Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volei feminin CSM Constanța U17 a cucerit titlul de campioană a României! Lupta cu Dinamo pentru lauri s-a dus până în ultima zi

ro

13 May, 2024 10:53 727 Marime text
Sursa foto: Adrian Hetak

Echipa de volei feminin a CSM Constanța U17 a cucerit titlul de campioană națională.
 
Fetele antrenate de Bianca Ioana Cojocaru, Natalia Cojocaru și Vanesa Deșliu au învins ieri, 12 mai 2024, pe CSM București, cu 3 – 0, în cadrul Turneului final U17 feminin – Divizia Elită, și astfel, și-a asigurat medaliile de aur.
 
Podiumul competiției a fost completat de Dinamo și CSȘ Bega Timișoara.
 
„Cu o generație de jucătoare care în trecut a obținut și bronzul la categoriile de vârstă mai mici, Speranțe, la Târgoviște, o parte dintre fete își pun acum și o medalie de aur în vitrină!
O generație de jucătoare senzaționale care, cu ajutorul antrenorilor Constanței, au afișat o chimie deosebită atât în teren cât și în afara sa, un merit al întregului staff, colectivului dar și al părinților, care au crezut în ele!
CSM Constanța a fost cea mai constantă echipă de la Blaj și nu a lăsat loc de zile slabe în Turneul Final! Chiar și înfrângerea cu Dinamo București, din debutul turneului, în set decisiv, s-a concretizat în urma unui joc deosebit de competitiv de ambele părți, unul în care Dinamo s-a impus greu, pe final.
Tracul mental însă pentru Constanța era propriul ei joc și încrederea în forțele proprii! O echipă care putea câștiga în fața oricui în acest sezon dar care nu izbutise nicio victorie în fața celor de la Bega Timișoara în sezon, ne-o aducea din nou pe echipa de pe malul Begăi față în față! Și aceasta a fost descătușarea pentru fete, cu un neverosimil 3-0 în fața Timișoarei! Am câștigat exact atunci când trebuia... la faza finală! De acolo Constanța a avut o evoluție solidă, și-a respectat blazonul și a obținut victorii clare cu CTF Mihai I și apoi CSM București în ultima zi, fără set pierdut!
Înfrângerea cu Dinamo, din primul meci însă și parcursul lor solid până în ultima zi, o dădeau pe formația din Capitală favorită la medalia de aur... cu o singură condiție: să câștige și ultimul meci în fața celor de la CSȘ Bega Timișoara, echipă care își demonstrase calitățile în sezon dar care la Turneul Final nu a găsit cele mai bune soluții în fața contracanditatelor la podium! Timișoara avea să-și dovedească puterea de joc în meciul cu Dinamo, unul care conta enorm pentru Dinamo pentru a-și adjudeca titlul de campioană, și cu speranțe la medalie pe podium pentru bănățence, care au avut o tresărire de orgoliu și au obținut o victorie zdrobitoare în trei seturi, ce nu a putut reuși Constanța în prima zi a turneului, administrând astfel singura înfrângere a echipei din capitală, oprind Dinamo București în drumul spre primul loc în clasamentul final al Campionatului Național U17 Feminin.
CSM Constanța a fost cea mai constantă echipă în evoluție la acest turneu final și asta a făcut ca medaliile de aur să vină la capătul unui sezon muncit, greu și plin de suspans, în care nu ne-am putut baza pe toate jucătoarele deseori și care de-alungul căruia nu câștigasem niciodată în fața Timișoarei, izbutind acum, surpriza!
Constanța este Campioana Națională! Și a muncit ani de zile cu această generație pentru a atinge acest nivel, punând în teren jucătoare în care a crezut și crede mai departe! Constanța este campioană națională! Ce sezon!”, se menționează pe Facebook-ul CSM Constanța Volei.
 
Iată componența lotului care și-a adjudecat titlul de campioană: Toma Nicole, Ruci Alexia, Sarău Alexandra, Mostoc Amira, Negrea Cătălina, Ciocan Ana, Sofia Snitsarevich, Munteanu Selena, Radu Alexandra, Anghelescu Daria, Iftimiciuc Andreea, Știrbu Maria, Rebeca Midișan, Cucu Bianca, Iordache Eliza, antrenori Bianca Ioana Cojocaru, Doina Cojocaru, Vanesa Deșliu!
 
Citește și:
Volei Băieții și fetele de la CSM Constanța U17 debutează la Turneele Finale din Campionatul Național (GALERIE FOTO) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii