Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tricolorii“, ultimele meciuri inainte de Final Four

ro

08 Jul, 2010 00:48 1450 Marime text

volei.jpgNaţionala masculină de volei a României va reveni în acest weekend la Constanţa pentru ultimele două meciuri din cadrul fazei grupelor Ligii Europene.

România va juca ultimele două meciuri din grupa A, pe teren propriu, la Sala Sporturilor din Constanţa, vineri şi sâmbătă, împotriva naţionalei Spaniei, gazda turneului final al Ligii Europene. Selecţionata tricoloră şi cea iberică sunt calificate deja în Final Four-ul competiţiei, Spania în calitate de naţiune organizatoare a turneului şi România, după succesul obţinut săptămâna trecută în Slovacia. Astfel, „dubla“ de la Constanţa va conta doar pentru statistici şi pentru experimente ale celor doi tehnicieni în formulele de bază. În tur, la Valladolid, România a obţinut două victorii extrem de importante în ecuaţia calificării, cu 3-1 şi 3-2. „Suntem fericiţi că am reuşit calificarea în Final Four-ul Ligii Europene. Încercăm să construim o formaţie puternică, deşi în România nu avem prea mulţi jucători talentaţi sau cu experienţă. Important este să punem pe picioare o echipă şi să o facem să joace cât mai bine“, a declarat selecţionerul României, Stelian Moculescu. Celelalte adversare care au obţinut calificarea la turneul final sunt Portugalia şi Turcia, ambele din grupa B. În grupa noastră, naţionalele Spaniei şi României împart primele două poziţii, ambele cu câte 17 puncte, departajate de setaveraj, după zece meciuri. Meciurile de la Constanţa vor începe la ora 18.00 şi vor fi arbitrate de Laszlo Adler (Ungaria) şi Tomas Vojtisek (Cehia). Tricolorii vor evolua în premieră la Turneul Final Four al Ligii Europene, programat în 16-17 iulie, la Guadalajara. În prima zi vor avea loc semifinalele, în timp ce finala mare şi finala pentru locurile 3-4 se va disputa sâmbătă, 17 iulie. Confederaţia Europeană de Volei (CEV) a anunţat că programul semifinalelor va fi stabilit prin tragere la sorţi. Câştigătoarea Ligii Europene va obţine calificarea pentru un turneu de baraj la care mai participă alte trei echipe, din America, Asia şi Africa, având ca miză două locuri în Liga Mondială 2011. Anul trecut, Liga Europeană a fost câştigată de Germania, care apoi a eliminat Mexicul, în timp ce Egipt a învins Iranul. În al doilea tur al barajului, Germania şi Egipt s-au confruntat cu ultimele două clasate din Liga Mondială 2009, Venezuela şi Japonia. Nemţii s-au impus cu un dublu 3-0, în timp ce Egiptul a trecut de japonezi cu 3-1, în ambele manşe. Astfel, Germania şi Egipt, vor evolua în ediţia de anul acesta a Ligii Mondiale. 

Câştigătoarea Ligii Europene se califică pentru un turneu de baraj la care mai participă alte trei echipe, având ca miză două locuri în Liga Mondială 2011. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii