Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis de masă Constanța LPS „Nicolae Rotaru“, medalii la Naționale. Bianca Mei-Roșu, de patru ori aur! (GALERIE FOTO)

ro

16 May, 2024 17:00 797 Marime text

 
 
  • Titluri naționale și alte medalii cucerite de LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța la concursul din București.
 
Campionatul Național de tenis de masă rezervat categoriei de vârstă Under-19, care s-a desfășurat la București, i-a adus rezultate deosebite și LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, care a urcat de mai multe ori pe podium, inclusiv pe prima treaptă.
 
Au fost patru titluri naționale, cucerite la echipe (prin Bianca Mei-Roșu, Andrea Teglas, Lorena Dumitru, Crina Chirilescu, Nicole Mentel), la simplu feminin (Bianca Mei-Roșu), la dublu fete (Bianca Mei-Roșu și Andrea Teglas) și la dublu mixt (Bianca Mei-Roșu și Robert Istrate, de la CSA Steaua București). Medalii de bronz au fost cucerite în concursul masculin, de fiecare dată urcând pe podium Victor Carabaș, la simplu și la dublu masculin (alături de Flavius Rus, de la CSM Bistrița). În alte trei situații, LPS „Nicolae Rotaru“ a fost aproape de podium, clasându-se pe locul cinci: la echipe - LPS 2 (Camelia Chira, Maria Vlad, Inna Lescinscaia), la simplu fete (Lorena Dumitru) și la dublu mixt (Andrea Teglas - Luca Oprea, de la CSA Steaua). Antrenori, Anamaria Sebe, Timea Urszuly si Cristian Grigore.
 
„Hai, Constanța!“
 
„Felicitări, Bianca Mei-Roșu, Andrea Teglas, Lorena Dumitru și Victor Carabaș! Sportivii cu dublă legitimare LPS Nicolae Rotaru / CSM Constanța au câștigat nouă medalii la Campionatele Naționale U19 echipe și individual, desfășurate în Sala Romsilva din București.
 
Semifinalistă anul acesta cu echipa CSM Constanța în ETTU Europe Cup și multiplu medaliată în competițiile internaționale de junioare, Bianca Mei-Roșu a fost marea performeră a competiției, la care a participat pentru LPS Nicolae Rotaru.
 
Bianca a obținut patru medalii de aur: la simplu, la dublu fete, alături de Andrea Teglas, la dublu mixt, în tandem cu Robert Istrate (CSA Steaua), și cu echipa LPS Nicolae Rotaru, din care au mai făcut parte Andrea Teglas, Lorena Dumitru, Crina Chirilescu și Nicole Mentel (antrenor Anamaria Sebe)!
 
Victor Carabaș a luat bronz la simplu și la dublu băieți, alături de Flavius Rus (CSM Bistrița). Felicitări, sportivilor și staff-ului! Hai, Constanța!“, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.
 
„Un parcurs la fel de entuziasmant“
 
După cele patru titluri naționale obținute la Naționale, Bianca Mei-Roșu și-a continuat forma de vârf, la câteva zile distanță, și în străinătate, la WTT Youth Contender Platja D'Aro 2024, care are loc în Spania, între 13 și 19 mai, iar sportiva e însoțită de antrenorul Alexandru Dincă. Primele două probe, primele două medalii de aur pentru constănțeancă, la simplu U-17 și U-19!
 
La U-17, Bianca a realizat șapte victorii, în grupe și pe tabloul principal, în finală învingând-o categoric pe portugheza Julia Leal, scor 3-0 (11-5, 11-9, 11-9).
 
„Sportiva noastră a devenit campioană și în proba de U19 simplu feminin, cu un parcurs la fel de entuziasmant precum la U17. Alături de antrenorul Alexandru Dincă, Bianca Mei-Roșu a dominat meciurile din grupe și de pe tabloul principal, iar în finală a accelerat spre primul loc al podiumului. Cu Mia Griesel, din Germania, tricolora a avut parte de un meci echilibrat, cu momente bune de ambele părți, însă Bianca a avut puterea de a reuși punctele decisive pe final, pentru 3-2 (14-12, 7-11, 11-9, 8-11, 11-7)“, este mesajul Federației Române de Tenis de Masă.

Aur la fiecare probă
 
Astăzi, 16 mai 2024, Bianca Mei-Roșu a obținut o nouă medalie de bronz în Spania, la dublu mixt U-19, secțiune în care a evoluat alături de Tiago Abiodun (Portugalia). În finală, cei doi au dispus cu 3-1 de cuplul Daniel Berzosa / Maria Berzosa (Spania).
 
La dublu mixt U-19 a luat medalie (bronz) și Andrea Teglas, alături de Oscar Birriel (din Puerto Rico).      
 
„Bianca Mei-Roșu a reușit performanța de a urca pe prima treaptă a podiumului în fiecare probă în care a participat, iar la turneul din Spania a încheiat cu medalia de aur la U19 dublu mixt. Alături de partenerul portughez Tiago Abiodun, Bianca Mei-Roșu a obținut patru victorii pe tablou, cu o semifinală strânsă contra perechii Andrea Teglas/Oscar Birriel (Puerto Rico), scor 3-2. În finală, cei doi medaliați cu aur au gestionat bine momentele cheie ale meciului cu Daniel Berzosa/Maria Berzosa (Spania) și au câștigat cu (9-11, 11-9, 14-12, 12-10), o performanță la care alături le-a fost antrenorul Alexandru Dincă“, mai menționeză FRTM.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
    
Sursa foto: Facebook (Tenis de masă Constanța, Federația Română de Tenis de Masă)          
 
Citește și:
 
LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța
Bianca Mei-Roșu a câștigat faza națională a ONSS 2024 la tenis de masă (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii