Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi plină la baza Academiei Hagi. Inaugurarea oficială a hotelului, a noilor facilități și debutul în preliminariile Women’s Champions League

ro

18 Aug, 2024 17:00 740 Marime text
 
Baza sportivă a Academiei Hagi. Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
  • Baza sportivă a Academiei Hagi se întinde pe mai multe hectare și cuprinde stadionul principal, terenuri secundare de fotbal, birouri, hotel, vestiare și o varietate de corpuri cu funcții specifice.
 
Farul Constanța și Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ continuă proiectele prin care oferă cele mai bune condiții de performanță tinerilor, iar miercuri, 4 septembrie 2024, are loc inaugurarea oficială a hotelului și a noilor facilități oferite de Baza Sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu.
 
Ziua este una importantă și plină la Farul și Academia Hagi. Pe lângă noul capitol destinat creșterii, formării și dezvoltării clubului, care se va deschide atunci, pe 4 septembrie se va produce și debutul echipei feminine a Farului, campioana României, în preliminariile Ligii Campionilor, fotbalistele de pe litoral urmând a juca, de la ora 18.00, la baza de la Ovidiu, cu Mitrovica, echipa campioană din Kosovo.

Visul lui Hagi

„Am construit baza sportivă de aici, care e în patrimoniul Farului acum. Timp de 16 ani, s-au investit bani foarte mulți în bază. Veți vedea în septembrie ce s-a mai făcut, la inaugurarea hotelului și a celorlalte facilități. De când m-am lăsat de fotbal, asta am făcut, în asta am băgat banii, asta a fost dorința mea. Atât am putut face, am spus-o și public, mai mult nu pot. Visul meu a fost să fac o acadmie pentru copii și juniori. Și am făcut-o, la nivelul cel mai mare, atât pe plan național, cât și european. Cred că facilitățile de aici sunt de nivel european. Asta am făcut eu în ultimii 16 ani, am construit o academie, care are cel mai mare buget din România, care a câștigat cele mai multe titluri ever în România. Am format mulți jucători, am muncit pentru România, am produs. La seniori, uitați-o, acolo e presiune, o dată iese, o dată nu iese“, a declarat Gheorghe Hagi.     
 
Turneul, la Ovidiu
 
Farul Constanța va debuta în Womens Champions League din primul tur preliminar, sorții decizând ca fomația de pe litoral să evolueze în Grupa 11 a competiției, alături de Mitrovica și de campioana din Norvegia, Valerenga. Turneul se va desfășura la baza sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu, în perioada 4-7 septembrie 2024. Farul și Mitrovica se vor întâlni în primul meci, care va decide formația ce va întâlni în finala turneului campioana Norvegiei. Câștigătoarea acestei partide va avansa în play-off-ul Champions League, ultimul tur înaintea fazei grupelor.
 
„Suntem fericite să jucăm în Ligă“
 
„Numai spunând Champions League mi se face pielea de găină. E o provocare și o bucurie să fim acolo. E munca noastră timp de un an. Suntem fericite să jucăm în Ligă, unele din nou, altele pentru prima dată. Eu revin și ca antrenoare și îmi doresc foarte mult să avem rezultate deosebite. Ne știm adversarii și ne vom pregăti foarte bine. Vom atinge toate etapele de pregătire până în Liga Campionilor. Suntem fericite că suntem acasă în competiție, avem suporterii aproape, ei și în campionat ne-au împins de la spate. Au fost un plus pentru noi și vom avea nevoie din nou de ei. Pe această cale îi invit să ne susțină ca și până acum“, a spus Raluca Sârghe-Simes, antrenoarea echipei feminine Farul Constanța, potrivit Farul TV. 
 
Stadion principal de 4.500 de locuri
 
Complexul sportiv „Academia de Fotbal Gheorghe Hagi“ este cel mai mare proiect fotbalistic din sud-estul Europei, fiind situat în nordul orașului Constanța, pe centura ce leagă orașul de localitatea Ovidiu. Baza se întinde pe mai multe hectare și cuprinde stadionul principal, cu o capacitate de 4.545 de locuri, terenuri secundare de fotbal, birouri, hotel, vestiare și o varietate de corpuri cu funcții specifice.
 
„Măsura recunoştinţei lui Gheorghe Hagi“
 
„Academia de Fotbal «Gheorghe Hagi» este cel mai grandios proiect al fotbalului românesc. Acest proiect se doreşte a fi măsura recunoştinţei lui Gheorghe Hagi faţă de toţi cei care au avut încredere în el şi l-au susţinut de la primii paşi în fotbal şi până la retragere. Prin crearea Academiei, Gheorghe Hagi a considerat că a venit momentul ca la rândul său să ofere cât mai multor copii şansa de a se pregăti la cel mai înalt nivel şi de a avea performanţe chiar mai mari decât ale sale“, se arată pe site-ul oficial al Academiei Hagi.
 
Proiect sportiv, dar si social şi de educaţie
 
Conform sursei citate, scopul principal al Academiei îl reprezintă iniţierea, formarea, dezvoltarea şi pregătirea copiilor şi juniorilor pentru performanţă la cel mai înalt nivel, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Totodată, alte meniri ale Academiei sunt realizarea de acţiuni îndreptate către comunitate, îmbunătăţirea vieţii copiilor prin fotbal şi promovarea sportului ca un mod de viaţă sănătos. Academia este mai mult decât un proiect sportiv, de pregătire a viitorilor fotbalişti profesionişti, este si un proiect social şi de educaţie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Baza sportivă a Academiei Hagi. Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Academia Hagi 2012 a învins Bayer Leverkusen în Belgia, la „U13 Tournament Bierbeek 2024“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii