Triatlonistă de Liga Campionilor! La Cupa Mondială din Japonia, Antoanela Manac a obţinut cel mai bun timp al ei pe distanţa olimpică (galerie foto)
Triatlonistă de Liga Campionilor!: La Cupa Mondială din Japonia, Antoanela Manac a obţinut cel mai bun timpTriatlonista constănţeană Antoanela Manac a încheiat sezonul cu încă un rezultat foarte bun, la Cupa Mondială din Japonia, unde s-a confruntat cu adversare de top
La întrecerea de la Miyazaki, sportiva de la Atena Sport Club Constanţa (gruparea medaliatului olimpic la nataţie Răzvan Florea) s-a clasat pe locul 23, cu un timp deosebit. Concurenţa a fost una puternică, ceea ce face să crească valoarea rezultatului Antoanelei, care s-a calificat pentru la anul în circuitul WTS.
Antrenorul Filip Grigorescu a subliniat că întrecerea din Japonia este un nou reper major pentru cariera tinerei triatloniste.
„Final de sezon pentru Antoanela, sportiva noastră legitimată la Atena Sport Club Constanţa, cu încă o cursă excelentă, de data asta în Japonia. Cupă Mondiala de la Miyazaki a consemnat un nou reper major şi îndrăzneţ pentru cariera sportivei, cu cel mai bun timp pe distanţa olimpică, 2 ore 1 minut 48 de secunde, puncte în clasamentul ITU şi accesul în circuitul WTS pentru anul 2018... un fel de Champions League în triatlon! Felicitări, Anto!“, a punctat Filip Grigorescu.
Au participat opt sportive din top 25 mondial
Performanţa de la Miyazaki a constănţencei a fost remarcată şi de Federaţia Română de Triatlon. „Concurenţa puternică (opt sportive din top 25 mondial) şi un rezultat foarte bun pentru tânăra triatlonistă din Constanţa Antoanela Manac la Cupa Mondiala de Triatlon de la Miyazaki, unde a reuşit să ocupe locul 23, cu un foarte bun timp de 2:01:48. În urma acestui rezultat, va mai face un salt în ITU point list. Rezultatele de la ultimele trei competiţii, de la Melilla (n.r. finala Cupelor Europene), Tongyeong (n.r. altă etapă de Cupă Mondială) şi Miyazaki i-au adus suficiente puncte ca să fie primită în 2018 şi în circuitul WTS. În acelaşi timp, pentru ceilalţi doi tineri componenţi ai Lotului Naţional competiţia, fiind pe distanţă olimpică, a fost una prea puternică: Bălan Andreea (21 ani) s-a oprit după prima tură de alergare, respectiv Ion Alexandru (19 ani) a fost overlap la a 4-a tură de bicicletă. Cu toate acestea, experienţa participării la aceste două competiţii mondiale sigur îi va ambiţiona şi mai tare pentru sezonul competiţional următor“, se arată pe site-ul oficial al FRT.
Timp îmbunătăţit pe segmentul de alergare
Înainte de Miyazaki, Antoanela a evoluat la Tongyeong, în Coreea de Sud, obţinând şi la acea competiţie un rezultat de vârf. „Am participat la Cupa Mondială din Tongyeong pe distanţa sprint, unde am concurat alături de elitele mondiale ale triatlonului, precum Summer Cook, Ai Ueda, Taylor Spivey şi multe altele. Din 48 de triatloniste prezente la start, am terminat pe locul 25, cu timpul total de 01:01:58, timp care a fost îmbunătăţit pe segmentul de alergare. Obiectivele acestui concurs au fost bazate pe acumularea de puncte la nivel mondial şi acumularea de experienţă. Am luat startul motivată şi încrezătoare că voi avea un rezultat bun şi astfel am reuşit să adun puncte şi să urc în clasamentul ITU. Sper să mă simt la fel de bine şi să îmi găsesc resursele şi pentru ultima cursă din acest sezon, ce se va desfăşura săptămâna viitoare în Miyazaki, Japonia, dar de data aceasta pe distanţa olimpică. Mulţumesc celor de acasă, care m-au motivat şi încurajat şi tuturor celor care mă susţin în activitatea sportivă!“, declara Antoanela Manac.
Două evenimente foarte populare şi solicitante
La rândul său, antrenorul Filip Grigorescu participă şi el la multe competiţii, cum au fost „MoonTimeTonWeekend“ şi Maratonul Internaţional Bucureşti. „Am încheiat cu bine Operaţiunea «MoonTimeTon Weekend» cu Moon Time Bike şi, după 12 ore, Maratonul Internaţional Bucureşti. Chiar dacă, la mountain bike, incidentele de la start şi o problemă tehnică m-au scos din lupta pentru podium, asta nu însemnă că nu a fost o cursă extremă, în care am fost tot timpul pe recuperare. În final, locul V, dezamăgitor pentru mine. La maraton, deşi am fost poziţionat în Sectorul F, plecând practic după cel puţin 3.000 de participanţi, am forţat destul de tare pe primii 21 km şi din cauza faptului că am alergat în zigzag, am parcurs nu mai puţin de 44,2 km, trecând linia de sosire după 3h19'. GPS-ul însă mi-a înregistrat timpul de 3h09' pe distanţa clasică de 42,1km, un progres de 3' faţă de anul trecut, dar cu nişte costuri energetice extrem de mari, pe final simţind din plin şi oboseala cursei din ajun. În concluzie, mă bucur că am ales să particip la ambele evenimente, foarte populare şi solicitante la finalul cărora mi-am dat seama că până şi «I'm made of flash and bones»“, a postat pe Facebook Filip Grigorescu.
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp