Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volei După titlul național de la cadete, CSM Constanța a luat medalie și la speranțe. „Un sezon fabulos pentru fetele noastre!“ (GALERIE FOTO)

ro

02 Jun, 2024 15:50 1478 Marime text


Echipa feminină de volei Under-15 (speranțe) a CSM Constanța a încheiat sezonul 2023/2024 pe podium, între cele mai bune trei echipe ale României, obținând medalia de bronz!
 
Fetele de pe litoral au realizat această performanță la Câmpulung Muscel, unde a avut loc Turneul Final al Campionatului Național de la această categorie de vârstă.
 
Cu CSM Constanța sperând la o nouă medalie, fetele antrenate de Bianca Ioana Cojocaru și Vanesa Deșliu au avut un început de turneu dificil, contra CSV Craiova, în fața căreia au cedat în trei seturi disputate (23-25, 18-25, 23-25).
 
Meciul al doilea era decisiv pentru ca echipa de pe litoral să mai spere la o medalie, astfel că întâlnirea cu CSM București se anunța una pe muchie de cuțit.
 

Deși echipa din Capitală începuse bine partida, cu primul set mergând într-o singură direcție, debutul meciului a avut o desfășurare thriller, în care CSM București conducea cu 17-14, ca mai apoi să se ajungă la 23-20 și într-un final absolut incendiar, Constanța a reușit 5 puncte consecutive, câștigând primul set 23-25. Echipa noastră a dominat ritmul jocului în mare parte, pe care-l putea închide în trei seturi, însă relaxarea pe final în setul trei le-a permis oaspetelor să revină în meci și să prelungească soarta partidei. Setul patru a început cu un 9-3 pentru formația din Capitală, moment în care Constanța a apăsat pedala de accelerație și a recuperat diferența, a preluat conducerea 23-19, moment în care am avut o cădere în joc și București a egalat la 23 și a preluat conducerea 24-23 având minge de set. A fost momentul care atacurile reușite ale Rebecăi Midișan ne-au ținut în meci prin serviciul bun al Alidei Nicola iar inspirația coordonatoarei Alexandra Radu ne-a adus punctul victoriei, după un final de set incendiar închis la punctul 26, scor final 3-1 (25-13, 25-16, 22-25, 26-24), se aratp pe pagina de Facebook a CSM Constanța.

 
Meciul al treilea era hotărâtor pentru calificarea în semifinale, iar CSM Constanța avea nevoie de o victorie împotriva HV Juniori Iași. A fost o partidă cu o prestație sigură și solidă din partea formației de la malul mării, câștigată cu 3-0 (25-15, 25-16, 25-14), victorie care i-a asigurat CSM Constanța prezența în semifinale, unde sorții i-au adus în față echipa gazdă, CS Muscel.
 
Meciul a curs în favoarea gazdelor, de la un capăt la altul, echipa adversă având la conducere marea parte a seturilor, a ritmului și a jocului per total. CSM Constanța a cedat cu 0-3 (23-25, 11-25, 21-25) și rămăsese în luptă pentru medalia de bronz.
 
Finala mică s-a jucat cu Champions Sibiu.
 

Partida a început timid pentru echipa noastră, care a cedat primul set la 17. Setul al doilea a avut un ritm bun și un nivel solid, în care am condus 19-7, 23-13, set încheiat 25-18. Setul trei a fost unul care a curs într-o singură direcție, Constanța conducând în permanentă pe tabelă, set adjudecat 25-18. Setul al patrulea a fost unul echilibrat, până la punctul 13, ca mai apoi echipa noastră să forțeze atacurile și să conducă ostilitățile, chiar dacă Sibiul s-a apropiat la 2 puncte de Constanța, 23-21. A fost momentul în care a ieșit la rampă Bianca Cucu servită de Alexandra Radu cu un atac block-out și unul reușit pe lung de linie, scor final 3-1 (17-25, 25-18, 26-18, 25-21), mai menționează CSM Constanța.

 
Clubul de pe litoral obține astfel a doua medalie la nivel de juniori în acest sezon, sub îndrumarea antrenoarelor Bianca Ioana Cojocaru și Vanesa Deșliu, cu o parte dintre fete având în această stagiune două medalii câștigate, atât titlul național cu cadetele (categoria Under-17) cât și bronzul, acum, cu speranțele (Under-15).
 

Un sezon fabulos pentru fetele noastre care au fost susținute la Câmpulung Muscel de o galerie mare de părinți și prieteni care le-au încurajat pe fete. Un sezon extraordinar pentru voleiul juvenil constănțean și pentru generațiile pregătite de Bianca Ioana Cojocaru, Vanesa Deșliu și Natalia Cojocaru! Un sezon superb în care Bianca Cucu, Andreea Iftimiciuc, Alexandra Radu și Rebeca Midișan obțin atât titlul național la U17 cât și bronzul național la U15. Mândri de voi! Felicitări, tuturor, hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.

 
Lotul care a trimis CSM Constanța U15 între cele mai bune trei echipe ale României a fost format din: Diana Miron, Bianca Cucu, Alida Nicola, Alexandra Radu, Natalia Radu, Alexia Mitu, Briana Popescu, Alessia Moceanu, Rebeca Midișan, Andreea Iftimiciuc, Karina Hlusin, Melisa Koseoglu, Sara Dedu-Nae, Anastasia Bunea, Roxana Cârjilă, antrenori Bianca Ioana Cojocaru, Vanesa Deșliu și Natalia Cojocaru.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:


UPDATE
Voleibalistele speranțe de la CSM Constanța încep turneul final. Luptă pentru podiumul național! (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii