Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viitorul Farului, in continuare incert

ro

29 Jun, 2010 03:58 1676 Marime text
farul.jpgConducerea grupării de pe litoral trebuie să prezinte în această perioadă raportul privind situaţia reală a clubului, pentru a se putea discuta o eventuală implicare a autorităţilor locale

Dacă alte echipe şi-au fixat deja data reunirii şi programul până la reluarea campionatului, situaţia de la FC Farul este în continuare incertă. Astfel, conducerea formaţiei constănţene nu a mai dat niciun semn în această perioadă în ceea ce priveşte viitorul clubului.

După ce a încheiat cu greu campionatul, fiind foarte aproape să fie exclusă din Liga a II-a, FC Farul este pe cale să nu poată să evolueze sezonul viitor în al doilea eşalon. Una dintre cauze este lipsa de reacţie a actualei conduceri care, în aceste zile, ar fi trebuit să prezinte situaţia financiară actuală a clubului. Acest lucru a fost cerut de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Dragomir, pentru a discuta o eventuală implicare a autorităţilor locale la salvarea clubului de la desfiinţare. „Am vorbit cu patronul clubului şi mi s-a părut corect ca actuala conducere să prezinte situaţia exactă a clubului. Dacă totul va fi în regulă, clubul Farul va fi preluat de constănţeni, aşa cum este normal", declara săptămâna trecută, directorul DSJ, Elena Frâncu. Potrivit unor surse neoficiale, întârzierea raportului vine după ce s-au constatat probleme în contabilitatea clubului, unele acte lipsind din dosare. Altfel, starea de incertitudine a făcut ca majoritatea jucătorilor din lotul Farului să depună memorii pentru a deveni liberi de contract sau să se transfere la alte echipe. Primul care a părăsit Farul a fost chiar căpitanul echipei, Alexandru Măţel, fiind transferat la echipa din Liga I, Astra Ploieşti. Tot la formaţia pregătită de Mihai Stoichiţă a ajuns şi nigerianul Kehinde Fatai, din postura de jucător liber de contract. Exodul „marinarilor" la formaţia ploieşteană se pare că va continua, pentru că, în perioada următoare, alţi doi jucători de la Farul ar putea semna cu Astra. Unul dintre ei este internaţionalul de juniori, Cosmin Matei. Deşi mijlocaşul constănţean s-a pregătit în aceste zile cu vicecampioana României, Unirea Urziceni, transferul la echipa pregătită de Ronny Levy nu va mai avea loc, Matei fiind nemulţumit de faptul că nu va avea şanse multe să joace la formaţia ialomiţeană. Celălalt „marinar" dorit de ploieşteni este Ben Teekloh, fundaşul Farului urmând să discute cu oficialii Astrei pentru un eventual transfer. Pe lângă aceştia, alţi jucători sunt pe cale să părăsească Farul în această vară. Astfel, în cazul în care va găsi resurse să înceapă campionatul, formaţia de pe litoral se va axa numai pe jucătorii de la Farul II, echipă retrogradată în Liga a IV-a la finele sezonului trecut. Cu toate acestea, o decizie în privinţa viitorului clubului se aşteaptă să se ia până la sfârşitul acestei săptămâni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii