Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 19 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Șerban, de la Power Gym Constanța Vă vine să credeți că are 73 de ani? Iar 74 va împlini luna viitoare, la Campionatul Mondial! (GALERIE FOTO)

ro

19 Aug, 2024 17:00 682 Marime text
Vasile Șerban. Sursa foto: Facebook (Vasile Șerban)
 
  • În luna mai a acestui an, culturistul veteran Vasile Șerban a devenit campion european la categoria +65 ani.
 
Campion european de veterani în 2024, la categoria de vârstă +65 ani (el având 73 de ani!), celebrul culturist Vasile Șerban, de la Power Gym Constanța, se pregătește pentru Campionatul Mondial, unde speră să obțină o nouă performanță deosebită, care să ocupe un loc de cinste în palmaresul său, unul oricum extrem de bogat.
 
Campionatul Mondial 2024 se va desfășura în Iran, pe Insula Kish, în intervalul 23 - 27 septembrie 2024, iar, în acea perioadă, va fi ziua de naștere a lui Vasile Șerban, care va împlini 74 de ani chiar pe 27 septembrie! Astfel că CM Iran 2024 i-ar putea aduce faimosului sportiv cel mai frumos cadou pentru această aniversare a sa. Vasile Șerban, sportivul care sfidează anii, deține deja medalia de bronz la Mondiale, cucerită anul trecut, la categoria +60 ani Open, la competiția desfășurată în Spania, la Santa Susana, acolo unde, în luna mai a acestui an, a ieșit și campion european.
 
Depășit de podium de doi culturiști mult mai tineri
 
Ambițios și cu planuri mai mari de la competiție la competiție, Vasile Șerban (care locuiește la Năvodari) speră să-și depășească în Iran performanța din 2023, bronzul mondial, și să obțină o medalie și mai strălucitoare, visul său fiind, bineînțeles, aurul. De văzut însă la ce categorie de vârstă va fi repartizat, +65 ani sau +60 ani, la cea de-a doua urmând a avea o misiune mai dificilă, în condițiile în care se va confrunta cu adversari mult mai tineri decât el ca vârstă. Anul trecut, spre exemplu, când a obținut bronzul mondial, la secțiunea +60 ani, el, la 73 de ani, a fost al doilea cel mai în vârstă, după un culturist veteran născut în 1945! Iar pe podium a fost depășit de doi sportivi mai mici ca el cu 11, respectiv 12 ani, născuți în 1961 (spaniolul Jose Rojas, campionul) și 1962 (suedezul Sauli Partanen, medaliatul cu argint)!
 
Pregătirea decurge bine
 
Vasile Șerban este în formă, iar pregătirea pentru Mondiale decurge bine, e în parametri. Mergem în Iran cu gândul de a obține o nouă performanță deosebită“, a declarat Dan Pandelea, președintele ACS Power Gym Constanța, membru al Federației Române de Culturism și Fitness, coordonatorul lotului național de Fitness Challenge și șeful Comisiei de profil a FRCF. 
 
Arată fantastic pentru vârsta sa
 
Vasile Șerban, campion european Masters 2024Vasile Șerban, care arată fantastic pentru vârsta sa, mai are în palmaresul de la Masters, pe lângă titlul european și medalia de bronz la Campionatul Mondial (iar anterior locul 4 la aceeași competiție), medalia continentală de bronz, o medalie de aur și una de bronz la Campionatul Balcanic, 19 titluri de campion national și titlul de campion absolut al categoriei masters la Cupa Federaţiei.
 
„Niciodată nu este prea târziu să faci sport!“
 
Gabriel Toncean și Vasile Șerban. Sursa foto: Facebook (Gabriel Toncean)„Vreau să vă spun un secret! Românul Vasile Șerban a câștigat acum câteva minute titlul de campion european, la vârsta de aproape 74 de ani! Repet: la aproape 74 de ani! Este secretul pe care mi-aș dori să îl afle întreaga lume, pentru că atunci când vorbești de culturism & fitmess, nu există taine legate de limita de vârstă. Perseverența, stilul de viață sănătos și respectul de sine, poate reprezenta și pentru tine calea către o viață lungă și plină de performanțe. Niciodată nu este prea târziu să faci sport! Felicitări, nea Vasile!“, a fost mesajul lui Gabriel Toncean, președintele FRCF, după ce culturistul de pe litoral a devenit campion continental 2024.
 
A făcut spectacol la Europene
 
„La aproape 74 de ani, Vasile Șerban a făcut un adevărat spectacol la Campionatul European de Culturism și Fitness din Spania, obținând locul 1 la categoria Master Men Bodybuliding +65 ani, open, iar acum următorul obiectiv este de a obține aurul și la Campionatul Mondial“, s-a precizat pe pagina de Facebook a Federației. „Sunt foarte bucuros și încântat. Mă simt ca în al nouălea cer“, a spus și campionul, când a ajuns în țară, după Europene.
     
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto galerie foto: Facebook (Gabriel Toncean, Vasile Șerban)
 
Citește și:
 
Constanța. La 73 de ani, culturistul Vasile Șerban a obținut performanța carierei!
„Atâta timp cât corpul îmi cere sau îmi dă voie, voi continua“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii