Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 29 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie mare! Farul Constanța a învins Universitatea Craiova în inferioritate numerică, într-un meci cu cinci goluri

ro

28 Oct, 2024 23:05 312 Marime text
Denis Alibec. Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)
Farul Constanța a disputat astăzi, 28 octombrie 2024, meciul din etapa a 14-a a Superligii 2024/2025 (penultima rundă din turul sezonului regular), întâlnind pe teren propriu Universitatea Craiova.

După o primă parte pe care au încheiat-o în avantaj cu 2-0, după un joc foarte bun, în care a strălucit Alibec, Farul a rămas în inferioritate numerică din minutul 48, după ce Ionuț Vînă a primit cartonașul roșu, iar jocul s-a schimbat.

La puține minute după aceea, oaspeții au redus din diferență din penalty, dar Farul a reușit să mai marcheze o dată, după o lovitură de colț.
Sursa foto: Farul Constanța
La scorul de 3-1, Universitatea a mai primit o lovitură de pedeapsă (în minutul 66), dar de data aceasta Houri, cel care marcase prima dată de la punctul cu var (cu emoții), acum a ratat, iar scorul a rămas la fel, 3-1.

Beneficiind și de avantajului omului în plus, Craiova a presat în continuare, dar Farul a reușit să apere până la final victoria (chiar dacă a mai primit un gol, în prelungiri), obținând cu 3-2 un succes foarte important, având în vedere locul ocupat în clasament înaintea meciului.  

Au marcat Grigoryan (6), Alibec (12), Gustavo (60), respectiv Houri (52 – din penalty), Paradela (90+5).

Au evoluat:


Farul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Buzbuchi - Sîrbu, Bălașa, Gustavo (90 Buta), Ganea - Vînă, Dican, Casap (81 N. Popescu) - Grigoryan (67 Rivaldinho), Alibec (81 Iancu), Radaslavescu (67 Cercel). Rezerve: Ducan - Dumitra, Aioanei, Băsceanu, Stoian, Mustacă, Avramescu.

Universitatea Craiova (antrenor, Constantin Gâlcă): L. Popescu - Vlădoiu, Maldonado, Badelj (46 Cicâldău), Bancu - Screciu, Oshima - Baiaram (76 Bană), Houri (76 Paradela), Montoya (54 Lukic) - Ivan. Rezerve: S. Lung - Ndong, Iago, Căpățână, Zajkov, Sierra, Mekvabishvili, Barbu.

În uma acestui succes, Farul a ajuns la 16 puncte și a urcat în clasament pe locul 12.

Lovitura simbolică de start a fost dată de Ion Răuță, fost fotbalist, antrenor, dar și fost membru în staff-ul organizatoric al Farului Constanța, în prezent directorul CS Victoria Cumpăna.
 
În etapa viitoare, Farul va juca în deplasare cu Universitatea Cluj, liderul clasamentului, duminică, 3 noiembrie 2024, de la ora 16.00.  

Farul a revenit pe teren propriu cu o victorie extrem de importantă, 3-2 împotriva Universității Craiova, una din candidatele la titlul de campioană. Un succes muncit, dar pe deplin meritat, în care Farul a evoluat așa cum își dorește să o facă de fiecare dată. O apărare exactă, un contraatac tăios, execuții fără replică pentru portarul advers și la final 3 puncte care oferă încredere și moral înaintea partidei de la Cluj cu liderul Universitatea, se arată pe site-ul oficial al Farului.



Citește și:

Superliga 2024/2025. Farul Constanța - Universitatea Craiova
Hagi - „Avem nevoie să vină victoriile“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii