Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volei După un sezon de vis la CSM Constanța, David Dinculescu va juca la unul dintre marile cluburi ale Europei! (GALERIE FOTO)

ro

20 May, 2024 21:24 991 Marime text
 
Tânărul voleibalist român David Dinculescu, unul dintre cei mai promițători jucători din voleiul românesc, va juca în Polonia, la PGE GiEK Skra Bełchatów, care îl transferă de la CSM Constanța, club la care extrema de numai 19 ani a avut un sezon 2023/2024 de excepție.    
 
Astfel, David Dinculescu a fost principalul realizator al echipei constănțene în Divizia A1 și una dintre cele mai bune extreme ale campionatului, fiind inclus în lotul României pentru European Golden League 2024.
 
Dinculescu va evolua la cea mai titrată echipă din Polish PlusLiga, Skra Bełchatów având nouă titluri de campioană a Poloniei în palmares, dar și cinci prezențe în Top 4 CEV Champions League, cu o finală jucată în 2012.
  

După un sezon de excepție la CSM Constanța, David Dinculescu a atras atenția unuia dintre marile cluburi ale Europei! Voleibalistul în vârstă de 19 ani va juca din toamnă la PGE GiEK Skra Bełchatów, sub comanda antrenorului Gianni Crețu! Mult succes la Bełchatów, Dincu! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.

  
La Bełchatów a jucat în sezonul trecut un alt voleibalist român, fostul campion al Constanței Adrian Aciobăniței, unul dintre jucătorii de bază ai Nnaționalei tricolore, acum transferat la Brand Group Alanya Belediyespor.
 
Transferul lui David Dinculescu la echipa poloneză a fpst sublinait și pe pagina de Facebook a Federației Române de Volei.  
 

Baftă multă, David!
 
Formația poloneză PGE Giek Skra Belchatow a anunțat astăzi transferul internaționalului român David Dinculescu. La 20 de ani neîmpliniți, David este unul dintre cei mai promițători jucători ai voleiului românesc. Sezonul trecut, la CSM Constanța, extrema ”tricoloră” a reușit 421 de puncte în Divizia A1, ocupând locul 4 în topul celor mai buni realizatori.
 
Dinculescu a crescut la Titanii București, a ajuns apoi la Rapid și în cele din urmă la CSM Constanța. La 19 ani a fost titular în echipa de le Litoral. Skra Belchatow este prima formație din afara țării la care va evolua David. De altfel, Belchatow va fi antrenată în sezonul viitor de românul Giani Crețu. ”Este un technician faimos și mă bucur că voi putea lucre cu el”, a declarat David. Dinculescu e acum în cantonament la Rm. Vâlcea cu naționala României pentru partidele din Golden League.
 


”Mă simt onorat să joc în PlusLiga, mai ales pentru un club cu o istorie atât de bogată. Cred că împreună cu întreaga echipă ne vom lupta pentru cel mai bun rezultat posibil”, a adăugat David pentru site-ul oficial al grupării poloneze. Multă baftă, puștiule! Arată-le ce poți!, menționează sursa citată.
 

Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Volei)
 
Citește și:


CSM Constanța Volei
„The Killer Kid“! Tânărul David Dinculescu, una dintre revelațiile sezonului în Divizia A1 (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii