Vladimir Filimon Romanescu Două familii renumite și un vlăstar care moștenește pasiunea pentru tenisul de masă (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)
Vladimir Filimon Romanescu: Două familii renumite și un vlăstar care moștenește pasiunea pentru tenisul de
29 Jun, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
3108
Marime text
- În vârstă de șapte ani și jumătate, Vladimir Filimon Romanescu a urcat de două ori pe podium la „Paleta de Argint“.
Selecționerii echipelor naționale de tenis de masă ale României, constănțenii Viorel Filimon și Andrei Filimon, tată și fiu, sunt bucuroși că un vlăstar al familiei, fiul lui Andrei, Vladimir Filimon Romanescu, le-a moștenit pasiunea pentru acest sport și le poartă mai departe numele în fenomen.
Satisfacția este la fel de mare și în familia lui Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de masă și bunicul lui Vladimir din partea mamei. În cele două familii, în care tenisul de masă e la loc de cinste, așchia nu a sărit departe de trunchi, iar micul Vladimir își clădește cu ambiție, pas cu pas, o carieră în acest sport. Având în jurul său atâtea persoane de vază în tenisul de masă, era firesc să ia și el microbul. În urmă cu câțiva ani, Vladimir a început tenisul de masă, iar acum participă și la competiții. În vârstă de șapte ani și jumătate, micul jucător a făcut parte din echipa LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța II medaliată cu argint la „Paleta de Argint“, de la Buzău. De asemenea, Vladimir, care s-a confruntat cu adversari mai mari ca vârstă, a urcat pe podium și la individual, secțiune în care a obținut medalia de bronz, fiind învins în semifinală cu 3-1 de cel care avea să obțină la final locul întâi.
„Are în sânge acest sport“
Vladimir Filimon Romanescu a început să practice tenisul de masă în mod susținut pe timpul pandemiei. „Stând acasă și având în curte o masă, am început să lucrez mult cu Vladimir. Îi place în mod deosebit, are în sânge acest sport. A progresat și are tot ce îi trebuie pentru a reuși. Și tatăl său lucrează cu el și îi dă sfaturi. La sală, se pregătește și alături de cei mai mărișori. Anul trecut, a mai participat la câteva concursuri, la categorii de vârstă superioare, inclusiv la «Paleta de Argint», dar era mult prea mic. Chiar și acum, la Buzău, a fost mai mic decât ceilalți. Ne punem speranțe că, la anul, atât Vladimir, cât și alți copii vor reuși să câștige «Paleta»“, a declarat Viorel Filimon.
Micuții debutanți
Din echipa care a obținut argintul la Buzău au făcut parte Vladimir Filimon Romanescu, Șerban Rădulescu și Robert Zamfir, ceilalți băieți de la LPS participanți la „Paleta de Argint“ fiind Bogdan Croitoru, Dragoș Iordache și Pavel Drugă. La fete au evoluat Amalia Oniscu, Beatrice Dardac, Alessia Somandru, Irina Andriescu, Ilinca Andriescu, Gabriela Nivaci, Sara Buhaciuc, Ioana Drugă, Mona Bordușanu, Ilinca Arghir și Aisyl Ismayl. Antrenori, Timea Urszuly, Cristian Grigore, Viorel Filimon și Iulia Caragea. În finala de la echipe a băieților, LPS „Nicolae Rotaru“ a cedat cu 1-3 în fața CSM Buzău I. Prima echipă a LPS s-a clasat pe locul șase. La fete, formația LPS „Nicolae Rotaru“ a fost a zecea.
„Prima participare la un concurs național oficial! Micuții debutanți la concursul «Paleta de Argint», Pavel, Mona și Ilinca au reușit în proba de simplu să se clasifice pe tabloul principal!“, a menționat Iulia Caragea.
Pe podium și la Top 16
LPS „Nicolae Rotaru“ a obținut două locuri pe podium și la Top 16 de la Dumbrăvița, întrecere rezervată categoriilor de vârstă Under-19 și Under-15. La U-19, la feminin, Bianca Mei-Roșu a cucerit aurul, iar Andrea Teglas - bronzul, în timp ce Lorena Dumitru, și ea de la LPS, a fost a zecea. La U-19, Victor Carabaș (LPS) s-a clasat pe șase, iar la U-15 pe nouă. Aceeași poziție i-a revenit Adelinei Caracostea (CS Farul Constanța), la U-15, pe când Daria Portase (CS Farul) a fost a 11-a la aceeași categorie de vârstă. Antrenor, Anamaria Sebe.
„Acest bronz este precum aurul“
Atât Viorel Filimon (selecționer al lotului feminin al României), cât și Andrei Filimon (selecționerul lotului masculin) se află zilele acestea în Polonia, unde selecționatele tricolore participă la Jocurile Europene. Până în acest moment, România a obținut trei medalii: Bernadette Szocs - aur la simplu feminin, constănțeanca Eliza Samara - bronz la simplu feminin și Ovidiu Ionescu / Bernadette Szocs - bronz la dublu mixt. „Când am plecat de acasă, am zis că mă așteptam să iau medalie la simplu. Acest bronz este precum aurul. Medalia aceasta nu era în CV, mai ales că la Minsk a fost turul I, iar bronzul reprezintă foarte mult. Înseamnă că nu muncesc degeaba. Mulțumesc!“, a declarat Eliza Samara, potrivit paginii de Facebook a FRTM.
Meciuri în sferturi
Miercuri, Naționala masculină a României s-a calificat în sferturi, după 3-1 cu Marea Britanie. „România a început perfect și proba pe echipe, iar forma bună de la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023 continuă! Naționala masculină a eliminat Marea Britanie, a șaptea favorită a competiției, scor 3-1, într-o primă apariție convingătoare pe tabloul principal! Darius Movileanu, Eduard Ionescu și Ovidiu Ionescu s-au raliat în jurul dorinței de a câștiga, iar printr-un joc bun și cu încrederea necesară în echipă au dus România în sferturile de finală“, este mesajul FRTM. În sferturi, tricolorii întâlnesc joi Portugalia, de la ora 17.00. În aceeași zi, selecționata feminină joacă tot în sferturi, cu Ungaria (de la ora 20.00).
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto: Facebook (Tenis de masă Constanța, Federația Română de Tenis de Masă)
Citește și:
Viorel Filimon are trei nepoţi
Campionul european Andrei Filimon şi Sandra, soţia sa, părinţi pentru prima oară (galerie foto)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii