Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tizul lui Jean-Claude Van Damme e fotbalist la Liga a V-a Vandam Ganete joacă mijlocaş la Viitorul Cuza Vodă (galerie foto)

ro

16 Sep, 2014 00:00 5798 Marime text


Fotbalul a renăscut la Cuza Vodă după 15 ani de pauză. Iniţiativa i-a aparţinut unui consilier local şi altor doi iubitori ai sportului. Sprijinită de Primărie, formaţia se bazează numai pe jucători din Cuza Vodă, care evoluează din plăcere

În Seria Nord a Ligii a V-a de fotbal a judeţului Constanţa, activează din sezonul 2014/2015 şi Viitorul Cuza Vodă. Locuitorii acestei comune nu mai cunoscuseră de foarte mulţi ani emoţiile şi satisfacţiile oferite de o echipă de fotbal, la care să ţină ca la propria familie. De aproape trei săptămâni însă, au şi ei formaţia lor. Începutul e greu, băieţii au pierdut toate meciurile de până acum, însă important e că localitatea Cuza Vodă figurează din nou în mod oficial pe harta fotbalului constănţean. 

Cristian Timofte, consilier local din Cuza Vodă, şi alţi doi microbişti, Remus Grozea (cumnatul său) şi Sandu Banciu, figurează ca fondatori ai Viitorului Cuza Vodă. Echipa a fost înfiinţată cu doar trei zile înainte de termenul-limită de înscriere în campionat şi a pornit la drum. Din Liga a V-a s-au scurs trei etape, în care Viitorul a înregistrat numai înfrângeri: 1-10 în deplasare cu Voinţa Săcele, 1-3 acasă cu Pescăruşul Gârliciu şi 0-6 în deplasare cu Gloria Seimeni. Nu rezultatele sunt însă importante acum, bucuria de a avea din nou echipă lasă în umbră, în sufletele suporterilor din Cuza Vodă, nerealizările de pe tabela de marcaj.

Toţi jucătorii Viitorului sunt din Cuza Vodă

„Eu m-am ocupat de proiectul reînfiinţării echipei. De vreo 15 ani nu mai aveam echipă la Cuza Vodă. Primăria locală ne-a alocat o sumă, iar cei care ne iubesc ne mai ajută şi ei cu bani. Încercăm să facem ceva frumos. Toţi jucătorii sunt din Cuza Vodă. Am zis că, dacă suntem sprijiniţi financiar de comună, una care are 5.000 de locuitori, putem forma un lot de 18 - 20 de băieţi care să fie de-ai locului, pe principiul că echipa aparţine localităţii Cuza Vodă. Jucătorii nu primesc bani la meciuri, evoluează de plăcere şi cu inima. Meci de meci, le dăm însă o masă băieţilor, la finele confruntărilor“, a declarat Cristian Timofte, care este şi administrator al clubului.

Echipa caută antrenor

Faptul că echipa s-a format pe ultima sută de metri, iar jucătorii nu au un nivel înalt de pregătire fizică se cunoaşte pe teren. „Mai avem de lucru. Mă aşteptam la evoluţii mai bune, dar e bine şi aşa. Sperăm ca, de la anul, să arătăm altceva la Liga a V-a. În primul rând, nu avem condiţie fizică, băieţii nu pot duce 90 de minute. Dar, în timp, cu mai multe antrenamente şi cu efort, tragem nădejde că Viitorul Cuza Vodă va arăta altceva. Deocamdată, efectuăm două şedinţe de pregătire pe săptămână. De asemenea, căutăm şi un antrenor. Până acum, la cele trei meciuri susţinute, nu am avut tehnician pe bancă. Căutăm pentru acest rol un băiat din comună, care să iubească fotbalul şi să pună suflet. Avem promisiunea unui fost jucător de la Cimentul Medgidia, Răzvan Bucur, că ne va ajuta în acest sens, dar, dacă se va realiza, colaborarea cu el nu va putea fi permanentă, din pricina serviciului pe care-l are“, a mai spus Cristian Timofte, care, atunci când a fost nevoie, nu s-a dat în lături de a şi intra pe teren.

Record de spectatori la partida cu Pescăruşul Gârliciu

Consilierul local are 35 de ani şi a jucat portar în partida cu Pescăruşul Gârliciu, primind cele mai puţine goluri dintre goal-keeperii care au evoluat în cele trei meciuri. Voinţa Cuza Vodă susţine meciurile de acasă pe un teren din comună, jucătorii sperând că, în viitor, vor beneficia de o arenă la standarde mai ridicate. „Am făcut un teren repede, pe genunchi. La primul meci acasă, cu Pescăruşul Gârliciu, am avut record de spectatori, vreo 200, în condiţiile în care mulţi nu au ştiut de meci. În comparaţie, la Săcele, au fost vreo 20 de spectatori, cu tot cu ai noştri, iar la partida jucată pe terenul echipei Gloria Seimeni, fanii noştri au fost mai numeroşi. Sperăm ca la următorul meci pe care îl vom juca acasă, cu Sportul Tortoman, să doborâm recordul de asistenţă. Tortoman e echipă bună, dar sperăm să facem o figură frumoasă“, arată Cristian Timofte.

Mircea Enache, purtătorul banderolei de căpitan

Din lotul formaţiei Viitorul Cuza Vodă fac parte, printre alţii, Alexandru Grozea (17 ani, fundaş), Marius Enache (14 ani, mijlocaş), Marius Constantin (16 ani, mijlocaş), Marian Ivanciu (21 de ani, fundaş), Valentin Banciu (15 ani, mijlocaş), Claudiu Costea (17 ani, vârf), Cosmin Ştefan Moraru (23 de ani, fundaş), Marian Enache (22 de ani, portar), Alin Cătălin Radu (16 ani, mijlocaş), fraţii Clinciu - Viorel (20 de ani, mijlocaş) şi Ionuţ (26 de ani, mijlocaş), Mircea Enache (28 de ani, fundaş), Victor Răducanu (33 de ani, fundaş) sau Iulian-Vandam Ganete (17 ani, mijlocaş). „Tânărul Ganete aşa figurează în buletin, cu prenumele Iulian-Vandam. Probabil că tatălui său i-au plăcut mult filmele cu Jean-Claude Van Damme şi aşa i-a spus şi fiului. Băiatul e trup şi suflet alături de echipă“, spune Cristian Timofte, care intră pe teren doar când e nevoie de el. „Scopul nostru e să-i promovăm pe cei tineri“, spune consilierul local. De asemenea, portarul Marian Enache e posibil să fie reprofilat, mijlocaş sau fundaş. Cele două goluri ale Viitorului de până acum au fost marcate de Claudiu Costea (cu Voinţa Săcele) şi de căpitanul echipei, Mircea Enache (cu Pescăruşul Gârliciu).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii