Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:05 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simpozion „Dobrogea unitate în diversitate. 144 de ani de la revenirea Dobrogei la România“ la Liceul Tehnologic ,,IC Brătianu” din Nicolae Bălcescu

ro

15 Nov, 2022 09:15 1935 Marime text
Simpozion Școala DorobanțuSub egida Societății de Științe Istorice-filiala Constanța, Liceul Tehnologic ,,IC Brătianu” din Nicolae Bălcescu-Școala structură Dorobanțu a ținut să continue o tradiție începută cu mulți ani în urmă, aceea a marcării unor evenimente din istoria națională : Dobrogea unitate în diversitate. 144 de ani de la revenirea Dobrogei la România.

Potrivit organizatorilor, evenimentele s-au desfășurat în format fizic, iar organizatorii și-au dorit să conștientizeze elevii cu privire la valorile neamului nostru și ale trecutului național și să aducă, în același timp, înaintea lor, personalități de seamă ale istoriei naționale.

„Semnificația evenimentului a fost prezentată în cuvântările  invitațiilor Cezar Pânzaru (președinte Asociația Pro-Basarabia și Bucovina), Traian Brătianu (membru Asociația Pro-Basarabia și Bucovina, fost director ziarul Cuget Liber), colonel (r) Dan Nicolau (vicepreședinte Asociația Cultul Eroilor). elevilor liceului nostru. Evenimentul, desfășurat fizic, s-a bucurat de participarea a două cadre didactice ale unității noastre, domnul profesor doctor Marian Zidaru –ce a moderat întâlnirea domnul profesor directorul Liceului și doamna Profesor Paleru Rodica, coordonatoare structurii Dorobanțu. În cadrul acestei manifestări, elevi ai liceului au susținut referate având ca temă Războiul de independență și au vizionat un film documentar despre făurirea României moderne.
Elevi ai claselor de la gimnaziu dar, în egală măsură, și cei din clasele de învățământ primar, au creat câte un desen, au recitat poezii și au prezentat referate, prin care să exprime mesajul lor la această aniversare, mesaj surprins cu sinceritatea și entuziasmul specifice tinerilor chiar prin titlul generic al manifestărilor din acest an. Concursul s-a bucurat de participarea unui număr mare de elevi, demonstrând interesul, seriozitatea și deosebita lor creativitate, aceștia manifestându-și bucuria și dorința de a concura.
Dincolo de acestea, rămâne însă mesajul elevilor noștri, un mesaj transmis cu toată sinceritatea, bucuria și implicarea de care au dat dovadă, un mesaj al generației lor către țara în care s-au născut, către valorile acesteia și, mai ales, către românii de pretutindeni, un mesaj despre conștiința de a fi român și despre cum înțeleg acești copii să își iubească țara“ - au mai precizat reprezentanții Școlii Dorobanțu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii