Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumina Sfanta din Biserica Sfantului Mormant este un miracol (Focul Sfant)

ro

18 Feb, 2009 22:11 7743 Marime text

image6.jpgUn fizician rus a prezentat primele masuratori pe care le-a înregistrat asupra descărcărilor electrice pe timpul coborârii Sfântului Foc (Lumina Sfanta a Invierii).

Secţiunea "Creştinism şi ştiinţa" din cadrul întâlnirii desfăşurate marţi, la Moscova, a lăsat să se audă prima voce care prezintă rezultatele ştiinţifice ale experimentului oamenilor de ştiinţă ruşi, intreprins în Duminica Mare din 2008, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Şeful ramurii Institutului pentru Energie Atomică Kurchatov, doctor în fizică şi matematică, Andrey Volkov, a vorbit despre propria încercare de a măsura undele lungi de joasă frecvenţă ale semnalelor radio, în Biserica din Ierusalim, atunci când se coboară Lumina Sfântă a Invierii (Lumina de Paşti).

Cercetătorul ştiinţific a folosit echipamente speciale pentru a face măsurători în biserică, timp de 6 ore jumătate, cât s-a aşteptat Focul Sfânt, salvând aceste măsurători, pentru ca în lunile următoare să încerce descifrarea acestora.

Volkov consideră "miracol absolut" diferenţa dintre parametrii (indicii) înregistraţi în ziua anterioară coborârii Luminii Sfinte şi cei din ziua respectivă. În plus, conform acestuia, analiza fisurii din coloana aflată la intrarea în Biserică îl face să fie convins că această fisură nu putea apărea cu adevărat decât în urma unei descărcări electrice".

Potrivit lui Volkov, omologul său, expert în fizica dezintegrării, Evgehnii Morozov, suţine şi el aceleaşi poziţii.

Deşi acesta consideră că "măsurătorile făcute doar o singură dată, nu pot fi destul de evidente strict din punct de vedere ştiinţific", Volkov îşi susţine rezultatele cu întreaga responsabilitate şi este gata să le prezinte.

"Cu toate acestea, daca mă întrebati strict ca om de ştiinţă, dacă aici se întâmplă ceva (un miracol) sau nu, voi răspunde că eu nu pot şti", a spus el.



Vice-Preşedintele Comisiei ce se ocupă de evenimentele miraculoase din viaţa Bisericii, de pe lângă Patriarhia de la Moscova, lector la Universitatea Ortodoxă Sfântul Ioan Rusul, Alexandru Moscovschii i-a spus lui Volkov "că a realizat o activitate de cercetare ştiinţifică, pentru întâia dată în istorie, la modul serios, demnă de încredere şi responsabilă, la adresa Sfintei Lumini".

Lumina Sfântă de la Ierusalim apare la Mormântul Domnului, de multe secole, cu puţin înainte de Paştele Ortodox. Creştinii răsăriteni sunt convinşi că miracolul Sfintei Lumini, a Învierii, dovedeşte adevărul de credinţă ortodoxă, întrucât la fiecare sărbătoare a Paştelui, Sfânta Lumină apare la Mormântul Domnului. Credincioşii cred în coborârea acestui foc şi dezaprobă orice opinie ateistă.

Sursa: www.lacasuriortodoxe.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Prostul 03 Apr, 2010 14:48 Pt CALIN, acul 2000 de ani oare existau fizicieni care sa fabrice acesta sarlatanie ???
  • Daniel 26 Apr, 2009 14:07 Va spun doar atat:Lumina Sfanta este foarte adevarata,am fost prezent anul acesta in Biserica Sfantului Mormant si dupa ce termina Patriarhul rugaciunile vine Lumina Sfanta si am vazut cu ochii mei ca unora dintre persoane li s-au aprins lumanarile in mana,si ce este mai interesant deasupra Paraclisului Invierii sunt niste candele care se aprind deodata la venirea Sfintei Lumini. Deci va rog pe toti "necredinciosii" sa nu mai vorbiti in necunostinta de cauza.
  • Calin 20 Apr, 2009 19:08 Desigur, din nou un fizician inventat care ar veni sa supervizeze intreaga sarlatanie...