Valoare a atletismului românesc, plecat de la Constanţa Înmormântarea lui Constantin Mihail are loc duminică
Valoare a atletismului românesc, plecat de la Constanţa: Înmormântarea lui Constantin Mihail are loc duminică
23 Jan, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
2786
Marime text
S-a stins din viaţă, la vârsta de 70 de ani, antrenorul emerit Constantin Mihail, care a activat mulţi ani în Federaţia Română de Atletism, ca director tehnic şi antrenor federal.
Titi Mihail s-a născut la Mangalia, pe 24 iulie 1945, şi a activat şi în Constanţa, printre altele, fiind profesor la CSS1 Constanţa, profesor şi director la Şcoala Sportivă numărul 2 Constanţa (actualul LPS „Nicolae Rotaru”), antrenor la Ştiinţa Constanţa, cadru didactic la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Printre cei pe care i-a antrenat la Constanţa se numără Daniel Cojocaru, Lenuţa Bîrzu (actuală Dragomir) sau Andrei Szemerjai. A fost antrenor şi la Dinamo Bucureşti, activând apoi o lungă perioadă, de la începutul anilor '90, în cadrul Federaţiei.
Înmormântarea va avea loc duminică, 24 ianuarie, la Buşteni. CS Farul Constanţa, directorul clubului sportiv, fostul mare atlet Ilie Floroiu, şi Elena Frîncu, membru în Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, deplâng moartea lui Titi Mihail şi transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate.Titi Mihail s-a născut la Mangalia, pe 24 iulie 1945, şi a activat şi în Constanţa, printre altele, fiind profesor la CSS1 Constanţa, profesor şi director la Şcoala Sportivă numărul 2 Constanţa (actualul LPS „Nicolae Rotaru”), antrenor la Ştiinţa Constanţa, cadru didactic la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Printre cei pe care i-a antrenat la Constanţa se numără Daniel Cojocaru, Lenuţa Bîrzu (actuală Dragomir) sau Andrei Szemerjai. A fost antrenor şi la Dinamo Bucureşti, activând apoi o lungă perioadă, de la începutul anilor '90, în cadrul Federaţiei.
„Pe Titi Mihail l-aş numi unul dintre promotorii atletismului constănţean. Eu îl consideram constănţean, nu bucureştean. A trăit frumos şi a lăsat enorm în urmă, în ce priveşte pregătirea, tehnica, practica şi teoria. Era cunoscut şi respectat în lumea atletismului internaţional. Păcat, este o pierdere mare. A fost un VIP al atletismului, un mare antrenor“, a declarat Elena Frîncu.
Pentru merite deosebite în obţinerea unor rezultate sportive, pentru încurajarea şi popularizarea performanţelor olimpice româneşti şi pentru contribuţia la promovarea imaginii României, Titi Mihail a primit Medalia Naţională „Serviciul Credincios“, clasa a doua (în anul 2000), Ordinul „Meritul Sportiv“, clasa a II-a, şi Ordinul „Meritul Sportiv“, clasa a III-a (în 2004).
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii