Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tricolorii, lideri dupa „dubla" cu Marea Britanie

ro

22 Jun, 2010 02:45 1306 Marime text
tricolori.jpgCele două formaţii se vor întâlni din nou la sfârşitul acestei săptămâni, la Sala Sporturilor din Constanţa

După eşecul surprinzător din primul meci cu Marea Britanie, elevii lui Stelian Moculescu au reuşit să revină în a doua partidă şi să se impună cu scorul de 3-2 (23-25, 25-15, 25-21, 22-25, 15-10). În urma acestui rezultat, România rămâne în fruntea clasamentului Grupei A din cadrul Ligii Europene de volei masculin.

Naţionala masculină de volei a României şi-a luat revanşa pentru înfrângerea suferită sâmbătă şi a învins, în a doua zi, pe Marea Britanie, după un meci extrem de disputat, cu multe răsturnări de situaţie. A doua partidă a început total opus faţă de prima, britanicii reuşind să câştige ei setul inaugural, cu scorul de 25-23, după ce Began şi compania reuşiseră să salveze trei mingi de set. În parţialul secund, formaţia pregătită de Stelian Moculescu şi Mircea Dudaş revine mult mai hotărâtă în joc şi câştigă fără probleme cu scorul de 25-15, după un joc foarte bun făcut de universalul Chiţigoi şi centrul Laza. Echilibrul se instalează abia în setul al treilea, când cele două echipe merg cap la cap până la scorul de 20-18 pentru formaţia noastră. Elevii lui Moculescu nu au mai avut căderea din primul set când au condus cea mai mare parte a timpului şi au gestionat bine finalul de set impunându-se cu 25-21, după un atac necruţător al lui Borota. Englezii nu au fost de acord să piardă partida cu 3-1, au luptat pentru fiecare punct şi astfel au reuşit să egaleze situaţia la seturi trimiţând meciul în setul decisiv. În ultimul act al meciului, România a arătat că este echipa mai bună şi mai unită, reuşind să câştige setul şi în acelaşi timp meciul şi să rămână pe prima poziţie a grupei A, după a treia etapă a Ligii Europene. Căpitanul echipei României şi al vicecampioanei Club Volei Municipal Tomis, Radu Began, a declarat că echipa sa a învăţat din greşelile făcute în primul meci. „Am jucat mai bine. Am început bine primul set, dar nu a fost îndeajuns. Pe parcursul partidei ne-am revenit si am câştigat. Am învăţat din greşelile primului meci şi am servit foarte bine. Ne simţim bine după această victorie, dar mai avem multe meciuri din această competiţie", a spus Began. De asemenea, antrenorul Stelian Moculescu s-a declarat mulţumit de atitudinea elevilor săi în al doilea meci contra britanicilor: „Echipa a arătat o altă faţă, atitudinea din teren făcând diferenţa în această partidă. Au jucat volei de data aceasta, spre deosebire de jocul precedent când au mimat voleiul. Câteodată avem nevoie şi de noroc, însă acesta vine şi în funcţie de atitudinea din teren". România a început cu următorul sextet: Cristian Bartha, Cristian Chiţigoi, Radu Began (12 puncte), Laza Andrei, Borota Dan, Pavel, Feher Adrian - libero. Au mai jucat: Mihai Dumitrache, Laurenţiu Lică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii