Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tricolorele" isi joaca ultima sansa la Final Four

ro

01 Jul, 2010 04:18 1240 Marime text
volei.jpgNaţionala pregătită de Darko Zakoc va juca astăzi şi mâine, de la ora 19.00, meciurile din cadrul Ligii Europene, contra Bulgariei

După victoriile obţinute săptămâna trecută, la Constanţa, contra Marii Britanii, naţionala feminină de volei a României speră să repete performanţa şi în partidele din deplasare cu Bulgaria, pentru a păstra şanse la calificarea în Final Four-ul Ligii Europene.

Ieri dimineaţă, formaţia pregătită de sârbul Darko Zakoc a plecat spre Gabrovo, acolo unde astăzi şi mâine, de la ora 19.00, va întâlni naţionala Bulgariei, meciuri contând pentru etapa a patra din Liga Europeană la volei feminin. Deşi aceste jocuri sunt decisive pentru „tricolore" în lupta pentru accederea la turneul final, formaţia gazdă porneşte ca favorită, mai ales că s-a impus fără probleme în meciurile tur, disputate la Constanţa, fără să piardă vreun set. Elevele lui Darko Zakoc au arătat însă în ultimele două partide, cu Marea Britanie, că au evoluat în ceea ce priveşte omogenitatea grupului, lucru care le-a lipsit mai ales în duelurile cu Serbia şi Bulgaria. „În meciul al doilea cu Marea Britanie s-a jucat mai serios, mai bine din punct de vedere tehnic în primul rând, fără greşeli majore. Problema este omogenitatea echipei, pentru că de fiecare dată trebuie să fac schimbări. Jucătoarele evoluează cu multe oscilaţii, cu excepţia lui Albu şi Nneka, niciuna nu joacă trei seturi la rând la acelaşi nivel bun. Le-am dat şanse tuturor fetelor, de aceea am făcut schimbări atât de des", a spus selecţionerul Darko Zakoc. Înainte de confruntarea cu Bulgaria, jucătoarele vor să-şi îmbunătăţească evoluţiile în meciurile următoare, însă sunt conştiente de forţa bulgăroaicelor. „Am încredere că vom juca mai bine în următoarele două etape, mai ales că acum ştim mai bine adversarele. Am văzut că Bulgaria a reuşit o victorie în Serbia şi nu cred că vom avea meciuri uşoare la ea acasă. Dacă vom fi atente şi nu vom mai face greşeli la mingi simple, poate avem şansa să câştigăm un set. Trebuie să învăţăm să gestionăm mai bine finalurile avantajoase pentru noi şi să fim un pic mai inspirate", a spus căpitanul naţionalei României, Alina Albu, potrivit voleiromania.ro, completată şi de Alexandra Trică: „Nu ne aşteptăm să câştigăm în Bulgaria, dar ne jucăm şansa. Am făcut două meciuri bune acasă, chiar dacă nu am luat vreun set, probabil din cauza emoţiilor şi a lipsei de experienţă. Cel mai important este să jucăm mult mai bine decât am făcut-o până acum". În clasamentul grupei, România este pe primul loc, cu 12 puncte, urmată Bulgaria şi Serbia, câte 11 (două meciuri mai puţin disputate) şi Marea Britanie, cu 8 puncte. La turneul final, care va avea loc în perioada 24-25 iulie, în Turcia, se califică prima clasată din fiecare din cele două grupe, echipa de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament, plus naţiunea organizatoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii