Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:56 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tomis Challenge Cup“, în memoria lui Sevastian Iovănescu La Constanţa, se întrec echipe din România, Bulgaria şi Moldova (galerie foto+documente)

ro

15 Jun, 2016 00:00 5489 Marime text

 
Ediţia a treia a competiţiei de fotbal juvenil „Tomis Challenge Cup“ se desfăşoară la Constanţa, în perioada 16-19 iunie, cu participarea a 50 de echipe

Turneul este organizat de Academia Farul, cu sprijinul mai multor parteneri, în memoria lui Sevastian Iovănescu, fost jucător, antrenor şi preşedinte al FC Farul. Competiţia se desfăşoară pe trei terenuri din Constanţa (CFR, ITC şi Voinţa), la şase categorii de vârstă (de la 2003 până la 2008 inclusiv). Academia Farul are echipe la toate secţiunile. Turneul este internaţional, pe lângă formaţiile din România urmând a mai juca trei din Bulgaria (Cerno More Varna, Spartak Varna, Delfinite Varna) şi una din Republica Moldova (Zimbru Chişinău).
 
De la Constanţa, pe lângă Academia Farul, mai participă ACS Performer şi Luceafărul 2013 Constanţa, iar din ţară nu lipsesc formaţii precum ACS Berceni, Mircea Eliade Bucureşti, Steaua Bucureşti, Galactik Bucureşti, Steaua Noua Generaţie, CSS Tulcea, Stars Brăila, Atletico Madrid, Prosport Focşani, Delta Tulcea, Atletico Iaşi, Luceafărul Brăila, Athletic Slatina, Sport Team Bucureşti, Petrolul 95 Ploieşti, Kinder Tg. Mureş, Şcoala de Fotbal Dani Coman, New Stars Bucureşti şi Tâmpa Braşov.
 

„Faţă de ediţia trecută, numărul de echipe participante s-a dublat, deoarece este un turneu foarte bine organizat, din toate punctele de vedere. S-a dus vestea în ţară şi în străinătate că suntem profesionişti şi că ne vedem de treabă“, a declarat Bogdan Chiriţă, preşedintele Academiei Farul.

Academia Farul participă cu două echipe la categoria 2008

La categoria de vârstă 2003, clubul organizator participă cu echipa antrenată de Cristian Carapcea, la 2004 cu echipa lui Florin Bumb, la 2005 antrenor este Doru Carali, la 2006 - Claudiu Moraru, la 2007 va sta pe bancă tot Claudiu Moraru, iar la 2008 copiii vor fi îndrumaţi de pe margine de Vasilică Cristocea. La această din urmă secţiune, Academia Farul va participa şi cu o grupă de copii născuţi în 2009, antrenor fiind Doru Carali.
 

„Anul acesta, participă multe echipe competitive. Athletic Slatina e campioană naţională, Dani Coman are formaţii foarte bune, iar bulgarii sunt redutabili la 2003, prin Cerno More Varna, care joacă în formula 10+1 jucători de doi ani. La 2003, noi suntem la primul an cu 10+1, până acum am jucat 8+1. Şi la 2005, 2006 şi 2007 sunt echipe foarte puternice“, a mai spus Bogdan Chiriţă.

Lucian Marinof - „Copiii să se bucure de fotbal“

„Chiar dacă şi anul trecut turneul a fost o reuşită, ne-am propus ca ediţia 2016 să fie mai bună ca cea din 2015 şi mai slabă ca cea din 2017. Vrem să dăm posibilitatea copiilor să se bucure de fotbal. Scopul principal al turneului este plăcerea de a juca fotbal şi de a atrage spre acest sport cât mai mulţi copii cu vârste fragede. Competiţia este cea care contribuie la progresul copiilor. Nu în ultimul rând, vrem să creăm o atmosferă prin care toată lumea (jucători, antrenori, părinţi şi spectatori) să contribuie la reuşita turneului. Probabil că în acest an ne va fi mai greu, ţinând cont de numărul mai mare de echipe participante. Dar pentru noi este o provocare şi cred că o vom duce la bun sfârşit“, a spus Lucian Marinof, antrenorul coordonator al Academiei Farul.

Partide grele şi adversari redutabili

„Nu ne-am propus să câştigăm acest turneu la nicio categorie de vârstă. Obiectivul nostru e să le oferim tuturor copiilor din Academia Farul meciuri cât mai puternice, având în vedere nivelul foarte slab al campionatului din judeţul Constanţa. Mă refer la juniorii C, D, E (turneul Gheorghe Ola) şi turneul Gheorghe Ene. Copiii noştri pot creşte numai cu partide grele şi cu adversari redutabili. Singurul oponent puternic al nostru, cu care ne batem la locurile 1-2, este Academia Hagi. Celelalte echipe din judeţul nostru nu sunt competitive. Astfel că, pe plan local, nu putem măsura nivelul valoric al copiilor. De aceea organizăm aceste turnee la Constanţa, de aceea participăm la foarte multe întreceri. Mergem în Bulgaria, iar evoluţiile noastre la Tg. Mureş sau la Braşov au devenit tradiţionale. Dacă vom câştiga vreun trofeu, înseamnă că-l merităm. Totul se va decide pe teren. La competiţie vom avea cei mai buni arbitri din Constanţa“, a declarat Bogdan Chiriţă.

 

Vasilică Cristocea - „Aştept cu nerăbdare primul meci“

Vasilică Cristocea, fostul mijlocaş al FC Farul, a agăţat ghetele în cui, la 35 de ani, şi a început cariera de antrenor. Pregăteşte grupa 2008 de la Academia Farul, iar „Tomis Challenge Cup“ este prima sa competiţie la care participă ca tehnician. „Aştept cu nerăbdare primul meci, vineri, să văd cum va fi. Îmi doresc să am un prim turneu reuşit. Ştiu că va fi greu la început. Sunt deschis la orice sfat din partea antrenorilor cu experienţă. Sunt la început şi îmi doresc să învăţ cât mai mult despre meseria de antrenor. Acesta e primul meu obiectiv. A fost puţin mai dificil până m-am familiarizat cu copiii şi cu grupa, până i-am învăţat pe toţi. Uşor-uşor, sper să încep să fac lucrurile bune. E prea devreme de spus dacă voi scoate un nou Vasilică Cristocea. Eu voi încerca să descopăr nu unul, ci poate mai mulţi“, a spus Cristocea.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii