Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost inaugurat Centrul cultural si de formare a tinerilor din mediul rural

ro

21 May, 2004 00:00 894 Marime text

Saptamana plina de evenimente la Independenta

Centrul a fost construit in fostul sediu al caminului cultural din localitate si are in componenta o sala de spectacole si una de pregatire * Aici vor fi oferite cursuri tuturor tinerilor din comuna care vor sa se formeze intr-o meserie * Evenimentul a coincis cu sarbatoarea hramului bisericii "Sfintii Imparati Constantin si Elena" # In perioada urmatoare, vor demara lucrarile de reabilitare si modernizare a celorlalte patru camine culturale de pe raza comunei * Populatia din Movila Verde si-a sarbatorit satul in ziua Inaltarii Domnului * Manifestarile au fost urmate de spectacole folclorice sustinute de binecunoscutii interpreti de muzica populara Ion Amititeloaie si Elena Roizen

Localitatea Independenta este asezata la o distanta de 56 de kilometri de municipiul Constanta si are in componenta sa cinci localitati, si anume: Independenta, Movila Verde, Olteni, Tufani si Fantana Mare. Populatia totala a comunei este de aproape 3200 de persoane, ceea ce denota faptul ca administratia publica locala s-a confruntat, de-a lungul anilor, cu multe doleante din partea cetatenilor. Tocmai de aceea, actualul primar al comunei Independenta, Cristea Gascan, aflat la cel de-al doilea mandat, a pus in practica numeroase lucrari in beneficiul comunitatii. Potrivit declaratiilor primarului din Independenta, toate proiectele implementate in comuna au contribuit la schimbarea aspectului localitatii, insa acestea nu sunt de ajuns. In acest context, seful administratiei publice locale din Independenta va pune un accent deosebit, si de acum inainte, pe rezolvarea tuturor cerintelor si problemelor locuitorilor.

Campanie de modernizare a activitatii scolare

Unul dintre obiectivele actualei administratii locale a fost acela al reabilitarii tuturor institutiilor de invatamant de pe raza comunei. Dupa finalizarea modernizarii scolilor si gradinitelor, a venit randul reabilitarii fostului camin cultural din satul Independenta. "Fostul camin cultural, care in ultimii ani a functionat numai ca discoteca, a suportat reparatii capitale si a fost transformat in Centru cultural si de formare a tinerilor din mediul rural si va fi folosit pentru a completa activitatea scolara. Lucrarile de modernizare au fost finalizate, iar astazi Centrul va fi inaugurat", a anuntat primarul Gascan. Noul centru va dispune de o sala de spectacole cu 250 de locuri si o sala de pregatire a tinerilor, cu 50 de locuri. "Aici vor fi oferite cursuri tuturor tinerilor din comuna care vor sa se formeze intr-o meserie. Cursurile vor fi sustinute de specialisti din diferite domenii, pentru grupuri de cel putin 15 tineri", a mai spus Cristea Gascan. In cadrul Centrului de formare a tinerilor se intentioneaza sustinerea unor cursuri de recalificare a tinerilor pentru meseriile de ospatar, bucatar, barman si croitor. Cei mai priceputi si mai talentati copii vor fi trimisi la un schimb de experienta si la calificare la Centrul Formez din Italia. Pentru a oferi conditii cat mai bune celor care vor veni in noul Centru, Primaria si Consiliul Local Independenta au achizitionat si 250 de scaune noi pentru sala de spectacole. In cadrul aceluiasi program de modernizare a institutiilor publice din comuna, in perioada imediat urmatoare, vor demara lucrarile de reabilitare a celorlalte patru camine culturale de pe raza comunei, urmand ca in satul Fantana Mare sa se construiasca unul nou, in stil rural. Tot astazi, cand crestinii ii praznuiesc pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, populatia comunei va participa la sarbatorirea hramului bisericii din satul Independenta. Cele doua evenimente vor fi urmate, seara, de un spectacol folcloric, prilej cu care localnicii ii vor putea asculta pe binecunoscutii interpreti de muzica populara Ion Amititeloaie si Elena Roizen.

Ziua satului Movila Verde

Aceasta saptamana se poate spune ca a fost una foarte bogata in evenimente pentru comunitatea din Independenta. Cu ocazia Zilei satului Movila Verde, administratia publica locala a organizat, ieri, o serie de manifestari deosebite. "Ziua acestui sat a coincis cu sarbatoarea Inaltarii Domnului. In acest context, populatia din Movila Verde a participat la praznuirea hramului bisericii, iar la finalul slujbei a fost montata noua clopotnita a lacasului", a conchis primarul din Independenta. Seara, toti cetatenii au fost incantati cu un spectacol de muzica populara sustinut tot de Elena Roizen si Ion Amititeloaie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii