Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu, campioană europeană Under-19 la simplu. „S-a impus fantastic în finală!“

ro

21 Jul, 2024 19:04 236 Marime text
 
O nouă performanță de răsunet pentru Bianca Mei-Roșu, jucătoarea de tenis de masă dublu legitimată, CSM Constanța – LPS „Nicolae Rotaru“, care, la Campinatul European de la Malmo (Suedia), a cucerit titlul continental în proba de simplu, alături de alte două medalii, argint pe echipe și bronz la dublu feminin!
 
În finala de la simplu, Bianca și-a luat revanșa în fața Veronikăi Matiunina (Ucraina), pe care a învins-o cu un categoric 4-0!
 

Campioana Europei! Bianca Mei-Roșu s-a impus fantastic în finala Campionatului European de Juniori 2024 și a cucerit aurul probei la U19 simplu feminin!
 
A fost o demonstrație de forță a campioanei noastre, în Malmo, unde a servit pentru a face performanță la nivel european. După ce a câștigat argintul cu echipa și bronzul la dublu feminin, cea mai strălucitoare medalie a venit la U19 simplu feminin, cu o ultimă provocare pe măsură.
 
Bianca Mei-Roșu a avut-o în față, pentru titlu, pe Veronika Matiunina (Ucraina), campioana europeană U21. Sportiva noastră a judecat perfect seturile pe care le-a disputat, iar cu calitățile pe care le-a arătat încă o dată la masa de joc a învins cu un superb 4-0 (14-12, 11-6, 14-12, 11-9)!
 
Medaliată cu bronz în proba de simplu în 2023, Bianca Mei-Roșu a avut parcursul ideal la actuala ediție, unde le-a mai învins pe: Julie Van Hauwaert (Belgia) 4-2, Nina Guo Zheng (Franța) 4-1, Matilde Pinto (Portugalia) 4-0, Leana Hochart (Franța) 4-3 și Zuzanna Wielgos (Polonia) 4-0, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.

 
Ce revenire, ce meci, ce atitudine! Bianca Mei-Roșu, sportiva de la CSM Constanța, devine Campioană Europeană U19 la Malmö, în Suedia, după un set patru de necrezut.
 
O finală în care Bianca a condus ostilitățile, nu s-a pierdut cu firea în momentele cheie ale seturilor și le-a câștigat pe toate. În setul trei și-a făcut adversara să dea cu paleta de masă, de nervi, ucraineanca primind și avertisment pentru gestul său! În setul patru, sub presiunea revenirii Biancăi, jucătoarea ucraineancă a servit chiar și în muchie, pierzând punct!
 
Bianca a dominat mental partida, încă de la început și a dus scorul general la 3-0 la seturi, cu luptă mare în seturile 1 și 3 în care adversara a fost foarte competitivă. În setul patru Veronika Matiunina avea 8-2 și se prevestea un meci mai lung. Din acel moment Bianca Mei-Roșu a mai pierdut un singur punct și s-a impus în setul patru cu 11-9 cu un parțial de 9-1! Ce mod de a obține aurul continental!
 
Bianca Mei-Roșu e campioana europeană U19 și ce meci face! Felicitări Bianca, felicitări Anamaria Sebe, felicitări România!, a reliefat performanța și CSM Constanța.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)
 
Citește și:


Tenis de masă Constanța
Bianca Mei-Roșu luptă pentru aur, la Campionatul European, și la simplu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii