26 mai, de la ora 20.00), cu miză calificarea în turul doi preliminar al Conference League. În caz că echipa Corvinul Hunedoara nu va primi accept european, în lupta pentru calificare în Europa va fi inclusă și echipa de pe locul patru din play-off (la baraj, cu echipa din play-out).


Turul barajului pentru menținere / promovarea în SuperLigă FC Botoșani - CS Mioveni s-a încheiat cu victoria echipei botoșănene, scor 1-0, iar returul va avea loc pe 24 mai. Celălalt meci, Dinamo - Csikszereda, a fost programat pe 20 mai, de la ora 20.00, iar returul de la Miercurea Ciuc va avea loc o săptămână mai târziu, pe 27 mai.  

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto: Facebook (FCSB)


Citește și:

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța
Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii